Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
    16
    Szkoda :/
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A tak przy okazji, jaki jest najlepszy glosnik wysokotonowy do malego Satori?

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
        Szkoda :/
        Dlaczego szkoda?
        Miałem kupioną 13 ale wymieniłem na 16
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Miałem 16, mam 13 i jednak 13 dużo fajniejsza. Też mam dwa TIWy i 13 satori i daje to bez problemu radę :) Nawet przy bardzo głośnym słuchaniu. Podział od dołu mam na 290Hz.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czas na pierwsze 3W :)
            magnezowe seasy ?
            też o nich myślałem ale w koncu wybrałem szpilkę SS do satori 16cm, Yoshi już skończył zwrotki ;p

satori to teraz niezwykle popularne wooferki :) (zresztą tweeterki SB tez już zawojowały nieźle ...ciekaw jestem jak wysokotonówki satori ... opinii i konstrukcji jak na lekarstwo na necie)
            Last edited by bawolek; 06.03.2016, 20:33.

Skomentuj

Seas T29MF001
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                Poważnie :) ?
                Chodzi mi o normalny miedziany kabel w dobrej izolacji coś pokroju procabów LS, chyba nie myślisz, że chcę kabelkiem dźwięk poprawiać.
                W lokalnym sklepie dostałem aluminium pokryte miedzią :|
                Procaby LS mam ale izolacja za gruba wolałbym kabel taki "standardowy 2 żyły sklejone", bo jest bardziej płaski.

kondrax, gdzie takie fajne konektory na śrubkę można dostać?

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                  C
                  kondrax, gdzie takie fajne konektory na śrubkę można dostać?
                  Kabel miedziany kupiłem ostanio fajny w hornhagen wrocław - http://www.audio-system.de/zubehoer_...echerkabel.php
                  audio stystem
                  4zł 1.5mm2
                  6zł 2,5mm2

A co do złączek mam je od kumpla ale są w TME. Degson DG45 tak się nazywają. Świetnie do nich pasują korektory widełkowe sinuslive 2,5.
                  Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                  Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Dlaczego szkoda?
                    Miałem kupioną 13 ale wymieniłem na 16
                    To taka decyzja której się potem długo żałuje

Wszyscy mają iAMP-a mam i ja

Time to close the loop :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                      Jesteś "miszczem" painta

Skomentuj

ten tytuł dzierży marian :)

Skomentuj

Nie na temat...
                          ten tytuł dzierży marian
                          Chcesz powiedzieć że ktoś maluje w Paincie lepiej od Ciebie :)???

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
                            magnezowe seasy ?
                            też o nich myślałem ale w koncu wybrałem szpilkę SS do satori 16cm, Yoshi już skończył zwrotki ;p
                            Daj znac jak wyjdzie bo też planuje szpileczkę do satori ale do 13stki
                            Łamię się tylko nad wersja - małą szpileczkę z dużą dupą czy dużą szpilkę (przemawia do mnie osłonka na małej szpilce oraz możliwość zblizenia centrów akustycznych).

Skomentuj

To twój projekt płytki, czy nowa wersja Borysa? 4 pary, czy te pierwsze wyprowadzenia od sterujących? Co to za wejściówka? Wygląda dość skomplikowanie. Coś jeszcze ma w sobie?

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                Chcesz powiedzieć że ktoś maluje w Paincie lepiej od Ciebie ???
                                Ja w Paincie nawet wklejam osoby do zdjęcia na których ich tam nie było.
                                Moderka wie o co chodzi

Skomentuj

To taka decyzja której się potem długo żałuje

Time to close the loop :)
                                  Wygląda na OPS4, jaki radiator zamierzasz do tego zastosować? Bo projektuje coś podobnego pod radiator tunelowy, ale w tym przypadku raczej odpada. No i co to za rozbudowana wejściówka?

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                    Pawel
                                    Fajnie ze masz mozliwosc zrobienia takiego ladnego panelu, ja musze zezbic w tym co mam. Przy takich projektach chyba najwazniejsza jest cierpliwosc.

Ostatnio nawet malowanie robie pendzlem.
                                    Piękna robota :thumbup: jakiego lakieru użyłeś??

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                      To twój projekt płytki, czy nowa wersja Borysa? 4 pary, czy te pierwsze wyprowadzenia od sterujących? Co to za wejściówka? Wygląda dość skomplikowanie. Coś jeszcze ma w sobie?
                                      Zamieszczone przez DiGiCo Zobacz posta
                                      Wygląda na OPS4, jaki radiator zamierzasz do tego zastosować? Bo projektuje coś podobnego pod radiator tunelowy, ale w tym przypadku raczej odpada. No i co to za rozbudowana wejściówka?
                                      Panowie, nazwa I-AMP ogólnie odnosi się do modułowego wzmacniacza z rozdzielonym stopniem napięciowym od stopnia prądowego.

Skomentuj

Budy testowe do Usher 8137a + 9950.

Formatki cięte pod kątem ręcznie, tarnikiem, bez rzadnych prowadnic itp. :)
                                        Last edited by marian; 07.03.2016, 16:14.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          Formatki cięte pod kątem ręcznie, tarnikiem, bez rzadnych prowadnic itp.
                                          Do srodka sie nie liczy :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X