Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy mógłby któryś z forumowiczów wypowiedzieć się nad poprawnością połączenia elementów i ułożenia cewek? MTW ALX i FGX by Branża. Dziękuję

Skomentuj

no, to teraz do Krzysia:

Skomentuj

Dlaczego tweeter w pionie?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez zygaa12 Zobacz posta
          Czy mógłby któryś z forumowiczów wypowiedzieć się nad poprawnością połączenia elementów i ułożenia cewek? MTW ALX i FGX by Branża. Dziękuję

Poprawnie połączone, ale tak jak teraz masz ustawione elementy to być nie może.
          Ułóż elementy inaczej.

Przyjechały głośniczki AMA Blue Line 130 :)
          Podłączyłem na szybko do wzmacniacza w domu, no i grają bardzo dobrze.
          Przypominam że ich cena to 44zł (komplet), w którym dostajemy głośniki, gumowy dystans (uszczelka) z ramką, kable (3 metrowe), wkręty.
          Jeśli będą dobrze grać w aucie to cena rewelacja.
          Last edited by marian; 31.03.2017, 10:48.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            Dlaczego tweeter w pionie?
            Względy stylistyczne tylko i wyłącznie.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              Poprawnie połączone, ale tak jak teraz masz ustawione elementy to być nie może.
              Ułóż elementy inaczej.

Przyjechały głośniczki AMA Blue Line 130 :)
              Przypominam że ich cena to 44zł (komplet), w którym dostajemy głośniki, gumowy dystans (uszczelka) z ramką, kable (3 metrowe), wkręty.
              Co z tymi AMAmi planujesz?
              Jakieś pomiary tych głośników masz?

Skomentuj

Będą (już w sumie są) w drzwiach.
                Tylko muszę jeszcze dystans dorobić ponieważ są zbyt głębokie i szyba mi się do końca nie otwiera :)
                Subik w bagażniku, a AM-y będą podłączone bezpośrednio do radia z aktywnym filtrem (Pioneer mvh-190ub ma fajne filtry).

Kilka pomiarów można znaleźć w necie.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                  Względy stylistyczne tylko i wyłącznie.
                  One docelowo będą "na leżąco" czy będą stały tak jak na zdjęciach? To jakieś monitory studyjne?

Skomentuj

Będą (już w sumie są) w drzwiach.
                    Tylko muszę jeszcze dystans dorobić ponieważ są zbyt głębokie i szyba mi się do końca nie otwiera :)
                    Subik w bagażniku, a AM-y będą podłączone bezpośrednio do radia z aktywnym filtrem (Pioneer mvh-190ub ma fajne filtry).

Kilka pomiarów można znaleźć w necie.
                    Z jakim wysokotonowym będą grały?
                    Nie wiedziałem, że ten pionek ma aktywną zwrotnicę.
                    Na średnicy pewnie lepiej niż BL 160 ale bez suba to nie pogra.

Skomentuj

Ja mam AMA160 + HK - osoby które słuchały AMY pełnym pasmem były bardzo zaskoczone, głośnik rewelacyjny - żeby się nie okazało że tutaj też tak jest!

U mnie grało z STX 8" teraz z Soundstremem 12".

Skomentuj

Mam u w drzwiach zestaw odseparowany Canton RS 2.16 (papierowy woofer i alu kopułka) i gra zacnie ale mam też w pudełku Amy BL160 i missionki. Zastanawiam się czy nie zmienić. Będzie coś na plus? Domyślam się, że mało osób miało Cantona- jakiś mało popularny zestaw.
                        Całość podparta MDS-08 i napędzona Audison LR604XR.
                        Zamieniać Cantona na Amy czy wpakować amy w inne autko?

Skomentuj

jak masz to wypróbuj sobie te amy. miałem i uważam że bardzo fajny głośnik. MDS08 demonem zejścia i basu nie jest ale do kulturalnego grania jak najbardziej

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
                            jak masz to wypróbuj sobie te amy. miałem i uważam że bardzo fajny głośnik. MDS08 demonem zejścia i basu nie jest ale do kulturalnego grania jak najbardziej
                            Tylko kulturalne granie;p

Skomentuj

A te AMA-ny to gdzie kupujecie, może bym w łosiu zmienił?

Skomentuj

Przyjechały głośniczki AMA Blue Line 130
                                nie wiedzialem ze sa takie - kupie na zapas

chyba powinienem sie leczyc z tego zakupoholizmu

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                                  One docelowo będą "na leżąco" czy będą stały tak jak na zdjęciach? To jakieś monitory studyjne?
                                  Beda gdzies staly
                                  Ustawilem TW tak zeby te preciki byly rownolegle do dluzszej krawdzi, zadnego innego powodu nie ma.

Skomentuj

@Branża: gdzie można zlecić wykonanie tak skomplikowanych obudów?

Skomentuj

W Szczecinie, ale raczej nie będziesz zainteresowany bo zrobienie tych obudów było bardzo drogie "5 cyfrowa" :). Robił je zakład który specjalizuje się w robieniu obudów rezonansowych do gitar i innych instrumentów strunowych. To projekt komercyjny dla zamożnej klienteli.
                                      Jak zdążysz zanim pojada do właściciela to można je zobaczyć i posłuchać razem z innymi projektami w.w. mieście.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                        Z jakim wysokotonowym będą grały?
                                        Z Misionami :)
                                        Słyszałem dobry sprzęt car audio, Revelatory na froncie w słupku itd. i niestety mimo dobrych głośników dźwięk był tylko poprawny.
                                        Założyłem sobie dwie opcje, w miarę dobra jakość za niską cenę, lub wysoka skuteczność.
                                        AM-y są do kulturalnego grania na co dzień, do napierdzielania mamy już z Bocianem koncepcję :)

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
                                        A te AMA-ny to gdzie kupujecie
                                        http://allegro.pl/glosniki-ama-blue-...o&bi_c=Product (Głośniki AMA BLUE LINE 130 135mm ~KEF, ROGERS 4OHM)

Skomentuj

Jest do tego jakaś zwrotka ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X