Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Która wersja podłączenia zasilania do wzmacniacza celem pierwszego uruchomienia będzie poprawna??

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Dałbym dwie takie same żarówy na gałąź + i - zamiast rezów (przypadek nr 1), ale niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni w kontekście elektroniki
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez gregorj Zobacz posta
        Marian pisz koniecznie jak grają! Bardzo mnie one interesują.
        Zamieszczone przez borys Zobacz posta
        Marian

Jak tam juz dorobisz jakas bude do tych PS-ow to daj znac jak te daytony daja rade.
        U mnie zawsze znajdzie sie miejsce na dobra szerokopasmowke, tym bardziej papierowa .

Dziekowac !!
        Jestem już po testach w pokoju 10m* oraz 20m*.
        W 10-ciu metrach to w ogóle nie polecam włączać, bo to nie ma sensu, dźwięk jest po prostu zbyt blisko słuchacza, zbyt natarczywy.

W 20m* jest już lepiej, ale nadal mamy wrażenie że pokój jest za mały.

Bez filtracji głośnik zabija, nie da się tego słuchać.
        Po filtracji jest znacznie lepiej, ale...
        Jeśli chodzi o dźwięk to po prostu nie moja bajka.
        Osobiście nie podobają mi się duże szerokopasmówki, wszystkie jakie słyszałem mi się nie podobały, Sonido, Fostexy i teraz ten Dayton.

Przy cichym słuchaniu przeleciałem prawie 3 płyty Diany Krall bez zmęczenia, ale gdy się podgłośniło to już tak pięknie nie było. Średnica która jest tak zachwalana przez "audiofili" mnie po prostu denerwuje.

Co innego małe szerokopasmówki, np. Sonido 145, ten w hornie mi się podobał.

Dayton jest dość głośny.
        Jeśli chodzi o bas w tej obudowie, to muszę powiedzieć że pod pewnymi względami mi się podoba. Nie ma kicka jak z obudowy BR ale jest zejście (jak to z linii).

W porównaniu z moimi kolumnami 3way te Daytony nie mają głębi, nie można się tutaj doszukiwać audiofilskich smaczków, one po prostu grają do przodu, nie kreują sceny w tył, a nawet na boki.

Ogólnie głośnik fajny, ale nie dla mnie.

Skomentuj

Moja wariacja na Pylon Amber. Szału nie ma ale do głośniejszego słuchania się nadadzą lub umilania przy grillu. Obudowy jeszcze nie skończone, będą malowane na czarno.
          Zwrotniczki do pozostałych par kolumn też już gotowe. Trzeba się brać za fornirowanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Jestem już po testach w pokoju 10m* oraz 20m*.
            W 10-ciu metrach to w ogóle nie polecam włączać, bo to nie ma sensu, dźwięk jest po prostu zbyt blisko słuchacza, zbyt natarczywy.

W 20m* jest już lepiej, ale nadal mamy wrażenie że pokój jest za mały.

Bez filtracji głośnik zabija, nie da się tego słuchać.
            Po filtracji jest znacznie lepiej, ale...
            Jeśli chodzi o dźwięk to po prostu nie moja bajka.
            Osobiście nie podobają mi się duże szerokopasmówki, wszystkie jakie słyszałem mi się nie podobały, Sonido, Fostexy i teraz ten Dayton.

Przy cichym słuchaniu przeleciałem prawie 3 płyty Diany Krall bez zmęczenia, ale gdy się podgłośniło to już tak pięknie nie było. Średnica która jest tak zachwalana przez "audiofili" mnie po prostu denerwuje.

Co innego małe szerokopasmówki, np. Sonido 145, ten w hornie mi się podobał.

Dayton jest dość głośny.
            Jeśli chodzi o bas w tej obudowie, to muszę powiedzieć że pod pewnymi względami mi się podoba. Nie ma kicka jak z obudowy BR ale jest zejście (jak to z linii).

W porównaniu z moimi kolumnami 3way te Daytony nie mają głębi, nie można się tutaj doszukiwać audiofilskich smaczków, one po prostu grają do przodu, nie kreują sceny w tył, a nawet na boki.

Ogólnie głośnik fajny, ale nie dla mnie.
            Czar prysł :(

Dzięki :)

Skomentuj

Zwrotniczki do pozostałych par kolumn też już gotowe. Trzeba się brać za fornirowanie.
              przebiles killera :lol:

Skomentuj

Cały czas do przodu.:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  przebiles killera :lol:
                  Rozjaśnisz temat?

Skomentuj

Ksiązki można by na ten temat napisać...
                    Podobnie o Florku i innych Januszach audio.
                    https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
                      Ksiązki można by na ten temat napisać...
                      Podobnie o Florku i innych Januszach audio.
                      -Jak napiszesz to podeślij z chęcią przeczytam wyrywek Swojej biografii ....

Skomentuj

Chyba wchodzisz w złe buty teraz...
                        https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                          Ten palnik to największe dziadostwo jakie w zyciu kupiłem, a kupiłem dwa. Żaden nie dzialal...
                          Dziś przestał działać...
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

AD1852 zagrał :) i to na pierwszy rzut ucha całkiem fajnie.
                            Musiałem troszkę porzeźbić, zachciało mi się dawać układ resetu.. po prostu zwora do +5V musi być i tyle.

A to zrzuty zegarów wychodzących z PCM2707:

44.1 kHz wyglada nieźle, prawdziwy prostokąt :)

dane, czyli nieregularne stany wysokie/niskie, stąd takie rozmazanie, ale generalnie kształt sygnału też spoko..

BCLK, 2.8224 MHz... no już gorzej

MCLK, 11.2896 MHz - to już bliżej do trójkąta niż prostokąta
                            No ale działa :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
                              Hmm raczej w ogóle o Tobie nie wspominał...
                              Pisał o https://www.google.pl/search?q=zwrot...&bih=944&dpr=1
                              Przecież to właśnie nasza Branża, było minęło. Inne czasy

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                Dziś przestał działać...
                                Jak odkręcisz z rurki głowicę, to masz w środku okrągłą blaszkę z dziurką. Blaszka ma z 1,5mm średnicy i nie wiadomo jak małą grubość. Jeśli jest zanieczyszczony gaz, to jakiś paproch tam zostaje i przestaje lecieć. Trzeba wyczyścić. Ale uważaj z tą blaszką żeby nie zgubić, bo inaczej palnik do śmieci. I nie próbuj dziurkować. Palcem przetrzyj, powinno się odetkać.

Skomentuj

robią się nowe kolumny dla syna
                                  Last edited by bolonietoperz; 29.03.2017, 09:29.
                                  audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                                  http://www.rane.com/note160.html
                                  Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Będzie, będzie zabawa...
                                    Boschmann ALX-102SP

https://diyaudio.pl/i/19585/d5bff36d...1475542583.jpg
                                    Last edited by marian; 29.03.2017, 11:02.

Skomentuj

marian po co Ci to buczydło?:P

Skomentuj

Kosz jak AWX.

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                                          marian po co Ci to buczydło?:P
                                          Bocian kupił na próbę.
                                          Ja w sumie też jestem ciekaw, więc przetestuje go w kilku obudowach :)
                                          Głośnik kosztuje 99zł, ma po prostu robić zadymę (docelowo kilka sztuk w jednej dużej obudowie).
                                          Jeśli się sprawdzi no to w tej cenie nie ma konkurencji.

Będzie porównywany z STX-em 10".
                                          Last edited by marian; 29.03.2017, 14:21.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X