Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cięcie i sklejanie. Kiedy ja to fornirem okleję?

Skomentuj

Trochę inny temat, poprawki fabryki. Omnitronic PAS-210II, całkiem fajny monitor odsłuchowy, sklejka, struktura, akcesoria dobre, a zwrotnica masakra... pomiar czerwony. Na niebiesko nowa wersja zwrotki.

ps. górka na wysokich to syf z karty muzycznej

Last edited by dragon; 16.03.2017, 19:23.

Skomentuj

Slowly

Moze pogoda dopisze, to dociagne do konca.

Skomentuj

A tu kolejny DAC :)
          AD1852, mało znana i raczej nie wyróżniająca się niczym kostka, ale posłuchamy, zobaczymy. Kusi mnie, żeby zrobić do tego odbiornik USB-i2s na PCM2707, tak budżetowo :)

Skomentuj

Klejenie w ramach czasowych pomiedzy jednym i drugim dzieckiem.

Skomentuj

a skad masz taki fajny zlom?

Skomentuj

Z alledrogo, 3zl/kilo

Skomentuj

Jest moc :) W kinie robi miazgę :)
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez bolonietoperz Zobacz posta
                    zastanawiam się nad zastosowaniem mojego tb w6 1916 jako średnio tonowego bo szkoda go sprzedawać
                    znalazłem idealnego średniaka do wstęgi fountek neo cd 2

http://www.daytonaudio.com/index.php...ss-driver.html

- - - - - aktualizacja - - - - -

tb w6 1916 grał będzie zgodnie z przeznaczeniem
                    audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                    http://www.rane.com/note160.html
                    Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta

Planuje Lab 15 w 140L BR zrobic do kina z Hypex DS8.0, zejscie winno wcisnac mi oczy w dołki.
                      Obecnie mam malucha w closed z lab 12, fajne granie - ale inne.

Laby robione czy oryginaly?

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                        Planuje Lab 15 w 140L BR zrobic do kina z Hypex DS8.0, zejscie winno wcisnac mi oczy w dołki.
                        Obecnie mam malucha w closed z lab 12, fajne granie - ale inne.

I w ilu L masz tego Laba 12 ? własnie jestem na etapie projektowania budy, w zasadzie już zaprojektowałem ok 46L ( MDF 28 + 38 front + wzmocnienia)

Skomentuj

Zastanowiłbym się nad tym LAB15 - wyższy Fs, cichszy, mniejszy Xmax i dużo mniejszy Qms. Ja bym wolał dać dwa LABy 12 :)

Robione, 600 zł za takie granie - warto :)
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Tez opcja, tylko kurde co z impedancja. Zdaloby sie je podpiac szeregowo, wtedy to spory grzejnik.
                            Rownolegle, DS8 chyba nie ogarnie - trza by bylo np taki ucd2k, tylko to juz zrob sam.

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
                            I w ilu L masz tego Laba 12 ? własnie jestem na etapie projektowania budy, w zasadzie już zaprojektowałem ok 46L ( MDF 28 + 38 front + wzmocnienia)
                            Jakos 45 netto + do tego sporo welny wewnatrz.

Skomentuj

wygląda ładnie wizualnie, mój mimo że pojemność podobna wyszedł sporo większy w Cadzie

Skomentuj

Taka aplikacja ...

Skomentuj

Taka historia ...
                                  Last edited by Zap Projekt; 18.03.2017, 15:28.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta

Słuchałeś tego bez LT?

Będę chciał sprawdzić jak te LAB'y grają w OZ i do tego filtr Ravena a on jak pamiętam ma wbudowane LT tylko chyba kwestia dobrania elementów - przyznam że w tym temacie jestem jeszcze zielony, a czasu mało na edukowanie się :/
                                    Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Na razie gra bez LT i daje radę :)

Skomentuj

Komora wspólna czy dzielona?
                                        Jak masz tego wymiary? Fajnie by pod TV weszło.
                                        Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Czas na wygrzewanie przed pomiarami ...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X