Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Spokojnie. Wiem co zrobic z subem :)
    Narazie stoi po prostu, druga skrzynke sobie zrobie bo dolecowo beda stac w pomieszczeniu 50m2 tak wiec, nie zaszkodzi ;-p

Ale druga paczka to mi zajmie, nie spieszy sie w ogole - no i sprzet trzeba zakupic.

Skomentuj

Zamieszczone przez gothye Zobacz posta
      ADS LX2000 uwalony 1 kanał był (przebite IGBT)
      Bawisz się w remont czy wkładasz nowe końcówki mocy ?

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
        Bawisz się w remont czy wkładasz nowe końcówki mocy ?
        Składam nową końcówkę (przerobiony APEX H900 w klasie H ,z możliwością pracy w mostku z 4R)

Skomentuj

Witam,
          Składam wzmacniacz dx600. Do ukończenia kosmetyka. Pytanie czy cewkę L1 w układzie mogę zalać żywicą aby ta zachowała swój kształt?? Czy nie zacznie mi to się kopcić bo ta się np mocno grzeje?

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimi Zobacz posta
            Witam,
            Składam wzmacniacz dx600. Do ukończenia kosmetyka. Pytanie czy cewkę L1 w układzie mogę zalać żywicą aby ta zachowała swój kształt?? Czy nie zacznie mi to się kopcić bo ta się np mocno grzeje?
            W iampie się nie grzeje to i tu nie powinno. Chyba że masz mega cienki drucik

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Z tego co pamietam, ta cewka sie nie grzala.

Skomentuj

No wykonałem ją z drutu 1mm kw... A gdzie tanio kupie blache stalowa, cos kolo 1,5mm (aby byla sztywna) wycieta na wymiar???

Skomentuj

Nareszcie gotowe docelowe zwrotki

Skomentuj

Jak wam się widzi taki front? Górę i boki też takim fornirem machnę z metalową siatką nad radiatorami.

Skomentuj

Jeśli mam być szczery to nie podoba mi się. Poleciałbym w prostotę czyli jakiś masywny front z alu anodowanego+wycięte ładnie miejsca na vumetry+antywandal

Generalnie to nie podobają mi się obudowy ze starych amplitunerów. Ale oczywiście kwestia gustu

Skomentuj

Zamieszczone przez .Heat. Zobacz posta

Jak wam się widzi taki front? Górę i boki też takim fornirem machnę z metalową siatką nad radiatorami.
                        Jak dla mnie surowe aluminium było by lepsze niż z wstawkami forniru.

Skomentuj

Ja bym tam widział czerń i białe napisy.

Skomentuj

Ten terminal to aluminium ?

Jak tak to chyba troszkę słabo dla cewki

Skomentuj

Kolejny zestaw stereo na projekcie Pawła.S złożony do kupy , jeszcze tylko dopieszczenie i podstawki od TamBase

Skomentuj

Informacja
                                zrob zdjecia w poziomie! beda do kalendarza!

Skomentuj

Zostałem zmuszony do budowy kolumn z obciążeniem gdyż moje audiofilskie koty stwierdziły że są za lekkie i jedna przeżyła crash test.
                                  Suszymy żwir do podstawek.

Skomentuj

Zamieszczone przez Fazio88 Zobacz posta
                                    Kolejny zestaw stereo na projekcie Pawła.S złożony do kupy , jeszcze tylko dopieszczenie i podstawki od TamBase

Fajne zdjęcia ale widzę dysproporcję miedzy odległością między głośnikami a odległością wysokotonowego od górnej krawędzi , no chyba że wynika to z odkształcenia i specyficznego ustawienia aparatu do zdjęć.
                                    Last edited by BIG ROMAN; 14.09.2016, 20:45.

Skomentuj

Dzięki. Kwestia zdięcia i odcienia forniru , mierzyłem , jest dobrze.

Skomentuj

Zamieszczone przez .Heat. Zobacz posta

Wszystko ladnie pieknie tylko te kondensatory ;p no chyba ze z zalzoenia to mial byc projekt po kosztach to wtedy ok
                                        Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                                          Wszystko ladnie pieknie tylko te kondensatory ;p no chyba ze z zalzoenia to mial byc projekt po kosztach to wtedy ok
                                          Dają rade :blushing: poza tym miejsce jest, tylko odkręcić i założyć inne.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X