Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ładne wykonanie ale trochę mi proporcje nie pasują.

Skomentuj

Front jest oklejony skajem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
        Ładne wykonanie ale trochę mi proporcje nie pasują.
        proporcje wynikaja z projektu TLki
        wielki plus ze te kloce jakos wygladaja

Skomentuj

Ciąg dalszy prac :)

Oring sprawdza się wyśmienicie. Bez obciążenia, z lekkim oporem przesuwa się po blacie. Już pod lekkim obciążeniem nie drgnie. Po obciążeniu jednej stópki odważnikiem 25kg Oring daje radę i "się nie chowa"

Skomentuj

Opisz dzwiek jak to gra bo głośniki leżą i czekają a ja potrzebuje motywacji do pracy nad tym projektem...

Skomentuj

Które ustawienie będzie lepsze i mniej problemowe? Docelowo chciałbym pozostać przy wejściówkach lampowych i nie wiem czy nie będzie za gorąco pomiędzy opsami.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hubertoos0222 Zobacz posta
                Opisz dzwiek jak to gra bo głośniki leżą i czekają a ja potrzebuje motywacji do pracy nad tym projektem...
                Ciężko mi coś o nich powiedzieć bo nie jestem osłuchany i nie mam porównania. Jeśli masz już głośniki myślę, że nie ma na co czekać tylko składaj budy. Luszti wykonał dobrą robotę z zaprojektowaniem tunelu i zwrotkowaniem.
                Na dole jest nisko i potężnie, AWX '10 potrafią zatrząść Tylko należy pamiętać o solidnym wzmacniaczu, żeby je rozruszać potrzeba sporo watów.
                Góra jak to aluminiowy seas, szczegółowo ale ostro.

Skomentuj

Mi tam lampa 40w wystarczy;-)

Skomentuj

Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                    Grado SR125i

Skomentuj

Do soekrisa jak znalazl:) kiedy wypuszczasz na rynek?

Skomentuj

Tej wejściówki nie będę udostępniał. Na PCB jest tyle "bagów", że głowa mała :biggrin:

Plan jest taki, wymienić odbiornik na AK4118 i dodać XMOSa na płytkę. AK4118 umożliwia pracę w trybie "parallel". Można nim sterować bezpośrednio ustawiając L lub H na kilku pinach. To wystarczy do wyboru jednego z czterech źródeł oraz formatu wyjściowego. Do tego XMOS i mamy wszystko co potrzebne :) Cenowo sama implementacja XMOSa powinna wyjść minimum połowę taniej niż Amanero.
                        Last edited by taz; 19.03.2016, 13:37.
                        Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                        Grado SR125i

Skomentuj

Coraz bliżej do końca

C.D.N ..

Skomentuj

Moje pierwsze FX300. Pomału i do przodu. Początkowo miałem robić zwrotnice by Pawel_S, ale nie do końca mi pasowało rozmieszczenie elementów, ale dzięki za inspiracje. Postanowiłem zrobić 2 oddzielne. Niskotonowa oddzielnie na terminalu reszta razem.
                            Teraz oklejanie HDF-em, potem fornir. Dalej nie zdecydowałem czym kleić fornir modyfikowany.

Skomentuj

Zamieszczone przez jarkos Zobacz posta
                              Dalej nie zdecydowałem czym kleić fornir modyfikowany.
                              Na żelazko.

Skomentuj

Nie na temat...
                                Czy ten fornir modyfikowany mocno trzyma się MDFu? Czym trzeba zagruntować obudowę przyd przyklejeniem forniru?

Mógłby ktoś podlinkować do sklepu w którym kupujecie taki fornir?

Skomentuj

Przejrzyj tool box, tam są sklepy z fornirami. Gruntować mdfu nie musisz.

Skomentuj

A dlaczego ma sie nie trzymac? Predzej mdf rozwarstwisz niz klej pusci. Przy uzyciu kleju wikolowego na bazie wody, masz duza penetracje nie tylko mdf ale rowniez flizeliny i drewna forniru. Przy klejeniu pod dociskiem, wszystko spaja sie w jedna calosc i trzyma na amen.
                                    Ja kupuje glownie w CDO http://centrumoklein.pl/ ale jest mase innych zrodel.

Skomentuj

Jak wychodzi na fornirze to i na skaju też wyjdzie, podejrzewam, że nawet jeszcze bardziej widoczne bo to gładka powierzchnia.

Skomentuj

Kiedys na allegro gosciu sprzedawal bardzo ladne monitory oklejone skajem i drewniane boczki. "Pieknie" bylo widac szpachlowane wkrety pod skajem :)

Skomentuj

Podłączę się pod temat, bo też chciałem okleić skajem swoje kolumny coś jak te:

i myślałem, że nie będzie widać łączeń płyt mdf na zaokrągleniach.
                                          Jak by było można przygotować takie łuki pod skaj, hdf-u na taki promień to się raczej nie da.
                                          A tak przy okazji, macie pomysł jak w miarę prosto wykonać taki profil, bo ja planuję to trochę podfrezować, a potem szlifierka mimośrodowa/oscylacyjna
                                          i dużo cierpliwości :-)

Idealnie było by gdzieś zdobyć taki profil:

ale to raczej niemożliwe, chyba że na zamówienie.

mg

Skomentuj

Czaruję...
                                          X