Zwrotki nie ma, trzeba ciąć aktywnie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaja je chyba do domu uzyje. wiec bedzie zwrotnica zapewne z tanim GDWK PC
Skomentuj
-
Witam,
Końcówka mocy uruchomiona. Prąd spoczynkowy wyregulowany. Jeszcze chwila i koniec. Chciałem go sprawdzić jak gra, ale czego nie podłącze pod ten filtr aktywny to nie daje mi dźwięku. Co moze być przyczyną? Kit A-140. Napięcia na wzmacniaczach operacyjnych maja po +/-12V (pomierzine). Kit zasilany z autowłącznika. Pomożecie??
Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaW takiej cenie może MTM? Będzie 8 ohm pod większość wzmaków podejdzie
Trzeba by dobrać jakąś tanią (ale grającą) wysokotonówkę i zrobić pomiary całości.
Może być fajny projekt do tematu low-end :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jimi Zobacz postaWitam,
Końcówka mocy uruchomiona. Prąd spoczynkowy wyregulowany. Jeszcze chwila i koniec. Chciałem go sprawdzić jak gra, ale czego nie podłącze pod ten filtr aktywny to nie daje mi dźwięku. Co moze być przyczyną? Kit A-140. Napięcia na wzmacniaczach operacyjnych maja po +/-12V (pomierzine). Kit zasilany z autowłącznika. Pomożecie??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaWidzę, ze panowie odkryli Amy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaW takiej cenie może MTM?
raczej jak najmniejsze monitorki
ale ile oni ich maja? bo wystawili tylko 5 zestawow
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaJaki to przydźwięk? Opisz.
Pętla masy?
Odłącz mase sygnału od końcówki, zostaw tylko sygnał bez masy.
Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu TapatalkaLast edited by Jimi; 01.04.2017, 17:52.
Skomentuj
-
W teorii tak. Ale autostart i filtr aktywny maja wlasne zasilanie z innego transformatora, daje mi to inna mase... Wiec pytanie jak ja w takim przypadku mam spuac???
Ok. Temat zamkniety... Problemem okazala sie petla masy oraz nie podpiecie blachy obudowy do GND... Podziekowal za pomoc!!! Nastepne zdjecia wrzuce juz do ukonczonych konstrukcji jak zloze wszystko w calosc. Pozdrawiam.
Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu TapatalkaLast edited by Jimi; 01.04.2017, 18:51.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jimi Zobacz postaWitam,
Jaki koszt wyszedł Ci za wykonanie takiego wzmacniacza ?
Skomentuj
Skomentuj