Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Taki for fun :)
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Pierwsze drzwi gotowe

Przy okazji montaż centralnego zamka, przeważnie jeżdżę sam ale jakość nie chce mi się zawsze przekręcać kluczykiem.

Skomentuj

Postanowiłem trochę odświeżyć zwrotę w monitorach na Seasach H087 i 14SCX, bo zamulały na górze.

Niebieski to wykres kopułki, mam wrażenie, że przy tak dzikiej cha-ce ciężko coś będzie sensownego uzyskać, nie podoba mi się ten dołek na 3kHz, ale jak widać to już TW bez filtra go tworzy, tak samo górka 5-10k.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
          bo zamulały na górze.
          jak mozna zamulac na wysokich tonach?

Skomentuj

Źle napisałem, były po prostu przyduszone i pewnie wynika to z opadającej cha-ki tego TW, a wspomniana dziura psuje środek.

Skomentuj

Źle napisałem, były po prostu przyduszone i pewnie wynika to z opadającej cha-ki tego TW, a wspomniana dziura psuje środek.
              A podeślij te pomiary jak możesz :)
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                Wysłane.

Skomentuj

Żeby nie było ze nic nie robie:
                  Blacha 2mm wzmacniacz dx600. Trafo jak na zdjeciu z końcówki Uher. Pozostalo zrobic jakies mocowanie na kondensatory, powiercic blache pod diody potencjometry wlaczniki i pomalowac blache na czarno. Radiator jest prawie wielkosci blachy z demobilu Pytanie czy kity A-140 oraz A-141 maja jakies fabryczne bledy??

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimi Zobacz posta
                    Żeby nie było ze nic nie robie:
                    Blacha 2mm wzmacniacz dx600. Trafo jak na zdjeciu z końcówki Uher. Pozostalo zrobic jakies mocowanie na kondensatory, powiercic blache pod diody potencjometry wlaczniki i pomalowac blache na czarno. Radiator jest prawie wielkosci blachy z demobilu Pytanie czy kity A-140 oraz A-141 maja jakies fabryczne bledy??
                    Miałem kopię A140 1:1 i sprawdzał się dobrze.
                    Widzę że masz zwory zamiast rezystorów w zasilaniu A140. Z czego bierzesz zasilanie?

Ok. Już doszukałem się że zasilanie można wziąć z A-141.
                    Last edited by Adzik94; 25.09.2016, 16:00.

Skomentuj

Zgadza sie. Z A-141

Skomentuj

Co będziesz zasilał tym panelem?

Skomentuj

GDN 30/80/4 x 2 polaczone rownolegle (da ta obciazenie 4Ohm) pracujace izobarycznie - gdyz aktualnie mam takie dwa i leza na szafie...
                          Last edited by Jimi; 25.09.2016, 17:18.

Skomentuj

Panowie, aż tak źle nie jest, mam równolegle (czasowo) z nimi fabryczne monitory i tam ilość wysokich "się nie zmieniła", a w bezpośrednim starciu góra mojej konstrukcji była wyraźnie słabsza, a tak to wtedy zostawiłem, bo sądziłem, że jak na kompie jest w miarę prosty wykres, to musi grać, a tak nie było...
                            Nie mam screena starej zwroty, ale ta była mocno zbliżona (troszkę zmieniony kond. na TW).

Tutaj się wydaje, że wykres jest fajny, ale jest po prostu tak wyskalowany (niepotrzebnie się od -30dB zaczyna).

Skomentuj

LuSzTi Zwrócił mi uwagę na rezonans SCXa, jako że mam ograniczony wachlarz elementów, to wymodziłem takiego potwora.
                              Jedyne co tu na razie mi się rzuca w oczy, to trochę impedancja zaniżona (4R na wysokim).

Skomentuj

Macie jakis sposob mocowania kondensatorow wysokopradowych. Srednica 67mm moich

Skomentuj

http://www.elfadistrelec.pl/pl/elko-...FeTPcgodeAwOMw

Skomentuj

na Seasach H087
                                    to jest 1,5" kopułka?

Taka jak Audax TW034

Skomentuj

Tak.

Skomentuj

Tak.
                                        Mam w domu bardzo starego Audaxa TW34 i no nie ma tak lekko, ale może pomoże coś ten pomiar:

w pasywnej formie powinno wyjść 18dB/okt tak jak kolega proponował

aktywnie jest ustawiony filtr Butherworta 24dB/okt na 2,79kHz co odpowiada razem z głośnikiem akustycznemu Linkwicowi 24dB/ Okt na 2,5KHz
                                        Last edited by slawek213; 27.09.2016, 18:48.

Skomentuj

Otwory pod głośniki zaklejone wyfrezowanymi krążkami idealnie pasującymi do tych że otworów. Na całość naklejony HDF.
                                          Kilka dni leżakowania, ostateczny szlif, fornirowanie, woskowanie.
                                          Myślę że 2 tygodnie i będą gotowe.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X