Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tak, dokladnie tak
    nie wiem jakie, ale koledzy juz to kiedys przerabiali i pokazywali oryginaly

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez andiandi2103
      tyle teorii z muratora a w praktyce wygląda to zupełnie inaczej panie kolego. Może jakiś czas to wytrzyma ale tylko może. Ja bym rozbił te parę cegielek i wybudował bym to od nowa żeby mieć już problem z głowy zanim znów nie nie walnie się autem:flapper:
      Nie mam pojęcie gdzie bywają takie praktyki ale to wierutna bzdura :)
      Tak naprawdę wystarczyłoby tylko postawić ten kawałek murku na miejsce , obrzucić tynkiem i wytrzymałoby spokojnie 20 lat :flapper:
      W budowlance mam ponad 30 lat praktyki i stosowne wykształcenie
      Nie jest to żadna ściana , filar podtrzymujący czy też jakakolwiek konstrukcja
      Zwykły murek ozdobny/osłaniający
      Naprawione zostało dużo solidniej niż tego wymagało
      A to że niezgodne jest w pełni z rzemiosłem budowlanym nie ma tu nic do rzeczy
      Last edited by kolmen; 15.08.2016, 12:15.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        nie wiem jakie, ale koledzy juz to kiedys przerabiali i pokazywali oryginaly
        W tych audiofilskich kablach co dodaje to drewienko ? Bardziej naturalny dźwięk ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
          W tych audiofilskich kablach co dodaje to drewienko ? Bardziej naturalny dźwięk ?
          Bardziej miękki przekaz coś w stylu jak bufor lampowy na wyjściu cdka a scena się poszerza jak byś drzwi od stodoły otworzył

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

a co daje oplot? co daja kalesonki? co daja koszulki na bananach?

to tylko zabiegi estetyczne

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              to tylko zabiegi estetyczne
              Tylko że w większości ładnie to wygląda a taki kawałek drewienka tak tu pasuje jak kubełkowe fotele w limuzynie

Skomentuj

Tylko że w większości ładnie to wygląda a taki kawałek drewienka tak tu pasuje jak kubełkowe fotele w limuzynie
                A jeśli to się autorowi podoba?
                Niech się cieszy.
                Najważniejsze zadowolenie właściciela.

Skomentuj

I tak własnie rodzi się niechęć do dzielenia się tym co się zrobiło na forach.

Tak przynajmniej w moim przypadku.

Takie rozwiązanie wydawało mi się lepsze niż odizolowane przewody.
                  Last edited by Fazio88; 15.08.2016, 15:06.

Skomentuj

Zamieszczone przez Fazio88 Zobacz posta

Czasem tak bywa.

Sfazuj krawędzie, będzie lepiej wyglądało.

Skomentuj

Nie przejmuj sie. Gusta, guściki.
                      To forum techniczne i chyba kazdy wie ze to tylko i wylacznie stylistyka.

Jeden woli z drewna, drugi z alu - mnie sie podoba.

Skomentuj

Mi tez sie podobaja te klocki na kabelkach. Oczywiscie, zawsze mozna wykonac cos dokladniej, ale koncepcja fajna. Kiedys ze znajomym robilismy z odpadkow, drewniane podstawki pod kable, ale nie bylo w tym zadnego celu dzwiekowego, tylko wyglad. Jak ktos jest esteta i wszystko musi miec ladnie poukladane, to takie podstawki pod kabelki rowniez dodaja uroku.

Skomentuj

Nie napisałem że zrobiłeś źle, tylko że mi się nie podoba :) Tu jest różnica bo ja niczego nie krytykuje.
                          Jeśli nie chcesz usłyszeć opinii negatywnych czy też pozytywnych to nie wrzucaj niczego, bo przecież po to się wkleja na forum swoje dłubanki żeby inni ocenili czyż nie ?

Jeśli jednak ja miałbym to robić to wolałbym zrobić z wałka drewnianego a do tego pobejcować na ciemny kolor w tym przypadku.
                          Ale jak mówi Tomek to tylko kwestia gustu.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                          , ale nie bylo w tym zadnego celu dzwiekowego, tylko wyglad
                          Taa.. Napewno prąd płynął szybciej co owocowało szybszym basem
                          Last edited by Rfck; 15.08.2016, 17:40.

Skomentuj

Źle to odebrales. Są ok jedyne czego im brakuje to tej marketingowej magi jaką powodują na dźwięk

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Weźcie sobie może załóżcie temat w offtopicu: "Pokaż mi swój murek a powiem Ci co zrobiłeś źle"
                              Dajcie spokój, ozdobny murek który nawet jak sie rozleci nikomu nie zrobi krzywdy, dobrze że został naprawiony.

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez andiandi2103
                                tyle teorii z muratora a w praktyce wygląda to zupełnie inaczej panie kolego. Może jakiś czas to wytrzyma ale tylko może. Ja bym rozbił te parę cegielek i wybudował bym to od nowa żeby mieć już problem z głowy zanim znów nie nie walnie się autem
                                Gadaj zdrów panie praktykancie. Najlepiej niech wyburzy całą chałupę i wybuduje od nowa...

Skomentuj

I-amp powoli do przodu.

Skomentuj

Dzięki chłopaki za słowa miłe ale też dziękuje za krytykę która bardzo dużo daje do myślenia
                                    Mam już nową wizje w głowie , ale na razie muszę nazbierać materiały aby znowu nie wyszło "kijowo"
                                    Pozdrawiam :)

Skomentuj

Głośniki się kiszą od zeszłego października i wreszcie trzeba ruszyć projekt.

Może zdążę do czasu AS :P
                                      Last edited by Hermes; 19.08.2016, 10:08.
                                      marcinsywala.pl
                                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                        Głośniki się kiszą od zeszłego października i wreszcie trzeba ruszyć projekt.

No nareszcie
                                        Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

co tam masz na gorze? bo reszta mi pasuje

Skomentuj

Czaruję...
                                          X