Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
    jeżeli nie będzie się sprawdzał coś wykombinuję, zależało mi żeby nie był za gruby by móc go wcisnąć pod tunel środkowy
    Z tego co wiem, to przeciąganie kabla w samochodzie nie należy do łatwych i przyjemnych, więc lepiej zastosować od razu dobry kabel :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      Z tego co wiem, to przeciąganie kabla w samochodzie nie należy do łatwych i przyjemnych, więc lepiej zastosować od razu dobry kabel
      Akurat cinch jest łatwo położyć bo wszystko robisz wewnątrz, ale po co robić to dwa razy ? taki shitowaty kabel to szkoda czasu i pieniędzy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
        Akurat cinch jest łatwo położyć bo wszystko robisz wewnątrz
        latwo? czasami trzeba pol auta rozebrac, zeby polozyc taki kabel! :o

Skomentuj

W moim przypadku muszę odkręcić 2 śruby albo w ogóle, jeżeli uda mi się wcisnąć go pod plastik. Jeżeli kupię kabel ekranowany to będzie wtedy problem, bo zazwyczaj są grube.

Skomentuj

Ten akurat wymiar kabla nie wziął się z nikad. Jest ekran jest grubość. Na takiej odległości może Ci napsuć taki kabel. Możesz go nawet uszkodzić podczas montażu. W środku ma tylko kilka włosków żyły.

Skomentuj

Spokojnie, ja ten kabelek wziełem dla testów. Niekoniecznie kabel musi być gruby by był ekranowany. Poza tym zobaczymy, jedyny przewód który będzie w okolicy tego kabla to remote z radia.
              Mam kabel Thomson, wydaje się być dobry jakościowo więc jak co będę miał czym podmienić.

Skomentuj

Powodzenia
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jakie kable stosujesz do zasilania?

Skomentuj

4mm kw

Wzmacniacz planuje pod siedzeniem pasażera zamontować. I sygnał audio będzie szedł środkiem koło drążka skrzyni biegów.
                    Last edited by scythe1123; 04.03.2016, 13:21.

Skomentuj

4mm2 na zasilanie?
                      Chyba radia
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To w takim razie jaki przekrój proponujesz?
                        Producent proponował AWG 8 czyli 3mmkw
                        To nie będzie grało głośno. Poza tym gdyby ten samochód był dobrze wytłumiony to bym bardziej się przykładał. Po co walczyć o szczegóły jak i tak silnik to zagłuszy.
                        Last edited by scythe1123; 04.03.2016, 14:32.

Skomentuj

Ja do siebie mam kupionego 25mm2
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Miałem kabelek thomson działał ok.

Ile potrzebujesz tego zasilania?

Skomentuj

Jeśli będzie wzmacniacz pod siedzeniem to na pewno będą krótsze kable niżeli byłby w bagażniku.
                              Mimo to dałbym minimalnie 10mm2.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              latwo? czasami trzeba pol auta rozebrac, zeby polozyc taki kabel!
                              Jaki np ?

Skomentuj

Tam pójdzie ok 3m tego kabla, tak martwicie się, że będą spadki napięcia? 0.01R nie zrobi różnicy.
                                A przewód masowy też ciągniecie 25mmkw?

Skomentuj

Ja mam wzmacniacz pod schowkiem a i tak kabla 10mm^2 poszło 4metry. Od bezpiecznika przy akumulatorze (miałam wolne miejsce na bezpiecznik listkowy) układając ładnie kabel pod maska i przebiła się do kabiny przelotka w podszybiu. Masa z najbliższej śruby około 1 metr.
                                  Last edited by Adzik94; 04.03.2016, 19:18.

Skomentuj

To mamy dać niby cieńszy?

Skomentuj

... Jak dobrać okablowanie do instalacji car-audio? ...

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/51...o-FAQ-by-Nazar

Skomentuj

Cieńszy absolutnie nie. Ile prądu wpływa tyle ma wypłynąć.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X