Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ale czy będzie go słychać ? 89dB / 2.8V dość optymistycznie jak na taką pompkę.

Skomentuj

Będziemy mieli porównanie do Sonika 12, który po prostu robił rozpierdziel taki, że jak Bocian jechał pomiędzy zaparkowanymi samochodami to w niektórych się alarmy włączały, naprawdę :thumbsup:

to jest tylko jedna 10-tka, ale docelowo ma być kilka.

Skomentuj

ja bym chętnie zobaczył jakiś test jak gra alpierd czy buszmen, jak słyszałem to w samochodzie to była kicha straszna, no ale może w sensownej aplikacji będzie lepiej...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Będzie, będzie zabawa...
          Boschmann ALX-102SP

https://diyaudio.pl/i/19585/d5bff36d...1475542583.jpg
          Robiłem kiedyś 2x w obudowie dla brata, pod axtonem C508 chciały rozebrać na części Audi A3, takie typowe pompki :P
          Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
            Robiłem kiedyś 2x w obudowie dla brata
            Jaka aplikacja? :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nie na temat...
            Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
            A ty co tam chowasz małego Panie Penetrator ?
            Pewnie jakiegoś dildosa.
            Nik zobowiązuje

Skomentuj

BR ale objętość sprawdzę potem, bo póki co nie mam jak.
              Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Budżetowa reanimacja Perfect-ów :)

W.20.140.8.MC
                Monacor DT-107
                Monacor MSH-115
                Obudowa bez zmian - zamknięta.

Wbrew pozorom najwyższy poziom reprezentuje STX.
                Ciężki przypadek głównie przez te klasyczne ramki które są skupiskiem dyfrakcji i brak komory dla średniaka. Ma zaklejony filcem kosz jak to ma miejsce w głośnikach Tonsila GDM 10-12.

...
                A z ciekawszych ... To chyba najbardziej interesująca konfiguracja obecnie pod względem możliwości vs koszt. Do małych klasycznych monitorów.

Już niedługo sprawdzimy co uda się wycisnąć :)
                A teraz mogę polecić MR16 - gra bajecznie. Znika i maluje :) Niesamowity głośnik ...

Last edited by Zap Projekt; 29.03.2017, 21:00.

Skomentuj

tego satori na srednie juz dawno planuje kupic
                  jeszcze tylko nei wybralem woofera i tweetera

Skomentuj

Wklejamy kabelki, jutro chyba juz wszystko winno byc. Olalem malowanie na czarno, tak tez mi sie podoba. Juz kiedys mialem vife i gdn z takim frontem, ale co tam.

Zwrotnice tez juz sa, tak wiec ogien!

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                      Zwrotnice tez juz sa, tak wiec ogien!
                      :lol:

Skomentuj

Branza
                        Ladniusie te kolumny, ladniusie.
                        Jak by dalo rade to skrobnij cos o tym Daytonie PS co stoi niesmialo po lewej stronie. Kazdy prawdziwy DIYowiec powinien chociaz raz sobie takie cos zafundowac.

tomekk
                        Fajnie wyszedl ten czarny front z jasnym akcentem.

PS
                        Ten kask to od jakiego motoru ??
                        Last edited by borys; 29.03.2017, 21:56.
                        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

@borys - od takiego

Skomentuj

Janbo to jedna z tych firm która mnie kiedyś szkalowała. Dostawałem od klientów kopię e-maili gdzie pisali teksty w stylu "zap-audio u nich nie kupujcie oni mają podrobiony towar. te Jantzeny to podróbki itd" Niedługo potem zamknęli interes z zwrotnicami i przebranżowili się na sprzedaż LED". Przestali jak oficjalnie do nich napisałem że wiem co robią i mam na to dowody. Wielu osobom było nie na rękę kiedy zaczynałem. Przepraszam że tak zacnej firmy o tak wysokiej kulturze rywalizacji na rynku już nie Ma z mojej winy.
                            Ale zwrotnice mieli z wyglądu ładniejsze od moich :)

PS220 - Kurka ja nie potrafię opisywać brzmienia. Marian przerabiał te głośniki teraz i napisał kilka słów. U mnie aplikowałem w hybrydzie MLTL duże kolumny. Podstawa basowa spora ale wolna, środek świetny otwarty i głośny. Mocno namacalny. Góra rozmazana ale wyraźna. Od jak każdy szerokopasmowiec tej klasy i wielkości. Co na pewno to to że Dayton w stosunku do innych naprawde gra basem i ma wysoką sprawnośc. Większa niż uśredniona w katalogu. U mnie gotowa kolumna miała 95dB
                            Last edited by Zap Projekt; 29.03.2017, 22:06.

Skomentuj

Branża , czy jest dostępny PM180-8 6-1/2" Neo Wideband Midbass Driver i za ile ?
                              audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                              http://www.rane.com/note160.html
                              Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez bolonietoperz Zobacz posta
                                Branża , czy jest dostępny PM180-8 6-1/2" Neo Wideband Midbass Driver i za ile ?
                                To jest forum i tu jestem prywatnie. Przepraszam ...

Skomentuj

widzę go ze wtęgą neo cd2 founteka , ale nie widzę go w polskim sklepie.
                                  audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                                  http://www.rane.com/note160.html
                                  Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                    Dyskusję i posty dotyczące słuszności zwrotnic "Pana Killera" przeniosłem do wątku o zwrotnicach by killer, prośba aby tam ją kontynuować. Tutaj raczej nie ma to sensu.

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                                      ja bym chętnie zobaczył jakiś test jak gra alpierd czy buszmen, jak słyszałem to w samochodzie to była kicha straszna
                                      10 lat temu kumpel miał Boschmana V-1250, to faktycznie ten to buczał strasznie, nie szło w samochodzie wytrzymać... ale lusterkami ruszał :)

Ten ALX-102SP gra spoko jak na swoją cenę.
                                      Wczoraj był test w obudowie zamkniętej 20L, no i w miarę grał.
                                      Niestety wzmacniacz którym akurat dysponowaliśmy nie był w stanie pracować przy 4 ohmach (albo jest uszkodzony) i przy mocniejszym wysterowaniu walił przesterem.

Czekamy na lepszy wzmacniacz.
                                      Last edited by marian; 30.03.2017, 11:52.

Skomentuj

Witam,
                                        Podpiołem dziś końcówkę pod układ zasilania. Zasilanie DC pod obciążeniem końcówki to +/- 78V. Układ zabezpieczeń zasilam z napięcia zmiennego zasilającego zasilacz wzmacniacza - 58V AC. Po podłączeniu zasilania odrazu świeci mi się dioda PROT. Po 1s zapala się dioda OK ale dioda PROT nie gaśnie. Na rezystorze R65 nie mam żadnego napięcia. Napięcie na wyjściu wynosi 45mV. Nie mam pojęcia co może być nie tak. Układ przejżałem pod względem poprawności montażu. Proszę o jakąś poradę.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Dioda PROT będzie świeciła się od razu po podaniu napięcia, niezależnie czy ze wzmacniaczem jest wsio ok czy nie.
                                          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                          Grado SR125i

Skomentuj

Czaruję...
                                          X