Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
    Kilka miesiecy temu kupilem nowa drukarke bo kiedys drukowalem na foli starym samsungiem i bylo ok. Tak drukuje nowa samsung Xpress M2026 z oryginalnym tonerem na foli:

Zmarnowalem duzo foli i na kazdych ustawieniach nawet gdy zmienialem grubos papieru efekt byl podobny. Na zwyklym papierze przy ustawieniach na high druk jest super. Kolega podpowiedzial mi opcje drukowania na zwyklym papierze i transparentu wd40. Bylem sceptycznie nastawiony ale zaskoczylem sie bardzo pozytywnie. Ciezej sie pozycjonuje warstwy poniewaz slabiej widac na zwyklej kartce ale i tak metoda super.
    Ja właśnie na kilku laserach próbowałem folię i efekt był taki jak na zdjęciu (no może ciut lepszy), z 2 sklejonych wzorków dało się naświetlić, ale to męczące jest.

Zwykły papier też próbowałem, ale o wiele ciężej dobrać czas naświetlania, no i z niecałych 2min (2x9W świetlówki UV) robiło się kilkanaście albo dłużej (emulsja negatywowa)...

Jeszcze niektórzy wspominają o kalce technicznej, ale tego akurat nie próbowałem.

Teraz do termotransferu biorę papier kredowy z gazet, ale drukarka nie potrafi go idealnie zaczernić i występują podtrawienia, choć i tak stosuję, bo jest łatwo i szybko.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta

Teraz do termotransferu biorę papier kredowy z gazet, ale drukarka nie potrafi go idealnie zaczernić i występują podtrawienia, choć i tak stosuję, bo jest łatwo i szybko.
      Pewnie dlatego że papier już zadrukowany i popalcowany
      Może kup ryzę kredowego i spróbuj ponownie
      Ustaw też w opcjach drukarki najwyższą jakość
      Last edited by kolmen; 30.07.2016, 22:25.

Skomentuj

I możliwie najmniejszej gramaturze.

Skomentuj

Kredowy mam, przy czym papier z gazety jest na tyle cienki, że wygodniej się go stosuje.

Skomentuj

Papier z gazety powiadasz, a jak z drukarką jest szansa uszkodzenia bębna? Bo niby tam coś jest, pod temperaturą niektóre rzeczy mogą odejść.
            Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Wyższa temperatura pojawia się dopiero w fuserze, bardziej obawiałbym się by kartka nie zacięła się w środku, bo takie strzępy mogą trochę bałaganu narobić (przez to ciężko się usuwa zacięcia z tak cienkiego papieru, chociaż zawsze można go klejem w sztyfcie podkleić do zwykłego).

Skomentuj

Prawie koniec. Zostało dokręcić front, wkleić w niego plexi, zamontować ledy, przycisk oraz IR. Ostateczne zdjęcia będą w nowym temacie .

Skomentuj

Peerlesik dojechał:

Za tydzień zacznę coś z nim działać.

Skomentuj

Kolejny mały krok, nie mogłem się powstrzymać :).
                    Wsio działa. Gra i buczy :).
                    W tygodniu jeszcze zrobię porządek w kablach i będzie finito.

P.S. OPS4 przy moich mikrych kolumnach puszczając muzę z kompa (tymczasowe) przy poziome 20/100 rozsadza chatę, a do słuchania na dłużej wystarcza 5/100. MIAZGA!

Skomentuj

Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz posta
                      P.S. OPS4 przy moich mikrych kolumnach puszczając muzę z kompa (tymczasowe) przy poziome 20/100 rozsadza chatę, a do słuchania na dłużej wystarcza 5/100. MIAZGA!
                      A jakie masz zasilanie? Masz może zdjęcia odnośnie trafka jak wygląda? 20/100 i 70W w powietrze :P
                      Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz posta
                        Kolejny mały krok, nie mogłem się powstrzymać :).
                        Wsio działa. Gra i buczy :).
                        W tygodniu jeszcze zrobię porządek w kablach i będzie finito.

Co to takiego jest wokół głośników i br?

Skomentuj

Trafko 600W z toroidów. Po wyprostowaniu daje ~54V DC pod obciążeniem. Trafko widać poniżej:

To są ramki pod maskownice. Mam wszystko przygotowane, tylko jakoś się nie mogę zabrać.
                          Last edited by swiety1337; 02.08.2016, 22:40.

Skomentuj

Widać kawał dobrej roboty ale takie radiatory i sie kiszą w środku ;/

Skomentuj

Coz. Home alone - uzywam czasu.

Mala buda clozed pod LABa. Zew. wymiary 36x36x40cm.
                              Osobna komora na panel, mdf 22mm + wzmocnienia, ale sadze ze byly zbedne.

Jeszcze nie mialem OZ, zawsze buczypudła BR

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jeszcze HDF oczywiscie pojdzie - stwierdzilem ze tym razem skrece dodatkowo.
                              Martwie sie tylko zeby front z drewna mi z glosnikiem nie odpadl jak przykleje (ten jesion, again)

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                                mdf 22mm + wzmocnienia, ale sadze ze byly zbedne.
                                Będą potrzebne

Ja w subie na Usher 1003SUB miałem wzmocnienia, a komora miała zaledwie 21L, grubość ścianek to 31mm :)
                                Zwykłą budę testową z 18mm bez wzmocnień chciało rozerwać... a Ty masz przecież 12" potwora

Skomentuj

Będzie CA :) Jakie wysokotonowe możecie polecić do tych głośników? Cena do 300zł za parę.
                                  Zależy mi na łatwej aplikacji zwrotnicy i miękkim graniu, żaden aluminiak :flapper: Chciałbym coś ala Vifa DX25TG, podobało mi się to granie u akkusa na AudioShow. Autko to yaris II.

Skomentuj

Stwierdzilem ze ja je juz mam to zamontuje, akurat wlazly bez zadnych poprawek.

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
                                      Zależy mi na łatwej aplikacji zwrotnicy i miękkim graniu, żaden aluminiak
                                      miales HK z lukasza zestawu? mimo ze alu to nie gra jak metalowa kopulka
                                      a tanio i moze lukasz ma jeszcze zwrotnice

Skomentuj

Tomekk
                                        Mialem tego laba i musze stwierdzic ze lepiej sobie radzi w burczybasie. Mialem 65L i 55L bude, wialo troche estrada ale w muzie dawal rade.
                                        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          miales HK z lukasza zestawu? mimo ze alu to nie gra jak metalowa kopulka
                                          a tanio i moze lukasz ma jeszcze zwrotnice
                                          Niestety nie ma :/
                                          Będzie to mój pierwszy system CA, AMY kupiłem na OLX, teraz próbuję coś do nich dobrać.
                                          Też myślałem o tym HK akurat są na allegro, ale jak mam robić zwrotkę to myślałem już o czymś innym. Chyba że brać te HK?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X