Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
    Rozumiem ze bedzie jakies porownanie do LAB, pytanie ile litrow?
    Będzie, choć sub na LABach jest na dwóch sztukach w 100 litrach. Ten będzie na jednym głośniku w 50 litrach. Na razie to trzeba znaleźć czas na złożenie tego ustrojstwa :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Luszti
      Jak ci ten Lab12 podchodzi ??
      Mnie jakos nie oczarowal za bardzo, eksperymentowalem z dwoma budami 50L i 75L Closed/BR.
      Juz bardziej podszedl mi odpustowy BSW124II, jak go myszy jeszcze nie zjadly to cos na nim wyrzezbie.

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Szybki strzał w drewnie

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          Będzie subik w obudowie zamkniętej na Scanie 30W/4558T00 http://www.scan-speak.dk/?page_id=12...le_prod_id=166
          Gdzie zlecasz wycinanie formatek (CNC)

Skomentuj

Kolega wycina, ale zasadniczo nie zajmuje się takimi pierdołami i robi mi to po znajomości.
            Ale widać, że kolega Żółwik ma CNC i zajmuje się takimi rzeczami także dla braci DIY :)

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
            Luszti
            Jak ci ten Lab12 podchodzi ??
            Podchodzi, choć to bardziej do kina niż do muzyki...no i potrzebuje sporo prądu. Scan powinien być bardziej muzykalny.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Opera mydlana ciąg dalszy

Wszystko działa chociaż 256 kroków drabinki to chyba jednak overkill
              No i wyszło, że matrixy "trochę" sieją i jedzą prądu . 2 panele 0.5A .

a miało ich jeszcze 8 być :)

Skomentuj

Nowe fotki I warstwa lakieru

Skomentuj

Fajna ta meblościanka :)
                  Moje paczki pojechały na pomiary a ja opracowuje koncepcję wykończenia coś pomiędzy Peak Consult InCognito a Chario Academy Sovran.

Skomentuj

Czas się pochwalić postępem prac. Mam nadzieje, że radiatory wystarczą.

Przy okazji, bo nie mogę dodać jeszcze ogłoszenia, ma ktoś na sprzedaż parę samych płytek IPS A9?
                    Last edited by wiorekw; 17.09.2017, 13:30.

Skomentuj

Na jakich złączach masz IPS+OPS?

Skomentuj

Dokładnie to takie (nie wiem czy tu można wrzucać linki):
                        http://www.tme.eu/pl/details/mx-6410...e-6410-10a222/
                        Last edited by wiorekw; 17.09.2017, 15:38.

Skomentuj

OPS od borysa czy własny projekt?

Skomentuj

qtrawkap OPS2 od borysa.
                            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Dzisiaj miałem zaplanowane przetestowanie drabinki na płytce 2 kanału i testy nowego układu zabezpieczeń.
                              Guzik z tego .
                              po podłączeniu proca do pcb wzmacniacza i załączeniu zasilania błysk , dym , świst i koniec zabawy .
                              Jakimś cudem 50V z wzmacniacza zwarł się z I2C i poszło wszystko .
                              Proc, drivery led matrixów , nowy układ zabezpieczeń, drivery przekaźników , klucze analogowe na drabinkach... i HUB USB .
                              Mój entuzjazm do dalszych prac zmalał znacząco :(

Skomentuj

Zamieszczone przez wiorekw Zobacz posta
                                Mam nadzieje, że radiatory wystarczą.
                                Wystarczą, zobacz moje. Zwykłe A6023.
                                https://diyaudio.pl/showthread.php/2...l=1#post503180
                                Last edited by marcin55246; 18.09.2017, 20:14.

Skomentuj

Do jakiej temperatury mniej więcej się nagrzewają?
                                  U mnie radiatory będą na zewnątrz obudowy, jeden ma wymiary ok. 240 x 110 x 25, nie chciałbym, żeby ktoś się przypadkiem poparzył.
                                  Zapobiegawczo zamówiłem trafo 2x40V jałowo, 400VA, nie zależy mi na bardzo dużej mocy.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                    błysk , dym , świst i koniec zabawy .
                                    Pocieszę cię. Amatorzy, jak np ja robią to regularnie. Frustrujące, ale nie poddawaj się.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                      Jakimś cudem 50V z wzmacniacza zwarł się z I2C i poszło wszystko .
                                      Tak samo ubiłem kiedyś fajny generator Tektronixa, 50V z hakiem poszło na jego wyjście...

Skomentuj

Życie, co innego gdy jest to sprzęt klienta, wtedy strata mniejsza :)
                                        https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez wiorekw Zobacz posta
                                          Czas się pochwalić postępem prac. Mam nadzieje, że radiatory wystarczą.

Przy okazji, bo nie mogę dodać jeszcze ogłoszenia, ma ktoś na sprzedaż parę samych płytek IPS A9?
                                          Też takie złącza stosuję, ale jednak nie pomyślałeś żeby z jednej strony np ops zalutować na stałe, zawsze to lepsze rozwiązanie , gavron już kiedyś coś takiego pokazywał u siebie ale z innymi złączami na ips

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Czaruję...
                                          X