Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
    Mam nadzieje że nie balansuje na granicy komercji na tym forum . Prosiliście o ciekawostki to podsyłam a że ludzie pytają to odpowiadam ...
    Mnie sie podoba to co wklejasz i piszesz , bo są to konkrety , a nie zwykłe teoretyzowanie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta

Kompromisy, kompromisy. Wszedzie cholerne kompromisy... ;/
      No dokładnie dlatego Ja nie uznaje jednej słusznej zaślepionej jak u Konia u Wozu drogi

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        O dyfrakcji napisano nie jedna ksiazke, wiec nie ma co sie rozpisywac.
        Ale chyba nie po polsku?

Skomentuj

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Aby nam Panie nie marudziły zrobiłem dzisiaj lampkę led do doświetlenia roślinek. Diody LED full spektrum 😎

Skomentuj

z takim opisem to mogles to dac do budowanie na ekranie

albo pisz cos wiecej albo przeniose

Skomentuj

Ale co mam pisać więcej ? To jaki diody są ? Jak dla mnie to bezsensu to proste. 8 led full spektrum
              3 Wat zasilacz 24/42 volty 280 mA, radiator 10 cm x 20 cm wysokość 6 cm. Temperatura na radiatora po 5 h około 40 stopni C
              Soczewki 60 stopni wklejone w kawałek plexi 3 mm.

Skomentuj

A co jakieś nielegalne rośliny hodujesz, pomidory w szklarni albo oranżerie prowadzisz? Bo nie bardzo widzę sens dla domowego zastosowania

Skomentuj

Fajna Lampa,jaki jest koszt Budowy,bo nie podałeś.

Skomentuj

Nie na temat...

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez Slawomir.Dyll Zobacz posta
                      Aby nam Panie nie marudziły zrobiłem dzisiaj lampkę led do doświetlenia roślinek. Diody LED full spektrum 😎

Akwarium, paludarium albo inne ...arium? Czy doświetlenie roślin domowych bądź "specjalistycznych" ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        jak wszyscy to wszyscy

to i ja sie pochwale

skrzynki czekaja juz 1,5 roku
                        Teraz tak zauważyłem że Paweł płodzi bliźniaczy projekt do Mnie. Jeśli ktoś trudzi się z podobnym to warto poczekać będą dwie alternatywy

Zdjęcie jak zwykle wyjęte z telefonu :). Za jakość przepraszam.
                        Na zdjęciu widać 3 małe projekty po środku - Wszystkie będą w niedalekiej przyszłości udostępnione. 2 z nich mają swoim sponsorów wśród forumowiczów.
                        ALX + 18SCX
                        DC28F + RS150P-8
                        2 x ND105-8 + 22TAF/G

W dalszej przyszłości korci mnie sprawdzić tanie SB i zrobić konstrukcje symetryczną z 2 x SB16PFC25-8 + JA2806
                        Last edited by Zap Projekt; 10.12.2016, 21:06.

Skomentuj

DC28F + RS150P-8
                          Skąd takie ustawienie głośników..? :)

Skomentuj

Teraz tak zauważyłem że Paweł płodzi bliźniaczy projekt do Mnie.
                            i klon samego mnie :thumbup:

ALX + 18SCX
                            tego jestem bardzo ciekaw
                            moja wersja 18 mcx + pcx byla zrobiona na szybko i wydaje mi sie ze nie jest dopracowwana (posluchalem kolumn russela k)
                            chetnie bym porownal nasze wizje zwrotnic do tych glosnikow

2 x ND105-8 + 22TAF/G
                            mialem te male daytony. niby fajne, ale zeby to zagralo basem to musi byc pojemnosc w jakiej zagra juz 5-6" :???:

Skomentuj

chetnie bym porownal nasze wizje zwrotnic do tych glosnikow
                              - Bez problemu mogę włożyć w te same obudowy też PCX-a :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

mialem te male daytony. niby fajne, ale zeby to zagralo basem to musi byc pojemnosc w jakiej zagra juz 5-6"
                              - pojemność jak widać :) Teraz nie pamiętam już dokładnie ale gra Basem i to zaskakująco dobrze :)

Skomentuj

- Bez problemu mogę włożyć w te same obudowy też PCX-a
                                wolalbym dopracowac wersje z alxem... ale brak warunkow i skrzynek testowych :(

Skomentuj

zobaczymy na co mi czas pozwoli ... No z ALX-em będzie ... Forumowicz ma dokumentacje fotograficzną z aplikacji a Ja dołożę filtracje.

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                  Skąd takie ustawienie głośników..?
                                  - To już twórczość właściciela :). Wiem mówiłem Mu że za daleko odsunięte ale wynikło to z budowy. W środku jest dosyć złożony układ BR z wylotem z boku ...

Skomentuj

HDFed

Prawdpodobnie bedzie nastepny projekt na forum, bedzie zloty audax i vifa NE, ale bedzie inny basik.
                                    A co, jest okazja to czemu nie.

Skomentuj

A miało być tak pięknie... :angry:

Tak spartaczyć robotę to masakra, goście dostali od mnie mój materiał i gotowy projekt blach w AutoCAD.
                                      Dobrze są wycięte tylko dwie blachy front i tył.
                                      Panowie z okolic omijajcie szerokim łukiem cięcie laserem w Leżajsku za bazą PKS, bodajże jest to firma CKS. Jest to moje drugie i ostatnie zlecenie u nich pierwsza robota też spartaczona ale nie aż tak!

Górną blachę pewnie dam jako spód obudowy, a na górę trzeba będzie ciąć na nowo.

Skomentuj

To się raczej na zwrot kasy lub ponowne palenie z ich materiału nadaje, czemu chcesz im to puścić płazem ?

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                          To się raczej na zwrot kasy lub ponowne palenie z ich materiału nadaje, czemu chcesz im to puścić płazem ?
                                          Również bym im tego nie odpuścił! Ewidentnie błąd operatora!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X