Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez zygaa12 Zobacz posta
Ułóż elementy inaczej.
Przyjechały głośniczki AMA Blue Line 130 :)
Podłączyłem na szybko do wzmacniacza w domu, no i grają bardzo dobrze.
Przypominam że ich cena to 44zł (komplet), w którym dostajemy głośniki, gumowy dystans (uszczelka) z ramką, kable (3 metrowe), wkręty.
Jeśli będą dobrze grać w aucie to cena rewelacja.Last edited by marian; 31.03.2017, 10:48.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaDlaczego tweeter w pionie?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaPoprawnie połączone, ale tak jak teraz masz ustawione elementy to być nie może.
Ułóż elementy inaczej.
Przyjechały głośniczki AMA Blue Line 130 :)
Przypominam że ich cena to 44zł (komplet), w którym dostajemy głośniki, gumowy dystans (uszczelka) z ramką, kable (3 metrowe), wkręty.
Jeśli będą dobrze grać w aucie to cena rewelacja.
Jakieś pomiary tych głośników masz?
Skomentuj
-
Będą (już w sumie są) w drzwiach.
Tylko muszę jeszcze dystans dorobić ponieważ są zbyt głębokie i szyba mi się do końca nie otwiera :)
Subik w bagażniku, a AM-y będą podłączone bezpośrednio do radia z aktywnym filtrem (Pioneer mvh-190ub ma fajne filtry).
Kilka pomiarów można znaleźć w necie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaWzględy stylistyczne tylko i wyłącznie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaBędą (już w sumie są) w drzwiach.
Tylko muszę jeszcze dystans dorobić ponieważ są zbyt głębokie i szyba mi się do końca nie otwiera :)
Subik w bagażniku, a AM-y będą podłączone bezpośrednio do radia z aktywnym filtrem (Pioneer mvh-190ub ma fajne filtry).
Kilka pomiarów można znaleźć w necie.
Nie wiedziałem, że ten pionek ma aktywną zwrotnicę.
Na średnicy pewnie lepiej niż BL 160 ale bez suba to nie pogra.
Skomentuj
-
Mam u w drzwiach zestaw odseparowany Canton RS 2.16 (papierowy woofer i alu kopułka) i gra zacnie ale mam też w pudełku Amy BL160 i missionki. Zastanawiam się czy nie zmienić. Będzie coś na plus? Domyślam się, że mało osób miało Cantona- jakiś mało popularny zestaw.
Całość podparta MDS-08 i napędzona Audison LR604XR.
Zamieniać Cantona na Amy czy wpakować amy w inne autko?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez malutkiz Zobacz postajak masz to wypróbuj sobie te amy. miałem i uważam że bardzo fajny głośnik. MDS08 demonem zejścia i basu nie jest ale do kulturalnego grania jak najbardziej
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaPrzyjechały głośniczki AMA Blue Line 130
Jeśli będą dobrze grać w aucie to cena rewelacja.
chyba powinienem sie leczyc z tego zakupoholizmu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postaOne docelowo będą "na leżąco" czy będą stały tak jak na zdjęciach? To jakieś monitory studyjne?
Ustawilem TW tak zeby te preciki byly rownolegle do dluzszej krawdzi, zadnego innego powodu nie ma.
Skomentuj
-
W Szczecinie, ale raczej nie będziesz zainteresowany bo zrobienie tych obudów było bardzo drogie "5 cyfrowa" :). Robił je zakład który specjalizuje się w robieniu obudów rezonansowych do gitar i innych instrumentów strunowych. To projekt komercyjny dla zamożnej klienteli.
Jak zdążysz zanim pojada do właściciela to można je zobaczyć i posłuchać razem z innymi projektami w.w. mieście.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaZ jakim wysokotonowym będą grały?
Słyszałem dobry sprzęt car audio, Revelatory na froncie w słupku itd. i niestety mimo dobrych głośników dźwięk był tylko poprawny.
Założyłem sobie dwie opcje, w miarę dobra jakość za niską cenę, lub wysoka skuteczność.
AM-y są do kulturalnego grania na co dzień, do napierdzielania mamy już z Bocianem koncepcję :)
Zamieszczone przez piotr f. Zobacz postaA te AMA-ny to gdzie kupujecie
Skomentuj
Skomentuj