Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czyszczenie i przy okazji mały upgrade Sony TA-F470- sterowanie pilotem: standby oraz głośność.
    Potencjometr miał odczepy do loudness a że nie miałem takiego motopotka z odczepami więc przełożyłem płytki oporowe z oryginalnego do tego alpsa z silnikiem;]
    Last edited by Adzik94; 30.08.2016, 20:44.

Skomentuj

W jaki sposób czyściłeś i czym? Wygląda naprawdę nieźle

Skomentuj

Zamieszczone przez SowaZ Zobacz posta
        W jaki sposób czyściłeś i czym? Wygląda naprawdę nieźle
        Wszystko pędzlowałem na sucho pędzelkiem.
        Najpierw z pobieżnie sprężonym powietrzem z kompresora, później pędzelkiem zruszyłem kurz w zakamarkach i znów sprężone powietrze.

Skomentuj

Jakby był na prawdę syf - coś tłustego, to pomaga wstępne mycie z płynem do naczyń, z tym że ja daje płyn do mycia silników i po wysuszeniu kompresorem mycie przy pomocy IPA by ewidentnie pozbyć się wilgoci.
          Dotyczy elektroniki w bardziej opłakanym stanie, bo tu szkoda byłoby tak brutalne metody stosować, nie mniej jednak w przywołany sposób ożywiłem kiedyś laptop.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
            Jakby był na prawdę syf - coś tłustego, to pomaga wstępne mycie z płynem do naczyń, z tym że ja daje płyn do mycia silników i po wysuszeniu kompresorem mycie przy pomocy IPA by ewidentnie pozbyć się wilgoci.
            Dotyczy elektroniki w bardziej opłakanym stanie, bo tu szkoda byłoby tak brutalne metody stosować, nie mniej jednak w przywołany sposób ożywiłem kiedyś laptop.
            Miałem niedawno na warsztacie Sonego TA-F419R. Niby sprawny ale w środku był zalane parafiną. Ktoś świeczki zapachowe stawiał na nim. Nie miałem pomysłu czym się tego pozbyć to część oskrobałem, a resztę kompresorem wydmuchałem. Sporo jeszcze zostało ale nie przeszkadza to w funkcjonowaniu.

Skomentuj

Parafina to prawie jak dodatkowe zabezpieczenie, gorzsze jest piwo czy inne soki...

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                Parafina to prawie jak dodatkowe zabezpieczenie, gorzsze jest piwo czy inne soki...
                Cola.... grrr..

Skomentuj

Reanimacja TEAC AV-H500

jeszcze tylko zostało ułożyć ładnie w bardzo małej obudowie 2xPA300 na 2parach z zasilaniem 2x400VA 2x50VDC zasilaniem :)

Skomentuj

Front do suba jednak z MDF, potem cos wymysle.
                    38mm MDF wyfrezowany, 2L extra akurat zamiast wzmocnien.

I do tego panelik, w koncu jakis normalny, a nie muł

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                      I do tego panelik, w koncu jakis normalny, a nie muł
                      Continuous output power (8 Ohm): 530 Watts (+0, -0.5dB)
                      Continuous output power (4 Ohm): 800 Watts (+0, -0.5dB)

O w mordę :thumbsup:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

O w mordę
                        No nie wiem czy takie "o w mordę" :P W sumie tego zdjęcia przedtem nie wrzuciłem, ale wszystko DIY i do tego właśnie wzmacniacz 2x 2500W/4R lub 2x 1600W/8R przy może 10-15 kilogramach wagi :)

Było to z półtora miesiąca temu, ale jak dobrze pamiętam to graliśmy na poziomach 2x 1500W lub trochę więcej. Jedynie 12MU się zagrzał (dosłownie, membrana była ciepła).
                        Last edited by .3lite; 31.08.2016, 17:46.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                          I do tego panelik
                          Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          panelik ;]

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                          2500W/4R lub 2x 1600W/8R
                          Sąsiadom przygasalo światło :) ? W takim małym pokoju

Skomentuj

No nie wiem czy takie "o w mordę" :P
                            Wiem wiem, ale mało kto chwalił się na forum kupionym panelem o takiej mocy

Skomentuj

Bedzie na lata.
                              Niestety, hypex przestal je produkowac - bo nie szly, najwiecej ds4 sprzedali.

@.3lite nie rob 'smaka' ;]

Skomentuj

A ile dałeś za tego DS 8.0 i gdzie kupiłeś?

Skomentuj

Alledrogo, cena rynkowa - ale mozesz pogadac z PM, poleci Ci znajomego i bedzie upust.

AAa, polecam to: http://www.hifishark.com/
                                  Wyszukiwarka sprzetu audio itd. - szuka w wielu serwisach, czesto sa oferty z Danii.

Ostatnio byl SS26cm z panel hypex za jakies 2000zl, oplacalo sie wziac i sprzedac osobno.

Skomentuj

No nie wiem czy takie "o w mordę" :P W sumie tego zdjęcia przedtem nie wrzuciłem, ale wszystko DIY i do tego właśnie wzmacniacz 2x 2500W/4R lub 2x 1600W/8R przy może 10-15 kilogramach wagi :)

Było to z półtora miesiąca temu, ale jak dobrze pamiętam to graliśmy na poziomach 2x 1500W lub trochę więcej. Jedynie 12MU się zagrzał (dosłownie, membrana była ciepła).
                                    Speakers Royalty!

Skomentuj

Super taki panelik do suba. Sam bym chyba łyknął w dobrej cenie :)

Skomentuj

.3lite a te ręczniki na górze to takie ustrojem ma się rozumieć :flapper:

Posłuchałbym tego :)

Ps one są w Krakowie? Dosyć często jestem
                                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                          .3lite a te ręczniki na górze to takie ustrojem ma się rozumieć
                                          Raczej zabezpieczenie przed pobrudzeniem obudowy 30-sto kilogramowym wiadrem z zaschniętym betonem

Skomentuj

Czaruję...
                                          X