Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pewno cienka blacha i za szybki posów to "latało" po stole.
    Mi też u mnie raz zrobili trapez zamiast kwadratu.

Skomentuj

Tuba po kuracji w tokarce.
      MB już siedzi, otwory pod śruby gwintownikiem wychodzą bardzo ładnie w tekstolicie - czuć jak śruba trzyma i raczej efektu odkręcania nie będzie.
      Pozostało zamówić "stopę", wyciąć płaski kawałek na terminal i pomalować całość, ewentualnie dołożyć gąbkę/filc/maty.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
        Pewno cienka blacha i za szybki posów to "latało" po stole
        posuw jest automatycznie dobrany do grubosci blachy i ustawionej mocy lasera. powinni wiedziec zeby dac jakies zderzaki lub to zamocowac :/

Skomentuj

Ja bym klientowi czegoś takiego nie dał po prostu, bo wstyd aż boli.
          Jak firma ma choć odrobinę honoru to nie ma zmiłuj aby się dogadać nie dało.

Skomentuj

I powiedz że jeszcze kasę za to wzięli
            :[

Skomentuj

Nic im nie zapłaciłem, wkurzyłem się wziąłem blachy i poszedłem. Śpieszyło mi się więc z nimi nawet bardzo nie rozmawiałem.
              Zrobię pewnie tymczasową budę z tego co wycieli, bo nie będę miał już czasu na diy po nowym roku, a nie chce by accu w częściach leżało przez dłuższy czas.

Brakuje tylko sterownika do wycieraczek.

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila Zobacz posta
                Tuba po kuracji w tokarce.
                MB już siedzi, otwory pod śruby gwintownikiem wychodzą bardzo ładnie w tekstolicie - czuć jak śruba trzyma i raczej efektu odkręcania nie będzie.
                Pozostało zamówić "stopę", wyciąć płaski kawałek na terminal i pomalować całość, ewentualnie dołożyć gąbkę/filc/maty.

A nie smierdzi ten tekstolit?
                Ja kiedys budowalem frezarke cnc z tekstolitu to czuc charakterystyczny smrodek w garazu gdzie go cialem do tej pory. A ze 3 lata juz minelo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
                  Nic im nie zapłaciłem, wkurzyłem się wziąłem blachy i poszedłem. Śpieszyło mi się więc z nimi nawet bardzo nie rozmawiałem.
                  Zrobię pewnie tymczasową budę z tego co wycieli, bo nie będę miał już czasu na diy po nowym roku, a nie chce by accu w częściach leżało przez dłuższy czas.

Po co jeździsz tak daleko? Ja wycinam w Bluline Łańcut. Jeszcze nie miałem problemów

Skomentuj

Mieszkam w Żołyni także ta sama droga :)

Skomentuj

piotreq123 śmierdzi przy obróbce ale bez przesady.
                      Gorzej jak by się go cięło a przy tym nadpalało - np. cięcie kątówką.
                      Sam materiał przy przyłożeniu nosa też śmierdzi ale w pomieszczeniu tego nie czuć.

Skomentuj

Wypierdziel te ark z sygnalu i najlepiej lutuj bezposrednio do plytki, jezeli chcesz uslyszec gorne pasmo z tego klona.

Skomentuj

Nie wiem czy słyszę tak wysoko :-D
                          Myślę dać tam molex'a.

Skomentuj

Mieszkam w Żołyni także ta sama droga :)
                            To zauważyłem, też to że pewnie pomieszkujesz też w Rzeszowie i Łańcut masz po drodze

Skomentuj

Nie wiem czy słyszę tak wysoko :-D
                              Myślę dać tam molex'a.
                              na molexie podobnie bardzo ładnie kreuje się średnica

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                                na molexie podobnie bardzo ładnie kreuje się średnica
                                A co z na dół polecasz?

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                  A co z na dół polecasz?
                                  Jak na dół to coś ciężkiego http://www.piekarz.pl/pl/?item=48315

Skomentuj

Zamiast sie podsmiewac proponuje sprawdzic. Nie jeden producent lutuje na stale do plytek, pewnie po to zebysmy mogli sie posmiac jakos nie spotkalem sie na zdjeciach u zadnego producenta z zlaczami ark, ktorymi puszczany by byl sygnal.
                                    Prawda jest, ze nie tylko gora zagra inaczej, odbior calosci bedzie inny. Bardzo polecam sprawdzic samemu, nie warto sugerowac sie opinia ignorantow, ktorym nie chce sie sprawdzic na wlasnym przykladzie.

Nie jestem jedyna osoba, ktora slyszy roznice w tej matetii i nie zamierzam tutaj nikogo wymieniac, jak ktos bedzie mial chec sam sie ujawni. Oni jednak od nasmiewajacych roznia sie tym, ze to zweryfikowali.
                                    Last edited by Adam_85; 14.12.2016, 10:56.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                                      Zamiast sie podsmiewac proponuje sprawdzic. Nie jeden producent lutuje na stale do plytek, pewnie po to zebysmy mogli sie posmiac jakos nie spotkalem sie na zdjeciach u zadnego producenta z zlaczami ark, ktorymi puszczany by byl sygnal.
                                      Prawda jest, ze nie tylko gora zagra inaczej, odbior calosci bedzie inny. Bardzo polecam sprawdzic samemu, nie warto sugerowac sie opinia ignorantow, ktorym nie chce sie sprawdzic na wlasnym przykladzie.

Nie jestem jedyna osoba, ktora slyszy roznice w tej matetii i nie zamierzam tutaj nikogo wymieniac, jak ktos bedzie mial chec sam sie ujawni. Oni jednak od nasmiewajacych roznia sie tym, ze to zweryfikowali.
                                      Ależ drazliwy jesteś poważnie mówiąc logiczne było by dać złącza do przesyłu danych czy inne sygnałowe niż właśnie ark.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Połączenie lutowane jest mniej ryzykowne z uwagi na "styk", z którym po pewnym czasie bywa różnie. Producenci w dużym stopniu proces technologiczny dostosowują do względów ekonomicznych oraz kolejnych kroków podczas montażu. Gdyby im w danym miejscu pasowało złącze to zastosowaliby odpowiednie.

Skomentuj

Nie drazni mnie ten temat Ja majac porownanie wybralem opcje dac i wzmak zalutowane sygnalami. Tak dla mnie gra najlepiej. Rozne polaczenia przecwiczylem przed takim rozwiazaniem i po. Polecam innym forumowiczom chociaz sprawdzic eliminujac jakies polaczenia wtykane, skrecane na drodze sygnalu. Mozna to zrobic we wzmacniaczu, dacu, pre.. A czy to sprawdzicie czy bedzie sie ktos smiac, mi to rybka. Ktos moze skorzysta. Koniec tematu bo robi sie zamieszanie.
                                          Last edited by Adam_85; 14.12.2016, 11:32.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X