Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zibii tak to pierwsza wersja, jeszcze model w17ex002
    Nówki :)

To nie jest d330t
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dobra głośniki jakieś dojechały może ktoś wie co to bo nie chce mi się wyciągać z pudełka :)
      Podłączone i jakoś grają, wygrzewają się pod lm4766, który nie potrafi ich napędzić xD

Skomentuj

Tylko ich nie testuj jak ten gość:

https://www.youtube.com/watch?v=hysg0xYC6Ig

:biggrin:

Skomentuj

Wczoraj około 1:00 w nocy mnie naszło, żeby machnąć woskiem poniższe pudło :P
          Dziś zrobiłem szlif i drugą warstwę i wkleiłem kołki pod maskownicę oraz przyciąłem "port BR" :)
          Elektronika w przypływach weny się lutuje

Proszę nie zwracać uwagi na haziel w izbie. W czasie remontu tu wszystko trafiało...

Skomentuj

Ktory gatunek jabloni?

Skomentuj

Ładny subik.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Łukasz ja mam magnezowego seasa też z pierwszej serii ale car audio czarna membranka.
              Fajne głośniki.
              Jak to gra?
              Pewnie jest niezły inpuls i wykop na wyższym basie😀.

Skomentuj

Jabłoń indyjska. Piękny fornir.

Hmm, wczoraj, przed 1:00 w nocy :P zachciało mi się zrobić płytki do tego: http://sound.whsites.net/project70.htm
                Dziś sobie wytrawiłem dwie końcówki i zasilacz. Już widzę, że będą potrzebne drobne przeróbki w obudowach elementów, ale powinny wejść na zaprojektowane miejsca. Brakuje mi kilku kondensatorów i tranzystorów końcowych. Pójdę chyba po taniości i wezmę tip35

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  Ktory gatunek jabloni?

Antonowka

Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
                  Ładny subik.

Łukasz ja mam magnezowego seasa też z pierwszej serii ale car audio czarna membranka.
                  Fajne głośniki.
                  Jak to gra?
                  Pewnie jest niezły inpuls i wykop na wyższym basie😀.
                  Zibii jeszcze nie wiem bo dzis dopiero bedzie mierzenie a w przyszłym tygodniu bede je odpalał
                  Dzis jade do Łodzi do LuSzTiego je mierzyć a od drugiego odbiorę wzmacniacz :)

Bebok zawsze podobał mi sie ten kształt suba
                  Kopia wlm
                  Last edited by lklukasz; 06.01.2017, 10:23.
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    Antonowka
                    Jakbyś zamawiał kiedyś jabłoń to byś wiedział o co pytam, ale widzę nie miałeś styczności :P Widziałem różne klasy jabłoni indysjkiej (tineo) i beboka jest piękna, ale można dorwać jeszcze bardziej kontrastowe, stąd pytanie o klasę forniru. :)

Skomentuj

No, ja już nigdy tej kiepskiej nie kupię po zobaczeniu tej lepszej klasy jabłoni :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                        Jakbyś zamawiał kiedyś jabłoń to byś wiedział o co pytam, ale widzę nie miałeś styczności :P Widziałem różne klasy jabłoni indysjkiej (tineo) i beboka jest piękna, ale można dorwać jeszcze bardziej kontrastowe, stąd pytanie o klasę forniru. :)
                        Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                        No, ja już nigdy tej kiepskiej nie kupię po zobaczeniu tej lepszej klasy jabłoni :)
                        Papierówka, bo cienki jak papiór
                        Tak jest, dobry jabcok nie jest zły

Fornir sam wybierałem u emil71 (sprzedawca z allegro) w Czechowicach. Ma tego sporo w piwnicy, a inne gatunki też kusiły, ale już kasa większa.

Mnie kształt WLM zaraził jak Paweł go kiedyś pokazał. Powstał projekt w cadzie i długo nic się nie działo. Potem kupiłem płyty i złożyłem go, trochę postał, dostał fornir i ostatnio wosk + maskownica. Aktualnie kompletuję elektronikę i będę projektował panel na laser.

Skomentuj

Ja tez dzis pogrzebaczem
                          Ladnie wyszlo. Jaka chemia lakierowales?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            Ladnie wyszlo. Jaka chemia lakierowales?
                            ICA

Skomentuj

Ja tez dzis pogrzebaczem :)

:)
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                Hermesa projekt, czy sam dłubiesz swoją wersję?
                                Jak ci się te panele sprawują? Bo to rozumiem masz wydruk na płótnie na tych panelach? Zastanawiam się nad takimi do mnie, ale trochę się obawiam, że te płótna po zadruku są bardzo szczelne. Tłumią coś na wyższych częstotliwościach?

Skomentuj

LuSzTi czyżby głośniki Hermesa?

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                    Hermesa projekt, czy sam dłubiesz swoją wersję?
                                    Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                    LuSzTi czyżby głośniki Hermesa?
                                    Hermes miał Morela z małym frontem - ST728, to jest pełny front 104 mm i model ST1048. Projekt od A do Z jest mój, kolega, dla którego je robię ma już moje kolumny na Morelu ET338, Seasach W15 i L22. Chciał mniejsze kolumny do sypialni.

Jak ci się te panele sprawują? Bo to rozumiem masz wydruk na płótnie na tych panelach? Zastanawiam się nad takimi do mnie, ale trochę się obawiam, że te płótna po zadruku są bardzo szczelne. Tłumią coś na wyższych częstotliwościach?
                                    Wydruk mam na tzw dresówce, jest wydruk sublimacyjny, materiał dalej ma swoją przepuszczalność, nie jest naciągnięty zbyt mocno aby mógł działać także jako membrana stratna. Sprawują się całkiem spoko, na akustykę w pokoju nie narzekam.
                                    Był u mnie ostatnio lklukasz, może coś więcej napisze :) Generalnie jak się klaśnie w dłonie to w miejscu odsłuchowym pogłosu praktycznie nie ma. Pojawia się coś w aneksie kuchennym, ale tam adaptacji akustycznej nie założę :)
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                      Wydruk mam na tzw dresówce, jest wydruk sublimacyjny,
                                      Ciekawa opcja, nigdy na to nie trafiłem. W googlu widzę tylko gotowe wzory, nie widzę usługowego druku. Gdzie zamawiałeś? Drogo?
                                      Długo już u ciebie wisi? Zmienia w czasie kolor?
                                      Strzelam pytaniami jak z karabinu

Skomentuj

Ciekawa opcja, nigdy na to nie trafiłem. W googlu widzę tylko gotowe wzory, nie widzę usługowego druku. Gdzie zamawiałeś? Drogo?
                                        Długo już u ciebie wisi? Zmienia w czasie kolor?
                                        Ja zamawiałem w http://www.adamexdruk.pl/, za wydruk dwóch grafik w rozmiarze 200x140 cm zapłaciłem coś okołu 200 zł (nie pamiętam już dokładnie). Dla nich taki wydruk to w zasadzie rozbiegówka przy wydruku całej belki materiału :)
                                        Grafiki kupiłem na Fotolii, trzeba wybierać grafiki z bardzo dużą rozdzielczością, aby zachować jakieś sensowne DPI dużego wydruku.
                                        Wisi to u mnie ponad rok czasu - jeśli chodzi o kolor to w teorii nie powinno się z tym nic dziać, w końcu tak samo są drukowane ciuchy a traktowane są dużo gorzej (pranie itp). Jedyne na co trzeba uważać to prasowanie, aby nie doszło do resublimacji.
                                        W praktyce z kolorem trudno mi ocenić - widzę te wydruki codziennie, więc jeśli są jakieś wolno postępujące zmiany to dla mnie są nie do zauważenia.
                                        Ważne przy przykrywaniu dyfuzorów binarnych i jasnych grafikach - dziurki przebijają i trzeba dołożyć drugą warstwę białego materiału pod spodem.

Skomentuj

Się będzie działo :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X