Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
    Bardzo obiecujaco wyglada ten zestawik, ten 12rcy moze byc calkiem ciekawy, seas to solidna firma.
    To jest MCA12RC i jest on (moim zdaniem) mimo najniższej ceny najlepszym głośnikiem w tych kolumnach.

Dla CA22RNX jest 40L, a dla MCA jakieś 4L.

Jaka duza budkie zostawiles dla sredniaka i dla woferka ?

Skomentuj

Farby niet. Fornir sie marnowal juz ze 3 lata to pomyslalem zeby go gdzies przykleic.

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Farby niet. Fornir sie marnowal juz ze 3 lata to pomyslalem zeby go gdzies przykleic.

Jak się sprawują te assy, bo sam ostatnio myślałem żeby je zakupić

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Wkrety z wurtha bardzo dobre, polecam.
          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

To prawda używam ich na stolarni do wszystkiego ,jakość bardzo dobra.:)

Skomentuj

Od biedy mogą być, lepsze z wkręt-metu.
              https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Parę fotek z ostatnich prac.
                Zewnętrzna warstwa sklejki miała być olejowana (woskowana) na czarno. Okazało się jednak, że olejowanie sklejki wcale nie jest takie proste! Metodą prób i błędów powstał ostateczny efekt - mnie zadowalający. Wyszedł wygląd rustykalnej dębowej dechy, jakby kolumna była wystrugana z deski ściągniętej ze starej podłogi:)
                Dalej pierwsza warstwa wytłumienia - mata butylowa GMS eco proliner, oraz zwrotnica.

Skomentuj

Trochę blisko te cewki

Skomentuj

Tak z nudów
                    Aurum plus Usher

https://diyaudio.pl/i/22806/thumbs/f...1496561296.jpg

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                      Trochę blisko te cewki
                      Blisko, ale tak musiało być. Tu akurat nie ma co się przejmować, bo po pierwsze tak ułożone cewki praktycznie nie mają wpływu na siebie, po drugie układ zwrotnicy jest taki jak w oryginalnym projekcie, więc nawet minimalny wpływ jest uwzględniony. A już poza tym inaczej nie bardzo się dało, płytka wyszła 10x20cm i wchodzi na prawdę z małym luzem do tych małych kolumn

Skomentuj

brTK_, Jakie głosniki dajesz do tych budek ? :)

Skomentuj

Wszyscy tak o iAMP nadajcie, tez chce posluchac

PCBWAY daje rade, za grosze - w polsce chyba juz nie ma sensu.
                          Dzieki Taz za dopicowanie PCB ;-) działa!

Btw. jakie goldpiny/kołeczki stosujecie do łaczenia IPS z OPS, tak żeby skręcić jedno z drugim? Rzuccie jakieś linki.

Skomentuj

U mnie zwykłe goldpiny, byle pasowały.

Choć umacnia się teoria że płytki zlutowane na stałe (przewodami czy długie goldpiny) grają lepiej.
                            Last edited by Marcin V; 06.06.2017, 09:54.

Skomentuj

Zamieszczone przez wiesiek9990 Zobacz posta
                              brTK_, Jakie głosniki dajesz do tych budek ? :)
                              Głośniki to Seas CA15RLY + 27TDFC.
                              Jak skończę to opiszę dokładniej na forum. Właściwie byłyby już skończone, jedyne co mnie trzyma, to nie wróciły jeszcze z lakierowania płyty MDF (fronty, góry, tyły). Myślę, że w ciągu 1-2 tygodni powinien być finał:)

Skomentuj

Takie maleństwo :)
                                Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                Grado SR125i

Skomentuj

Witam, ostatnio wyskrobałem takiego słuchawkowca. Nic odkrywczego ani zaskakującego-TPA6120, gra bardzo fajnie a cieszy tym bardziej, że jest to moja pierwsza tego typu konstrukcja. Schemat z internetu, obudowa z chin. Płytki zaprojektowałem i wykonałem sam, jeśli chodzi o projekt płytki to jest kilka "baboli" ale nie przeszkadzają w użytkowaniu, wszystko można poprawić w przyszłości :)

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                                    Takie maleństwo :)
                                    To teraz pochwal się co to :P

Zamieszczone przez womax Zobacz posta
                                    Witam, ostatnio wyskrobałem takiego słuchawkowca. Nic odkrywczego ani zaskakującego-TPA6120, gra bardzo fajnie a cieszy tym bardziej, że jest to moja pierwsza tego typu konstrukcja. Schemat z internetu, obudowa z chin. Płytki zaprojektowałem i wykonałem sam, jeśli chodzi o projekt płytki to jest kilka "baboli" ale nie przeszkadzają w użytkowaniu, wszystko można poprawić w przyszłości :)
                                    PCB/lutowanie wygląda super - jak robiłeś płytkę, czym lutowałeś?

Skomentuj

Płytka-projekt w Kicad, później standardowo termotransfer. Lutowanie-zwyczajna stacja lutownica zaoxin+topnik z jednym wyjątkiem, używam miedzianego grotu. Ma swoje wady(szybko się wypala) ale za to komfort pracy dużo lepszy. Groty wykonuje mi kumpel, także nie wiem czy może gdzieś takie kupić :P Po lutowaniu całość czyszczę płynem IPA, po czyszczeniu pędzelkiem nakładam warstwę rozpuszczonej kalafonii z IPA(na zdjęciu przed nałożeniem).
                                      Last edited by womax; 06.06.2017, 21:04.

Skomentuj

Trzeba w końcu sprawdzić empirycznie ile prądu można puścić przez cewki z filtru Yoshiego. W takim celu to zbudowalem.
                                        Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                        Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                                          Fronty wykończone w skaju

Zamieszczone przez mumin Zobacz posta
                                          @Żółwik: co to za skaj? gdzie go kupiłeś? normalnego nie da się tak ułożyć na narożnikach ze względu na nierozciągliwy materiał od spodu :(

"Nie da się" to spodni przez głowę założyć...

Skaj kupiłem na aledrogo - nazywa się "dolaro" i jest całkowicie normalny - używam tego samego od lat. Jeśli chodzi o narożniki - właśnie po to wkleiłem zdjęcia od spodu, żeby pokazać jak ja to robię - bez zbędnego zakładania skaju do wewnątrz i innych udziwnień.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X