Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Taki mały offtop - ale te wasze podświetlenia lamp ledami wyglądają przerażająco . Istna profanacja.
    To tak jak do malucha włożyć fotele z mercedesa - klasyczny agrotuning

Skomentuj

Zamieszczone przez micha7n Zobacz posta
      Taki mały offtop - ale te wasze podświetlenia lamp ledami wyglądają przerażająco . Istna profanacja.
      To tak jak do malucha włożyć fotele z mercedesa - klasyczny agrotuning
      Nie na temat...
      Jeszcze nie ma tak źle jak w przypadku niebieskich diod, to już jest czysta wieś.

Skomentuj

Odpowiedź to nawiercenie otworów pod wkręty w miejsce starych otworów, ponieważ nie da się ich "zakleić".
        Oczywiście można bało rozwiercić najpierw te otwory i wkleić tam kołki, ale już tak kiedyś robiłem i taki kołek jest "słaby".
        Na szczęście frezy wyszły w tym samym miejscu co stare, więc i otwory pod wkręty również się zgrały.

Nawiercamy otwory wiertłem 7mm kołek docinamy z długości i fazujemy lekko w stożek wklejamy od tyłu wprasowując przy pomocy ścisku stolarskiego . Otwór na wkręt nawiercamy adekwatnie mniejszym wiertłem . Np dla wkrętu 4mm wiertło 2mm

Skomentuj

Zamieszczone przez Natalleos Zobacz posta
          Nawiercamy otwory wiertłem 7mm kołek docinamy z długości i fazujemy lekko w stożek wklejamy od tyłu wprasowując przy pomocy ścisku stolarskiego . Otwór na wkręt nawiercamy adekwatnie mniejszym wiertłem . Np dla wkrętu 4mm wiertło 2mm
          Pisałem o tym, ale do takich celów trzeba mieć twarde kołki, nie "byle jakie", czyt. miękkie.

Skomentuj

A może tak w testowej obudowie obrócić głośnik o pewien kąt (45 stopni np), tak by nowe otwory nie miały szans spotkać się ze starymi?

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
              A może tak w testowej obudowie obrócić głośnik o pewien kąt (45 stopni np), tak by nowe otwory nie miały szans spotkać się ze starymi?
              Dokładnie.
              Te obudowy które robiłem miały być już finalnymi, ale miały być inaczej wykończone i dlatego głośniki były zamontowane tak jak miały być finalnie.

Koncepcja wykończenia została zmieniona, więc trzeba było kombinować.
              Last edited by marian; 29.10.2016, 11:48.

Skomentuj

Zamieszczone przez micha7n Zobacz posta
                Na zdjęciach jakoś tak wychodzi, ale u mnie w naturze wyglądało dyskretnie.
                Poza tym to po to żeby się pochwalić kolegom. Mojemu znajomemu się marzą "lampli dyskretnie świecące w pokoju" a Iamp sam z siebie nie świeci jak na złość
                Ja mam za to gorzej, bo słucham ostatnio A9, budy jeszcze się nie dorobiłem a mam włożone takie oczojebnie zielone diody i pół pokoju oświetlają.

Skomentuj

komplet do alu rurek

Skomentuj

Nie kazdy zaglada do watku o i-ampie. Ops 4 + ecc88.

Skomentuj

Sub ukończony.
                      Planowana jest blaszka z opisem na froncie, ale jeszcze się waham... jutro blaszka ma wrócić z czernienia, zobaczymy jak to będzie wyglądać.

Skomentuj

Pożytek z długiego weekendu

Skomentuj

Zamknieta buda? Napisz pare slow jak to gra...

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                            Nie kazdy zaglada do watku o i-ampie. Ops 4 + ecc88.

Super wygląda, ja tylko osobiście bym czcionkę zmienił na inną, ale to rzecz gustu :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                            Sub ukończony.
                            Planowana jest blaszka z opisem na froncie, ale jeszcze się waham... jutro blaszka ma wrócić z czernienia, zobaczymy jak to będzie wyglądać.

Marcin Wilsony znowu uciebie?
                            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                              Marcin Wilsony znowu uciebie?
                              Od początku są u mnie.
                              Ale myślę że już na nie czas

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                Ale myślę że już na nie czas
                                Skończyć czy opchnąć?

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                  Skończyć czy opchnąć?
                                  Ukończyłem je pod koniec stycznia.
                                  Wiadomo, aby robić nowe trzeba najpierw sprzedać stare... zwłaszcza że są takie duże.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                                    Zamknieta buda? Napisz pare slow jak to gra...
                                    Tak, zamknięta 25L.
                                    Testowałem ten głośnik w obudowie 23L (zwykłej, posklejanej z wioru 18mm) i grał spoko.
                                    Jak na razie nie miałem okazji dłużej i mocniej potestować go w tej obudowie, brak czasu i miejsca (pokój 10mk).
                                    Może jutro jakiś film obejżę.
                                    Ale włączyłem go na chwilę pod generatorem aby sprawdzić szczelność, no i w okolicach 20Hz i przy dość mocnym wysterowaniu, obudowa (która stoi na filcach) w pionie odchyla się dość znacznie... taki potworek :)
                                    Waga 24kg.
                                    Na kolcach powinno być lepiej.

Wytłumienie 20mm filc prasowany oraz watolina.

Skomentuj

Mały ale wariat

A to jest w ogóle xls czy xxls? Bo z wyglądu niewiele się różnią.

Skomentuj

10xls.

Skomentuj

Marian u mnie to samo po filmie subek zmienił położenie☺.
                                          Dopiero jak dostał kolce i granitową 5cm płytę z góry to się uspokoił i stał w miejscu.
                                          Grał u mnie w ponad 30mkw i dawał radę więc w twoich warunkach to Cię zdejmnie z kanapy uważaj😀.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X