Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Aha no to ok, wyłączyłem ten filmik po 5 kleju na sklejce :)

Skomentuj

no to wlacz dalej - epoksyd rulez! :thumbsup:

Skomentuj

Termoglut za to się wykazał.
        Ciekawe jak wypadły te kleje przy sklejce łączonej dodatkowo na kołki stolarskie, albo na wczepach prostych.

Skomentuj

Skomentuj

Czas uruchomić projekcik :)
            Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
            Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              U przedwzmacniacz lampowy, chyba lubisz lampy bo już trochę ich zrobiłeś :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Meteo Zobacz posta
                U przedwzmacniacz lampowy,
                Nie :)
                Trioda i pentoda w jednej bańce.. :)
                http://www.neurochrome.com/novar-spud/

Last edited by dolphin123; 21.12.2016, 22:41.

Skomentuj

Taka ECL86 od jankesów. Szkoda że dostępność u nas średnia, ładnie nawet wygląda ta bańka.

Skomentuj

I-amp prawie gotowy :mellow:

Skomentuj

Heat
                      Widze dosyc podobne materialy. U mnie zwykla sklejka i troche blachy.

Pozdr
                      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Jak ja lubię krzywe płyty...

Po świętach zaczynam kleić.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

Chyba hejtujesz by się wyprostowały od potoku myśli xD

Skomentuj

Dlaczego krzywe? Wilgoć czy źle stały oparte? A może jedno i drugie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Meteo Zobacz posta
                              Chyba hejtujesz by się wyprostowały od potoku myśli xD
                              Święta idą, dam im spokój

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                              Dlaczego krzywe? Wilgoć czy źle stały oparte? A może jedno i drugie.
                              Trzeba by było zapytać w firmie w której te formatki docinano.
                              Powoli muszę się rozglądać za inną firmą, bo to już się robi denerwujące.

Skomentuj

Święta idą, dam im spokój

Trzeba by było zapytać w firmie w której te formatki docinano.
                                Powoli muszę się rozglądać za inną firmą, bo to już się robi denerwujące.
                                Nie przejmuj się , ja ostatnio próbowałem zamówić formatki, w jednej większej firmie w Poznaniu najpierw się dziwili że im wymiary w milimetrach podałem, mieli wycenić i dać znać co i jak ale z tydzień minął i cisza więc znów trzeba było tam uderzyć , a oni kartkę zgubili ale mija kolejny i brak kontaktu, a w drugiej firmie trzeba było się prosić o sprawdzenie a jak już się chciałem umówić na zamówienie to również brak kontaktu, jakaś masakra z tymi firmami ostatnio żeby było trzeba się prosić o sprzedaż a niestety w casto tną jak tną

Skomentuj

Zamieszczone przez .Heat. Zobacz posta
                                  I-amp prawie gotowy :mellow:
                                  A Ja mam pytanie... Co z ekranowaniem wzmacniacza w takiej obudowie? Zawsze wydawało mi się że metalowa obudowa to podstawa tego żeby nie było słychać brumów.

Skomentuj

Ale przed czym miałbym go ekranować? zresztą cała masa fabrycznych wzmacniaczy miała drewniane pokrywy. żadnych brumów nie ma,zresztą jak w jakimś wzmacniaczu coś brumi to z reguły przez źle podłączoną masę :mellow:

Skomentuj

Zamieszczone przez Leniwiec_Marek Zobacz posta
                                      A Ja mam pytanie... Co z ekranowaniem wzmacniacza w takiej obudowie? Zawsze wydawało mi się że metalowa obudowa to podstawa tego żeby nie było słychać brumów.
                                      Tyle DIYerów ma wzmacniacze w kartonie po butach albo na desce.. gra i nic się nie dzieje

Skomentuj

Niestety ale obudowa to spory wydatek jak ma byc firmowo :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Leniwiec_Marek Zobacz posta
                                          Jesli w obudowie sa otwory wentylacyjne czy kratki by zapewnic przeplyw powietrza, to nie wiele wniesie tutaj metalowa obudowa.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X