Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak.

Skomentuj

Ale mnie zdenerwowałeś tą wycinanką.. weekend cały się zbieram i wreszcie wycinam w obudowie otworowanie (niestety kwadratowe -usb, rj45 i tp.. ) głównie pilnikiem... szlak mnie już trafia.. (niestety plecy zagięte razem ze spodem.. - ARMEL - nie dało rady zanieść na laser..) jak ktoś jeszcze zaraz pokaże jakąś przepiękną obudowę z modushopa to się pochlastam...

Skomentuj

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
        wycinam w obudowie otworowanie (niestety kwadratowe -usb, rj45 i tp.. ) głównie pilnikiem...
        Ale za to 100% DIY handmade in Poland.. :)

Skomentuj

ta.. trzy tygodnie dojrzewała mi myśl, że to muszę wyciąć.. szukałem co innego mam do zrobienia..

Skomentuj

(niestety plecy zagięte razem ze spodem.. - ARMEL - nie dało rady zanieść na laser..)
            trzeba bylo palic przed zaginaniem :p

tak to juz jest jak sie nie przemysli CAŁEGO projektu a zacznie sie budowac...

Skomentuj

Armel-ową obudowę kupujesz jaka jest... nie da się inaczej.. a że konstrukcja jest taka a nie inna.. front jest odkręcalny więc tam sobie można poszalec..

Tak przy okazji, do obudowy wsadzam orangepi one, usb i rj45 ma wyprowadzone na jednej ściance.. ale wyprowadzić chciałbym też na tył obudowy HDMI.. ktoś widział taką przedłużka 5-10cm? Alternatywa to przelutowac usb i rj45.. HDMI nie będzie mi się chciało przelutowywac

Skomentuj

albo zamontować to gdzieś na rogu, żeby były porty z tyłu i z jednego boku. ale to średnio estetyczne...

Skomentuj

Armel-ową obudowę kupujesz jaka jest... nie da się inaczej.. a że konstrukcja jest taka a nie inna.. front jest odkręcalny więc tam sobie można poszalec..

Tak przy okazji, do obudowy wsadzam orangepi one, usb i rj45 ma wyprowadzone na jednej ściance.. ale wyprowadzić chciałbym też na tył obudowy HDMI.. ktoś widział taką przedłużka 5-10cm? Alternatywa to przelutowac usb i rj45.. HDMI nie będzie mi się chciało przelutowywac
                  Poszukaj pod modułami legrand mosaic lub keystone może coś razem skleisz żeby było ok

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Tylko część rzeczy przy ktorych ostatnio dłubię, nie idę na łatwiznę:

Nawet koncowka Yamahy dostala nowe zycie, bo ją zajechalem wczesniej :)
                    Last edited by jamess8; 16.11.2016, 23:39.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                      Kawał dobrej roboty.
                      Korci mnie żeby sobie też samemu płytki machnąć do i-AMP.
                      Tyle że BORYS tyle już wersji napłodził że nie wiem co bym miał zrobić.
                      Chyba że sobie swoją wersję machnę.
                      Last edited by BIG ROMAN; 17.11.2016, 06:31.

Skomentuj

ktoś widział taką przedłużka 5-10cm?
                        Co prawda 30 cm ale za to z przykręcanym gniazdem:
                        https://m.aliexpress.com/item/327366...izefX#autostay

Skomentuj

Nie na temat...
                          Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta

Nawet koncowka Yamahy dostala nowe zycie, bo ją zajechalem wczesniej :)
                          Dobrze widzę barwę z accu też skladasz?
                          Jeśli chcesz złożoną to mam wersję jaskiniowca, jak coś odezwij się na PW.

Skomentuj

@Beatliner.. właśnie chciałem odpisać w wątku dziś też odszukałem i zamówiłem.. za całe 2,4$...
                            High-Quality-Short-Extension-Cable-HDMI-1-4-A-Male-to-A-Female-Adapter-Connector

Skomentuj

Skrzynki prawie skończone. Teraz pora na zwrotnicę a w między czasie front zrobi zaprzyjaźniony stolarz sąsiad ;-) Ciągle jeszcze jednak nie mam głośników na środek. Waham się pomiędzy mw13p a mw13r. To ostatni dzwonek na wybór. Pewien Guru w temacie jest za tym drugim. Czy ktoś ma doświadczenie z tymi głośnikami?
                              https://diyaudio.pl/i/23614/f1a1dd16...1479578157.jpg
                              https://diyaudio.pl/i/23614/153d16db...1479404750.jpg

Skomentuj

Z ciekawosci zapytam, po co te katowniki na laczeniach?

Skomentuj

Inwencja własna poparta lekcjami fizyki w szkole ;-) co z głośnikami?

Skomentuj

https://diyaudio.pl/i/4562/62dde7bd1...1479583430.jpg

Dużo zostało :p
                                    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Jako, że w zimę jest więcej czasu na zabawy postanowiłem poważnie wziąć się w końcu za budowanie czegoś. Cel to własny design kolumn aktualnie do podłogówek więc zacząłem dłubać w Photoshopie i na szybko udało się coś takiego wyskrobać. Niestety Kompresja do JPEG psuje kolory i efekt więc nie zobaczycie dokładnie tego co chce zaprezentować w tym poście. Inspiracją dla mnie był ciekawy nowatorski pomysł kolegi Szymek18 i jego Tonsili oklejonych zapałkami także podziękowania z mojej strony za to . U mnie trochę inna koncepcja. Patyczki modelarskie o wymiarach ok 5cmx2mm na 1m wysokości kolumny co daje około 20 warstw. Z wstępnych obliczeń będę potrzebował tego naprawdę dużo około 5k na kolumnę. Całość będzie bejcowana w celu uzyskania ciemniejszego odcienia. Front będzie z eko skóry i z frezami na bocznych ścianach. Krawędzie będą koloru czarnego. Do tego własne logo. Pewnie dużo się jeszcze zmieni. Pojemność około 30L na bas 8". Do projektu posłużyły mi akurat głośniki SB ale zastanawiam się co będzie w tym mieszkać. Do skończenia mam New stx200 tylko zastanawiam się czy zasługują na to. Ewentualnie w przyszłości kupię coś co wymiarowo będzie identyczne i je zastąpi.
                                      Czekam na opinie i krytykę!
                                      Pozdrawiam.

Last edited by Mzamar; 20.11.2016, 00:11.

Skomentuj

Prace na ukończeniu. Jeszcze posprawdzać wszystko i odpalać :)

W elektroniku mieli tylko jeden mały kawałek laminatu dwustronnego, więc tylko jedna płytka póki co. Bałem się trochę czy wyjdzie mi pcb dwustronne, bo robiłem je dopiero po raz drugi, ale wszystko się udało idealnie zrobić.

Skomentuj

Trochę przesyłki ze wschodu gdzieś utknęły.. nie może mi dojść orangePI więc zamknąłem obudowę z tym co miałem.. dodałem jedynie kondensatorki do soekrisa..

Nie wiem, czy nie robię trochę herezji z przesyłaniem sygnału cyfrowego jak na zdjęcu ale 44,1k chodzi bez żadnego kłopotu.. wczoraj ustawiłem up-sampling to 96k via optical.. i ze dwa razy wczoraj stracił soekris synchronizację.. (192k nie chciał ruszyć - ale nie wiem czy to sam nadajnik tyle może wydalać.. ).

choć tu mogę mieć jeszcze inny kłopot.. i tu mam pytanko.. samego Soekrisa nie łączę z obudową nigdzie.. jedyne połączenie masy elektroniki z obudową jest właśnie przy tym module wejściowym przez dwie diody kds4148u z małym kondensaorkiem.. (sprawdzę popołudniem dokładnie - ale coś mam obawy czy te diody są jeszcze całe).

Czy podłączyć soekrisa do obudowy (oryginalne złącza zbalansowane mają pin do podpięcia obudowy.. )?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X