Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
    Jak je przenosisz ? masz wózek widłowy w domu ?
    Nie przenoszę :) A jak już muszę to mam wózeczek z Castoramy do 100 kg, pionowo w górę z nóg i przy prostych plecach już jakoś daję radę je podnieść, a wózek na szczęście dość niski.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Obstawiam 70kg.
    Kolega na chwilę wpadł to zważyliśmy jedną kolumnę - 60 kg
    Tak wyglądały w czasie klejenia :)

A tutaj nowy projekt:

Chciałem się pobawić odgrodą to będzie odgroda :)
    15-calowy Eminence Deltalite 2515, Sonido SFR 175a czyli z magnesem alnico i Audax TW034 z falowodem Troelsa :)
    Ciekawi mnie zwłaszcza przy jakiej częstotliwości wyjdzie mi podział między Sonido a Audaxem, jedno to szerokopasmówka, drugie to znowu tweeter, który można nisko uciąć...ciekawe co mi się bardziej spodoba :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Kiedys mialem taki plan zeby uzyc TB 1772 + Beyme 12nd + beyme tpl150 - ale to moze jak dom wybudujemy - bedzie duzy salon z kuchnia

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
        To ciekawie się manewrowało przy budowie Może powinieneś mieć taki łańcuchowy podnośnik jak do silnika w samochodzie
        Jak liczysz jaki litraż zabierają wzmocnienia ?

Skomentuj

moje po ostatniej modyfikacji ważą 53,7kg :)

Skomentuj

Sylvek
            Piekne, naprawde super !!

PS
            Moze malo przydatna informacja ale moze sie komus przydac. Mikrofon EEM6=ECM8000 --> bias kazdej galazki mikrofonu (pin 2 i pin 3) to okolo 1.1mA, zmierzylem z ciekawosci. W srodku jest troche elektroniki i zenerka ktora generuje sobie napiecie zasilania (okolo 6V), zeby bylo wiadomo ile miejsca ''nad glowa'' mozna sobie zostawic lutujac odpowiednie reziki od zasilania fantomowego --> Ufantom - (1.1mA*R)= zasilanie MICa. Wartosc biasu pewnie bedzie troche plywac z napieciem zasilania ale przynajmniej widac jaki to jest rzad wielkosci.
            i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
            https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Wstępne okablowanie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Ciechomir Zobacz posta
                Przyszedł czas się pochwalić co wydziubałem wolnymi chwilami.
                Przełącznik manualny z przeznaczeniem do podłączania dwóch kompletów kolumn i jednego wzmacniacza lub dwóch wzmacniaczów i jednej pary kolumn.
                Nie powiem, przydaje się czasem takie urządzonko.

Na chwilę obecną brakło mi opisów na obudowie (szczególnie przy opisie wejść), bo okoliczne firmy wołają za nadruk więcej niż jestem w stanie przełknąć.

ten przelacznik wytrzymuje takie prady?

Skomentuj

Pomostkowane jest. Przełączane są trzy pola jednocześnie dla jednej linii sygnalowej.

Poświęciłem jeden taki przełącznik na testy z obciążeniem a na końcu zwarciowe z prostownikiem.

Spokojnie akumulator rozładowany tym można ładować. Fakt że styki moment się by skonczyly, ale w audio trochę, mimo wszystko, większa kultura pracy.
                  Last edited by Ciechomir; 03.09.2016, 09:45.

Skomentuj

Spodziewałem się więcej z racji dwóch konkretnych wooferów oraz tego granitu w środku.
                    Moje kolumny ważą 39kg.

Rozumiem że to kolumna zamknięta?
                    Też mam w planach zamkniętą teraz robić, tylko trzeba mieć do tego konkretny woofer (mam takiego jednego na oku, z opisu podobno wymiata :) ).

Skomentuj

Rozumiem że to kolumna zamknięta?
                      Si Senior :)
                      Też mam w planach zamkniętą teraz robić, tylko trzeba mieć do tego konkretny woofer (mam takiego jednego na oku, z opisu podobno wymiata ).
                      Zasadniczy problem z kolumnami 3W w OZ jest mała dostępność wooferów. TIW 200 XS to jedna z nielicznym 8 calówek, która gra z OZ, ale zasadniczo jest to głośnik do suba, więc potrzebuje niskiego podziału, co skutecznie podraża konstrukcję.
                      LAB 12 nieźle spisuje się w OZ, ale do 3W to z nim raczej ciężko, bardziej 4W, ala Wilson, czyli z dodatkową 8 calówką po drodze :)
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie przenoszę :) A jak już muszę to mam wózeczek z Castoramy do 100 kg, pionowo w górę z nóg i przy prostych plecach już jakoś daję radę je podnieść, a wózek na szczęście dość niski.

Tak wyglądały w czasie klejenia :)

A tutaj nowy projekt:

Chciałem się pobawić odgrodą to będzie odgroda :)
                        15-calowy Eminence Deltalite 2515, Sonido SFR 175a czyli z magnesem alnico i Audax TW034 z falowodem Troelsa :)
                        Ciekawi mnie zwłaszcza przy jakiej częstotliwości wyjdzie mi podział między Sonido a Audaxem, jedno to szerokopasmówka, drugie to znowu tweeter, który można nisko uciąć...ciekawe co mi się bardziej spodoba :)
                        Nie zastanawiałeś sie by dac tube do tego OB ?
                        Np można by dac bsm4590 i jmlc350

Teraz słucham kolumny z tubą i chyba niema powrotu do Accutona.

Skomentuj

Na razie mam taki zestaw, jak mi się spodoba to będę walczył dalej z różnymi wynalazkami :)

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                            moje po ostatniej modyfikacji ważą 53,7kg :)

Skąd masz nogi do kolumn? :) Prosiłbym namiary :)

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1 Zobacz posta
                              Teraz słucham kolumny z tubą i chyba niema powrotu do Accutona.

To na pewno za sprawą tuby?
                              Bo te kolumny grają "inaczej" niż "zwykłe" kolumny, może dlatego Tobie się tak podoba.

Skomentuj

Bo te kolumny grają "inaczej" niż "zwykłe" kolumny, może dlatego Tobie się tak podoba.
                                Tzn ?

Skomentuj

Jak na razie PGA2310, docelowo będzie PGA2320. Program niestety w bascom,ale nie powiem że gdyby ktoś miał gdzieś w C++ to niech da znać na PW. Jeszcze muszę enkoder dopisać.
                                  Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez MariuszElektro Zobacz posta
                                    Skąd masz nogi do kolumn? :) Prosiłbym namiary :)
                                    Jak DIY to DIY, zrobiłem prawie sam. Dwie blachy 10mm wycięte laserem, z negatywem na nakrętki w jednej. Przygotowane do spawania i zespawane na całej długości. Pomalowane proszkowo, nogi że sklepu a nakrętki wytoczone.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                      Tzn ?
                                      Dźwięk wintedżowo hornowy, tak bym to napisał.
                                      Jak dla mnie oczywiście :)

Skomentuj

Eminence LAB 12 + Hypex DS8.0 = prosiaczek, tak o to go nazwałem ;p

Anyway, przez ostatnie 10 lat mialem buczypudła BR. Jak włączałem to było słychać suba, ludzie w domu też wiedzieli ze słucham muzyki.
                                        Tutaj glosnik dobry, wzmak mocny - moc jest łykana niczym kebab przez studenta, ale polotu brak.

Może to przez to ze mam inne oczekiwania co do subwoofera.
                                        Dam mu jeszcze szanse bo to takie sluchanie przy subie bylo. Musze go ustawic z reszta i pare plytek obleciec.
                                        Jak dalej nic z tego nie bedzie, to bedzie plan B i jakis mniejszy BR - cos 50-55L netto bym mogl przytulic - kiedys sobie do kina zrobie cos duzego.

A i cos slysze burczenie w glosniku, nie wazne czy RCA wpiete czy nie, chyba trzeba power cleaner kupic albo cos w ten desen, mam nadzieje ze to tylko nie wada panelu

Ot, to koniec opowiesci.

P.S.
                                        Dobrze ze wzialem wersje 8, a nie 4 panelu - teraz LAB lata jak szmatka, prze mocarny glosnik. Mosfet mi go tak nie dusil.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                                          A i cos slysze burczenie w glosniku, nie wazne czy RCA wpiete czy nie, chyba trzeba power cleaner kupic albo cos w ten desen, mam nadzieje ze to tylko nie wada panelu
                                          Kupiłem ostatnio panel na allegro do suba DIY i też mi buczy jak nie ma muzyki.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                                          Tutaj glosnik dobry, wzmak mocny - moc jest łykana niczym kebab przez studenta, ale polotu brak.
                                          Ale co jest nie tak ? w Closed dla mnie najlepsze jest to że ten bas nie jest iście "subwooferowy" i jest w moim odczuciu dobrym uzupełnieniem muzyki głównie perkusja mi się podoba. Tylko że to teoretyzowanie bo każdy głośnik będzie grał inaczej. Może z ustawieniem popróbuj.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X