Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Glosniki odlezaly sie prawie 3lata zwrotnice leza rok czas na obudowy :) do konca wakacji powinny byc skonczone :) szkielet jak na rysunku do tego boki 6x hdf bedzie naklejony, przod dojdzie 2x mdf 18mm lakierowany na czarno lub w eko skorze, byc moze bedzie tez tyl jesli beda kolumny lakierowane. Boki palisander santos o ile sprzeda sie bubinga, jesli nie to ona zostanie polozona :)

Skomentuj

Strasznie mi się podobają tego typu obudowy
      Last edited by Fazio88; 25.07.2016, 10:17.

Skomentuj

jak przez rok mialem wszystko do kolumn oprocz obudow i nie moglem sie zebrac tak teraz dzialam cale kino
        Etap 2. oklejanie stopniowe HDF-em i satelity gotowe :) Jako ze czesto nie ma jak z tylu ustawiac satelit i trzeba robic standy to postanowilem zrobic satelity jako waskie male podlogowki, w zwiazku z czym wymagaly zrobienia tez komory balastowej ktora bedzie dociazona piachem :) jak trafi sie jutro ladna pogoda to ciag dalszy oklejania hdf-em, szlifownie scianek i budowa centrala :) no i czekam na dostawe frezow by w satelitach mozna bylo zerznac nadmiar na tylnej sciance :)

Skomentuj

Naswietlarka UV prawie gotowa, jeszcze nozki i sterownik nastawy czasu.

Skomentuj

Zamykał ktos LAB 12 clozecie?
            Zamowilem sobie dechy, pomyslalem ze za fajny jednak jest - zrobie mu jakas bude closed i zobacze co z tego bedzie, jakas taka zgrabna 'swinke' - do tej pory zawsze mialem BRki.

Panel z hypexa planuje mu wepchac w cewke.

Skomentuj

Zagrać zagra, tym bardziej że panel jest z korektorem.

Ja biorę XLS-a 10 od csbiczka który prawdopodobnie wyląduje w linii :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Zagrać zagra, tym bardziej że panel jest z korektorem.

Ja biorę XLS-a 10 od csbiczka który prawdopodobnie wyląduje w linii :)
                O w linii będzie grubo:) Ja może sobie jednego też zostawię do kina, choć nie wiem czy jest sens jak mam kolumny na 2x8" wf

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                  choć nie wiem czy jest sens jak mam kolumny na 2x8" wf
                  Do kina jak najbardziej :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi
                    Naswietlarka UV prawie gotowa, jeszcze nozki i sterownik nastawy czasu.
                    Planujesz robić jakieś ogromne PCB w większych ilościach? Spore to wyszło.

PS Mi już się nie chciało truć i męczyć z chemią, i laserówkę załatwiłem, wprawdzie nie ta jakość, ale dużo mniej roboty i smrodu, no chyba że będziesz jechał na laminatach pokrytych emulsją.

Skomentuj

XLS ponoć muły - ale zrób marian, wpadnę jak będę u teściów
                      Z tym LABem to sie rozstac nie moge, warty swojej ceny a taki fajny, szkoda tylko ze nie wersja 4Ohm.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                        XLS ponoć muły
                        To ma być sub do kina który ma grać bardzo nisko, więc pasuje

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          To ma być sub do kina który ma grać bardzo nisko, więc pasuje
                          To ciekawe co wyjdzie z xls12 w takim razie

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                            XLS ponoć muły
                            bo to glosniki do uzupelnienia kolumn na dobrym wooferze
                            ale te nowe sa inne - mniejsza moc i moze mniejsze wymagania

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                              Planujesz robić jakieś ogromne PCB w większych ilościach? Spore to wyszło.

PS Mi już się nie chciało truć i męczyć z chemią, i laserówkę załatwiłem, wprawdzie nie ta jakość, ale dużo mniej roboty i smrodu, no chyba że będziesz jechał na laminatach pokrytych emulsją.
                              Ogolnie wyszlo dosc duze ale patrzac na wytrawiarke to mam praktycznie taka sama wysokosc. Calosc moge rozebrac i ewentualnie wymieniac szybko uszkodzone komponenty. Wymiary PCB to wiadomo zalezy od projektu ale takie komponenty mialem po prostu z dwoch uzywanych solarium.

Jesli chodzi o laminaty to nigdy positivu nie uzywalem, choc zamierzam sprawdzic. Zawsze kupowalem gotowe, pokryte warstwa swiatloczula. Ogolnie wczesniej sie musialem duzo pieprz** z tym solarium teraz jest to bardzo wygodne otwieram pokrywe wkladam i wszystko. Dzisiaj nawet jedno PCB popelnilem. Ogolnie jestem zadowolony duzo szybciej sie to robi, od momentu wydruku max 10min i wrzucam do trawienia.

Skomentuj

Bardzo fajna jakość, jak robisz wydruk?
                                Ja już próbowałem folie i laserówka generalnie słabo sobie radziła z zadrukowaniem takowej (dedykowanej pod laser), na plujce było ok do czasu, potem być może coś z tuszem/folią się zmieniło i brakowało odpowiedniego krycia.

Skomentuj

do drukarki laserowej masz inne folie pod pigment inne pod solwent inne :)

Skomentuj

Okurde ale fajne To ten.. w ramach prób możesz mi pod zwrotnice takie zrobić

Skomentuj

Bardzo fajna jakość, jak robisz wydruk?
                                      Ja już próbowałem folie i laserówka generalnie słabo sobie radziła z zadrukowaniem takowej (dedykowanej pod laser), na plujce było ok do czasu, potem być może coś z tuszem/folią się zmieniło i brakowało odpowiedniego krycia.
                                      Kilka miesiecy temu kupilem nowa drukarke bo kiedys drukowalem na foli starym samsungiem i bylo ok. Tak drukuje nowa samsung Xpress M2026 z oryginalnym tonerem na foli:

Zmarnowalem duzo foli i na kazdych ustawieniach nawet gdy zmienialem grubos papieru efekt byl podobny. Na zwyklym papierze przy ustawieniach na high druk jest super. Kolega podpowiedzial mi opcje drukowania na zwyklym papierze i transparentu wd40. Bylem sceptycznie nastawiony ale zaskoczylem sie bardzo pozytywnie. Ciezej sie pozycjonuje warstwy poniewaz slabiej widac na zwyklej kartce ale i tak metoda super.

Skomentuj

Ja mam laba w ok 19l netto w samochodzie. Gra dość twardo
                                        W domu w tej obudowie, pod dobrym napędem jeszcze go nie testowałem.
                                        Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Ja jak zawsze polecam, papier sylikonowy. Robilem termotransfer tylko raz za pomocą tego sposobu i od razu go pokochałem, niestety nie wiem czy papier sylikonowy z allegro będzie miał takie same właściwości. Generalnie to wydruk prasujemy i kartka sie sama odkleja, jak z naklejki (ten sam rodzaj papieru) bez żadnej wody płynu czy octu... Jakość podobna do UV

Skomentuj

Czaruję...
                                          X