Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    a u mnie przeszkadza - nie wiem gdzie mam szczeline :(
    bede musial opukac i posluchac gdzie jest wzmocnienie
    o wlasnie - pora sie za nie zabrac
    Co konkretnie składasz?

Skomentuj

klona siebie samego. 14 scx tym razem z ALXem na gorze
      monitorki identyko jak poprzednie, z tym ze plyta jeszcze ciensza (8+16mm) i pojemnosc zwiekszona do 10-12 litrow (nie pamietam ile w koncu zrobilem)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        bede musial opukac i posluchac gdzie jest wzmocnienie
        Paweł, ale po co się męczyć... skontaktuj się z Panem Piotrem Koperem i Andreasem Richterem, Oni bez problemu wskażą Ci gdzie masz robić otwór :)

...może nawet pociąg znajdą

Skomentuj

Nie na temat...

chyba taki

biorac od uwage ich wyniki w pracy... to wole isc do jasnowidza :p

Skomentuj

Strojenie gotowe!

Teraz zwrotnica...
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

U mnie, jak dobrze pójdzie, to jutro już wkręcam głośniki :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                Strojenie gotowe!

Teraz zwrotnica...
                To tl czy br szczelinowy, nie mogę się dopatrzeć?
                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

BR, ale będzie możliwość grania też w CL

TLka dla dwóch tiwów musiała by być dwa razy większa od obecnych budek, a na to niestety nie mogłem sobie pozwolić :(
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Bajera! wyrobisz się na as? I czy bierzesz?
                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Oj, bierz. I nie słuchaj narzekań na za mały pokój :)

Skomentuj

Może się wyrobię do AS. Czas pokaże!!
                        marcinsywala.pl

Skomentuj

U mnie TIW'y grają w 20m2, pokój praktycznie kwadrat, bas jest tylko w miejscu odsłuchowym:( Hermes osobiście wole to w OZ, BR mi nie podchodzi bo za dużo modów pomieszczenia :(
                          Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                            bas jest tylko w miejscu odsłuchowym
                            No ale przynajmniej jest. Nie rozumiem podejścia "jak mały pokój to tylko małe kolumienki, żeby bas się nie dusił" Przy czym znaczenia słowa "dusi" jedynie się domyślam - pewnie chodzi właśnie o rezonans pomieszczenia.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                              U mnie TIW'y grają w 20m2, pokój praktycznie kwadrat, bas jest tylko w miejscu odsłuchowym:( Hermes osobiście wole to w OZ, BR mi nie podchodzi bo za dużo modów pomieszczenia :(
                              Super
                              marcinsywala.pl

Skomentuj

Hermes, to są testowe obudowy?
                                Dlaczego nie ma wzmocnień?

Skomentuj

Wzmocnienia dziś/jutro będą wklejane - podczas pomiarów były luzem w środku by "zabrały" swoją objętość w budzie.
                                  marcinsywala.pl

Skomentuj

U mnie też już gra :) Tylko prawy słupek trochę się nie udał, trzeba nakleić jeszcze raz materiał :angry:

Miało nie być suba ale przyzwyczaiłem się do RE 10 w poprzednim aucie i trochę mi brakuje niskiego basu.
                                    Pewnie wpadnie jakieś '8 w małym clozecie :) Kabel pod dwa wzmacniacze już położony, spawalniczy 35mm za 14zł z Unimetu

Skomentuj

Panowie ktoś miał z tym sprzedawcą do czynienia? Jest szansa, że to faktycznie oryginalny WM61A Panasonica? http://allegro.pl/show_item.php?item...A5YjM5ZGY5Mw== (Wkładka mikrofonowa Panasonic WM-61a WM61a)

Skomentuj

Mam pytanie do bardziej zaawansowanych kolegów.
                                        Robię kolejnego klona, tym razem MTM i w oryginalnym projekcie jest tunel HP68 w obudowie 44L strojone na 40 Hz. Mnie wyszło że Closed będzie 40Hz w 40L.
                                        Czy mógłbym przygotować tunel szczelinowy bez jego otwierania i zrobić dziurę jak Closed się nie spisze?
                                        Nie mogę jeszcze odnaleźć tej informacji ale gdzieś czytałem że przy BRE szczelinowym pracuje tylko jego 70% powierzchni, czy to prawda?

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                                          Nie mogę jeszcze odnaleźć tej informacji ale gdzieś czytałem że przy BRE szczelinowym pracuje tylko jego 70% powierzchni, czy to prawda?
                                          niby dlaczego? czym poza ksztaltem on sie rozni od okraglego?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X