Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kupuję szkła najwyższej klasy. Rys jako takich nie widać, są mikrorysy powodujące zmatowienie całości. Proces biegnie stopniowo i niestety człowiek się do tego przyzwyczaja dopóki nie założy nowych i nagle okazuje sie ze jednak widzi wyraźnie.
    Okularów po prostu używam a nie traktuje jak relikwii.
    https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
      Wystarczy właściwy kąt i ładnie się*wszystko odbija, u mnie przy ostrym słońcu tak jest.
      no i moze tak jest u mnie bo siedze pod samym sufitem

mam wade -0,5 (nascie lat temu) do -1 obecnie
      tak wiec okularow uzywam tylko do prowadzenia auta, na wykladach, w kinie itp itd

Skomentuj

A ja znowu siedzę w Eaglu
        Kto rozpozna czyj to schemat? Bo nie mój

Skomentuj

Pierwsze skojarzenie - http://www.pavouk.org/hw/audiosystem...ad1865dac.html :),
          ale czy poprawne...

Skomentuj

Blisko, ale to rzecz z naszego forum

Jest wersja "końcowa" i wersja z lepszym zasilaniem części analogowej - w tym wypadku sprzężenie zwrotne pobierane jest bezpośrednio z pinu AD1865, więc teoretycznie napięcie powinno być bardzo stabilne, tylko nie wiem czy takie umieszczenie napięcia odniesienia tuż przy wyjściu DACa to dobry pomysł Ogólnie starałem się zrobić jak najmniejsze PCB, ale zdaje się, że i tak minimalna kwota to 50$, więc o ile nie przekraczam 100mm, cena zostaje ta sama - PCB 4 warstwowe :flapper:
            Ktoś chętny?

Skomentuj

Potrzebuje wykonać obudowę na wzmacniacz. Górna blacha musi być perforowana (odprowadzanie ciepła z radiatorów - konstrukcja dual mono Lynx v.3.0). Pytanie, gdzie najtaniej znajdę kogoś kto może mi wygiąć blachy i dociąć na wymiar wedle mojego uznania? Chyba że ktoś z forumowiczów ma jakieś kontakty. Orientacyjne wymiary 400 x 300 x 180 (szerokość/głębokość/wysokość)

Skomentuj

musisz szukac firmy ktora nie oleje detalicznego zamowienia
                firmy nastawione na duze zamowienia dadza wtedy zaporowa cene

ja zamawialem w 2 firmach, ale to bylo zawsze po znajomosci (albo ja tam pracowalem, albo koledzy)
                pamietaj ze giecie jest drozsze niz laser

Skomentuj

pogoda sie poprawila wiec powoli ciagne instalacje
                  zasialnie polozone. kable do glosnikow tez
                  jeszcze syganowki zostaly i mocowanie bezpiecznikow

Skomentuj

Ładne "spawanie" się zapowiada, alternator wymieniony?

Skomentuj

Wreszcie miałem wolny wieczór od dłuższego czasu - rozwożenie zaproszeń po rodzinie i znajomych jest koszmarnie czasochłonne...
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                        alternator wymieniony?
                        jeszcze nie. zostawie na czas kiedy juz cos bedzi gralo

hermes, gdzie ty mieszkasz?
                        czy to w pracy?

Skomentuj

Salka gimnastyczna w mojej byłej szkole
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                            Salka gimnastyczna w mojej byłej szkole
                            Idealne warunki akustyczne :) Nie ma to jak płaskie powierzchnie i zero wytłumienia. Prawie jak komora bezechowa.
                            https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Do pomiarow idealne pomieszczenie.

Skomentuj

Zwłaszcza jakby położyć kolumnę na plecach :)
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Witam

Lekka modyfikacja dystansów 165mm

Skomentuj

Też mam sporą salę dostępną i trzeba będzie się*zająć budową jiga i coś*bardziej w głośnikach podziałać. Ale musi to poczekać bo inne diy się robi.

A korzystając z wolnej soboty i sklejki co się przewala po mieszkaniu skrobłem kompa warsztatowego ze złomu co się*przewalał bez celu.

i5-3470s, 16GB RAM, SSD, zasilacz pico, obudowa 19,5*19,5*7cm, kontrolka telefoniczna i trochę farby do mebli ^^
                                    EDIT: Doprowadzenie powietrza do CPU mi n zdjęciu lekko podleciało do góry ale jak obudowa jest zamknięta to dociska ono się ładnie między radiator a obudowę.
                                    Temperatury do 60 stopni, chyba że pogrzeję na full z 10 minut, to wtedy udało mi się 70 stopni zrobić i full obroty chłodzenia (głównie przez to że zasysa ciepłe powietrze które wylatuje z tyłu obudowy). Ale to warsztatówka więc jak sobie trochę poszumi to mi to wisi.

Jutro pewnie trochę pomęczę temat głównego diy, ostatnich czasów czy swojego małego CNC:
                                    Last edited by Marcin V; 06.05.2017, 22:23.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      Do pomiarow idealne pomieszczenie.
                                      Chyba echa w pomieszczeniu i czasów odbić.

Skomentuj

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
                                        Chyba echa w pomieszczeniu i czasów odbić.
                                        widac ze nie wiesz nic o wspolczesnych pomiarach :p

Skomentuj

A to współcześnie prawa fizyki się pozmieniały?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X