Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W tym tygodniu dojechały gifty od szanownego borysa :) za co jeszcze raz serdecznie dziękuję !

Jak uda się złożyć i uruchomić to będzie to wzmacniacz do kolumn podłogowych aktywnych, tak w skrócie mówiąc. W kwietniu przychodzi na świat moja córka, będzie miała sprzęt na lata o solidnej mocy :)

Przy okazji tego projektu, robie pewien bajer, kto wie co z tego będzie ?

ta blacha niżej to podstawa ale jeszcze boków nie zagiąłem.

Skomentuj

Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
      Ja uzywałem tego:
      https://www.leroymerlin.pl/podlogi-d...8650,l217.html

Daje radę, niemniej jednak rozpuszcza sie tylko pod benzyną lakową a nie jak piszą rozpuszczalnik.
      Przyciemnia ale w małym stopniu, bardziej martwi mnie ze delikatnie, żółknie fornir pod nim (nie wiem jak to opisać).
      Producent podaje, ze do czyszczenia narzedzi nalezy uzyc benzyny lakowej. Podukt jest na bazie zywic uretanowo-alkidowych, wiec bedzie zolknac z czasem.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
        W tym tygodniu dojechały gifty od szanownego borysa :) za co jeszcze raz serdecznie dziękuję !

Jak uda się złożyć i uruchomić to będzie to wzmacniacz do kolumn podłogowych aktywnych, tak w skrócie mówiąc. W kwietniu przychodzi na świat moja córka, będzie miała sprzęt na lata o solidnej mocy :)

Przy okazji tego projektu, robie pewien bajer, kto wie co z tego będzie ?

ta blacha niżej to podstawa ale jeszcze boków nie zagiąłem.
        Przystawka do budowy zwrotek prototypowych :)

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
          Przystawka do budowy zwrotek prototypowych
          Jeśli to będzie "przystawka" to nie zda egzaminu :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
            chyba że materiał jest niemagnetyczny :)

Skomentuj

Wygląda jak kwasówka więc niemagnetyczny. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                Rozwiń myśl ?:)

Skomentuj

Czas na uruchomienie. Mam nadzieję że nie wybuchnie.

Gdzie kupić jakieś w miarę dobre i tanie kondensatory do zasilacza?

Skomentuj

Zamieszczone przez jaro2211 Zobacz posta
                    Czas na uruchomienie. Mam nadzieję że nie wybuchnie.

Gdzie kupić jakieś w miarę dobre i tanie kondensatory do zasilacza?
                    Tylko weź ten softstart z trafa, bo będzie niezłe bum

Kondensatory, w sumie wszędzie, dobre marki to:

-wima
                    -rubycon
                    -nippon
                    -Vishay BC
                    -Panasonic / sanyo i inne znane firmy sprzętu

z tańszych

-samhwa
                    -samxon
                    -niektore jamicony

Skomentuj

A zapytam bo jestem ciekawy co te dobre marki wniosą do samego układu?

Skomentuj

prestiz!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          prestiz!
                          A może sonicznie lepiej wypada jeden od drugiego. Nie mówię że zawsze lepiej grają drogie kondensatory ale różnice są słyszalne i to znacząco. Np w taki FirstWatt M2 - kondensator wejściowy - duże pole manewru kształtowania brzmienia i wcale najdroższy nie grał w nim najlepiej.

Skomentuj

Raczej chodzi o tych "złotouchych" dlatego pytam bo ja głuchy jak pień jestem i nijak poprawy nie słyszę, a jak wiadomo "złotousi" biorą wszystko na słuch a wszelkie pomiary traktują z przymrużeniem oka. Możecie zrobić jakieś pomiary 'z i bez' tych elementów?

Skomentuj

Dalsza walka z pila. Jak to mawiaja starzy gorale ''czy do winkla czy do piona to robota ...."

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez Amper6 Zobacz posta
                                A zapytam bo jestem ciekawy co te dobre marki wniosą do samego układu?
                                To, że w dużej bańce nie będzie wlutowany jakiś chiński no name.

Skomentuj

Ma Kolega rację ale czy jest w stanie pomierzyć Kolega dwa identyczne np. wzmacniacze mocy audio (pasmo, zniekształcenia etc.) ale raz z elementami z PRC a drugimi "markowymi"? A jeśliby był to UniAmp to byłoby najlepiej. Ponownie wrzucam go na warsztat i byłbym rad wiedzieć co z tym "fantem" zrobić. A może ktoś inny już to robił?

Skomentuj

Nie jestem w stanie, zresztą jest już kilka porównań kondensatorów, Borys na płytce w którymś IPS zrobił miejsce na coś "bogatszego", to o czymś świadczy. Generalnie nie ma co o tym gadać, zaraz nawiążą się kłótnie.

Skomentuj

Lakierek poszedł pierwsze warstwy, jutro obrót i jakieś konkretniejsze wykonczenie.

Ogółem plan jest pierwsze warstwy nanieść wałkiem (zamknąć pory itd.) a w wakacje lekki szlif i leci na pistoletowanie (muszę mieć pogodę itd. bo w salonie nie ogarnę niestety) -> do tego czasu juz pewno uda sie w miare sensowną wersję zwrotki klepnąć.

Przed lakierkiem:

I po lakierku:

Nawet nie przyciemniał tak bardzo - ogółem akceptowalny przeze mnie poziom :)
                                      Last edited by aeron; 04.02.2017, 21:39.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                        Dalsza walka z pila. Jak to mawiaja starzy gorale ''czy do winkla czy do piona to robota ...."

Wrzuć do tematu z pilami tam nie zginie i się pewnie nie jednemu przyda. To od niewidocznych połączeń to krega czy coś innego. Jak się to spisuje bo już raz stałem nad dylematem czy kupić ale wolfcrafta

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Dziś balsamowanie pastą i ręcznie 192 blachowkręty wkręcone.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X