Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez gregorj Zobacz postaMarian pisz koniecznie jak grają! Bardzo mnie one interesują.Zamieszczone przez borys Zobacz postaMarian
Jak tam juz dorobisz jakas bude do tych PS-ow to daj znac jak te daytony daja rade.
U mnie zawsze znajdzie sie miejsce na dobra szerokopasmowke, tym bardziej papierowa .
Dziekowac !!
W 10-ciu metrach to w ogóle nie polecam włączać, bo to nie ma sensu, dźwięk jest po prostu zbyt blisko słuchacza, zbyt natarczywy.
W 20m* jest już lepiej, ale nadal mamy wrażenie że pokój jest za mały.
Bez filtracji głośnik zabija, nie da się tego słuchać.
Po filtracji jest znacznie lepiej, ale...
Jeśli chodzi o dźwięk to po prostu nie moja bajka.
Osobiście nie podobają mi się duże szerokopasmówki, wszystkie jakie słyszałem mi się nie podobały, Sonido, Fostexy i teraz ten Dayton.
Przy cichym słuchaniu przeleciałem prawie 3 płyty Diany Krall bez zmęczenia, ale gdy się podgłośniło to już tak pięknie nie było. Średnica która jest tak zachwalana przez "audiofili" mnie po prostu denerwuje.
Co innego małe szerokopasmówki, np. Sonido 145, ten w hornie mi się podobał.
Dayton jest dość głośny.
Jeśli chodzi o bas w tej obudowie, to muszę powiedzieć że pod pewnymi względami mi się podoba. Nie ma kicka jak z obudowy BR ale jest zejście (jak to z linii).
W porównaniu z moimi kolumnami 3way te Daytony nie mają głębi, nie można się tutaj doszukiwać audiofilskich smaczków, one po prostu grają do przodu, nie kreują sceny w tył, a nawet na boki.
Ogólnie głośnik fajny, ale nie dla mnie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJestem już po testach w pokoju 10m* oraz 20m*.
W 10-ciu metrach to w ogóle nie polecam włączać, bo to nie ma sensu, dźwięk jest po prostu zbyt blisko słuchacza, zbyt natarczywy.
W 20m* jest już lepiej, ale nadal mamy wrażenie że pokój jest za mały.
Bez filtracji głośnik zabija, nie da się tego słuchać.
Po filtracji jest znacznie lepiej, ale...
Jeśli chodzi o dźwięk to po prostu nie moja bajka.
Osobiście nie podobają mi się duże szerokopasmówki, wszystkie jakie słyszałem mi się nie podobały, Sonido, Fostexy i teraz ten Dayton.
Przy cichym słuchaniu przeleciałem prawie 3 płyty Diany Krall bez zmęczenia, ale gdy się podgłośniło to już tak pięknie nie było. Średnica która jest tak zachwalana przez "audiofili" mnie po prostu denerwuje.
Co innego małe szerokopasmówki, np. Sonido 145, ten w hornie mi się podobał.
Dayton jest dość głośny.
Jeśli chodzi o bas w tej obudowie, to muszę powiedzieć że pod pewnymi względami mi się podoba. Nie ma kicka jak z obudowy BR ale jest zejście (jak to z linii).
W porównaniu z moimi kolumnami 3way te Daytony nie mają głębi, nie można się tutaj doszukiwać audiofilskich smaczków, one po prostu grają do przodu, nie kreują sceny w tył, a nawet na boki.
Ogólnie głośnik fajny, ale nie dla mnie.
Dzięki :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Penetrator Zobacz postaKsiązki można by na ten temat napisać...
Podobnie o Florku i innych Januszach audio.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTen palnik to największe dziadostwo jakie w zyciu kupiłem, a kupiłem dwa. Żaden nie dzialal...marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
AD1852 zagrał :) i to na pierwszy rzut ucha całkiem fajnie.
Musiałem troszkę porzeźbić, zachciało mi się dawać układ resetu.. po prostu zwora do +5V musi być i tyle.
A to zrzuty zegarów wychodzących z PCM2707:
44.1 kHz wyglada nieźle, prawdziwy prostokąt :)
dane, czyli nieregularne stany wysokie/niskie, stąd takie rozmazanie, ale generalnie kształt sygnału też spoko..
BCLK, 2.8224 MHz... no już gorzej
MCLK, 11.2896 MHz - to już bliżej do trójkąta niż prostokąta
No ale działa :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Penetrator Zobacz postaHmm raczej w ogóle o Tobie nie wspominał...
Pisał o https://www.google.pl/search?q=zwrot...&bih=944&dpr=1
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Hermes Zobacz postaDziś przestał działać...
Skomentuj
-
Last edited by bolonietoperz; 29.03.2017, 09:29.audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
http://www.rane.com/note160.html
Amethyst Trinnov Audio
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez csbiczek Zobacz postamarian po co Ci to buczydło?:P
Ja w sumie też jestem ciekaw, więc przetestuje go w kilku obudowach :)
Głośnik kosztuje 99zł, ma po prostu robić zadymę (docelowo kilka sztuk w jednej dużej obudowie).
Jeśli się sprawdzi no to w tej cenie nie ma konkurencji.
Będzie porównywany z STX-em 10".Last edited by marian; 29.03.2017, 14:21.
Skomentuj
Skomentuj