Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Postanowiłem trochę odświeżyć zwrotę w monitorach na Seasach H087 i 14SCX, bo zamulały na górze.
Niebieski to wykres kopułki, mam wrażenie, że przy tak dzikiej cha-ce ciężko coś będzie sensownego uzyskać, nie podoba mi się ten dołek na 3kHz, ale jak widać to już TW bez filtra go tworzy, tak samo górka 5-10k.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postabo zamulały na górze.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaŹle napisałem, były po prostu przyduszone i pewnie wynika to z opadającej cha-ki tego TW, a wspomniana dziura psuje środek.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Żeby nie było ze nic nie robie:
Blacha 2mm wzmacniacz dx600. Trafo jak na zdjeciu z końcówki Uher. Pozostalo zrobic jakies mocowanie na kondensatory, powiercic blache pod diody potencjometry wlaczniki i pomalowac blache na czarno. Radiator jest prawie wielkosci blachy z demobiluPytanie czy kity A-140 oraz A-141 maja jakies fabryczne bledy??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jimi Zobacz postaŻeby nie było ze nic nie robie:
Blacha 2mm wzmacniacz dx600. Trafo jak na zdjeciu z końcówki Uher. Pozostalo zrobic jakies mocowanie na kondensatory, powiercic blache pod diody potencjometry wlaczniki i pomalowac blache na czarno. Radiator jest prawie wielkosci blachy z demobiluPytanie czy kity A-140 oraz A-141 maja jakies fabryczne bledy??
Widzę że masz zwory zamiast rezystorów w zasilaniu A140. Z czego bierzesz zasilanie?
Ok. Już doszukałem się że zasilanie można wziąć z A-141.Last edited by Adzik94; 25.09.2016, 16:00.
Skomentuj
-
Panowie, aż tak źle nie jest, mam równolegle (czasowo) z nimi fabryczne monitory i tam ilość wysokich "się nie zmieniła", a w bezpośrednim starciu góra mojej konstrukcji była wyraźnie słabsza, a tak to wtedy zostawiłem, bo sądziłem, że jak na kompie jest w miarę prosty wykres, to musi grać, a tak nie było...
Nie mam screena starej zwroty, ale ta była mocno zbliżona (troszkę zmieniony kond. na TW).
Tutaj się wydaje, że wykres jest fajny, ale jest po prostu tak wyskalowany (niepotrzebnie się od -30dB zaczyna).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaTak.
w pasywnej formie powinno wyjść 18dB/okt tak jak kolega proponował
aktywnie jest ustawiony filtr Butherworta 24dB/okt na 2,79kHz co odpowiada razem z głośnikiem akustycznemu Linkwicowi 24dB/ Okt na 2,5KHzLast edited by slawek213; 27.09.2016, 18:48.
Skomentuj
Skomentuj