Ładne wykonanie ale trochę mi proporcje nie pasują.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaŁadne wykonanie ale trochę mi proporcje nie pasują.
wielki plus ze te kloce jakos wygladaja
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Hubertoos0222 Zobacz postaOpisz dzwiek jak to gra bo głośniki leżą i czekają a ja potrzebuje motywacji do pracy nad tym projektem...
Na dole jest nisko i potężnie, AWX '10 potrafią zatrząśćTylko należy pamiętać o solidnym wzmacniaczu, żeby je rozruszać potrzeba sporo watów.
Góra jak to aluminiowy seas, szczegółowo ale ostro.
Skomentuj
-
Tej wejściówki nie będę udostępniał. Na PCB jest tyle "bagów", że głowa mała :biggrin:
Plan jest taki, wymienić odbiornik na AK4118 i dodać XMOSa na płytkę. AK4118 umożliwia pracę w trybie "parallel". Można nim sterować bezpośrednio ustawiając L lub H na kilku pinach. To wystarczy do wyboru jednego z czterech źródeł oraz formatu wyjściowego. Do tego XMOS i mamy wszystko co potrzebne :) Cenowo sama implementacja XMOSa powinna wyjść minimum połowę taniej niż Amanero.Last edited by taz; 19.03.2016, 13:37.Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
Grado SR125i
Skomentuj
-
Moje pierwsze FX300. Pomału i do przodu. Początkowo miałem robić zwrotnice by Pawel_S, ale nie do końca mi pasowało rozmieszczenie elementów, ale dzięki za inspiracje. Postanowiłem zrobić 2 oddzielne. Niskotonowa oddzielnie na terminalu reszta razem.
Teraz oklejanie HDF-em, potem fornir. Dalej nie zdecydowałem czym kleić fornir modyfikowany.
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jarkos Zobacz postaDalej nie zdecydowałem czym kleić fornir modyfikowany.
Skomentuj
-
A dlaczego ma sie nie trzymac? Predzej mdf rozwarstwisz niz klej pusci. Przy uzyciu kleju wikolowego na bazie wody, masz duza penetracje nie tylko mdf ale rowniez flizeliny i drewna forniru. Przy klejeniu pod dociskiem, wszystko spaja sie w jedna calosc i trzyma na amen.
Ja kupuje glownie w CDO http://centrumoklein.pl/ ale jest mase innych zrodel.
Skomentuj
-
Podłączę się pod temat, bo też chciałem okleić skajem swoje kolumny coś jak te:
i myślałem, że nie będzie widać łączeń płyt mdf na zaokrągleniach.
Jak by było można przygotować takie łuki pod skaj, hdf-u na taki promień to się raczej nie da.
A tak przy okazji, macie pomysł jak w miarę prosto wykonać taki profil, bo ja planuję to trochę podfrezować, a potem szlifierka mimośrodowa/oscylacyjna
i dużo cierpliwości :-)
Idealnie było by gdzieś zdobyć taki profil:
ale to raczej niemożliwe, chyba że na zamówienie.
mg
Skomentuj
Skomentuj