Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
    robilem kiedyś mały stolik na prezent coś w ten deseń:

tylko z prostymi krawędziami zewnętrznymi (na obrzeżach stolika) - pomiędzy 3ma deskami szczeliny i krzywizny zostawiłem no i był mniejszy ....
    potrzebna do zabawy opalarka by usuwać bąbelki powietrza.... i nie polecam tego robić w lecie ;p ... teraz są na to świetne temperatury :) (chyba ze warstwa żywicy nie jest za gruba)
    trwałość jest znakomita i efekt też piorunujący

zresztą wpiszcie sobie np na youtube "epoxy resin table"

używałem epidianu 652 i utwardzacza IDA
    Ciężko jest kupić u nas żywicę która ma dobrą przeźroczystość i nie żółknie. Mnie lekko pożółkła mimo zapewnień sprzedawcy. Stolik w kuchni wystawka wschodnia.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
      Pogromca
      Zaczyna to jakos wygldac powoli ??
      Zgranie fazowe masz bdb. Przed exportem pomiarow, upewnij sie, ze masz dobrze usuniety predelay.

Skomentuj

po mału do przodu iAMP domek będzie miał :) trochę pancerny taki :biggrin:

Skomentuj

Ten szkielet aż prosi się o TIG'a :)

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta

W sumie to nie mierzylem ponownie tylko poprzestwialem troszke bramki przy eksporcie plikow. Kurde ale to jest fajne narzedzie
            A jakie masz pomieszczenie do pomiarów?
            "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
            JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

pawel_luk1
              Pomiar robie na duzej zagraconej hali. Domyslam sie ze z odrobina wysilku bylo by znacznie lepiej.
              i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Który woofer wybrać do tego tweetera?

Skomentuj

ten ktory TOBIE bardziej sie podoba na ucho

Skomentuj

Remont powoli na wykończeniu.
                    Klamek nie ma, lamp nie ma. Zasadniczo tylko kolumny są :cool:

marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Rozbudowa koncepcji CVC z 3 na 8 baterii na zwrotnice. 36V + równolegle kolejne 36V.

Skomentuj

Mój pierwszy w życiu zestawik prawie ukończony. Niestety nie mogę sprawdzić maksimum możliwości wzmacniacza bo nie posiadam takich kolumn Monitorki z projektu Borysa bardzo mi przypasowały. Co prawda są jeszcze niedokończone ale wrzucam małą pokazówkę :) Z góry przepraszam za syf w mieszkaniu ale niestety budowanie sprzętu w kawalerce jest mało komfortowe .
                        Nagrywane telefonem więc jakość mizerna. Pozdrawiam

Skomentuj

majstry takie wzmocnienia wystarcza ?? tam na dole tiw 200xs siedzi mdf 19mm front 38mm i wzmocnienia tez z 19
                          Last edited by lonevolf; 07.04.2018, 23:30.

Skomentuj

Witam daj jeszcze po poprzeczce środkiem, między frontem a tyłem tak żeby były cztery pola nie dwa.

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                              majstry takie wzmocnienia wystarcza ?? tam na dole tiw 200xs siedzi mdf 19mm front 38mm i wzmocnienia tez z 19
                              Ładna gęsta kratownica, ale:
                              1. Pionowe poprzeczki (w komorze wofera) zapomnij, ze skleisz precyzyjnie. Jak się upierasz przy tych pionowych to zrób identycznie jak poziome.
                              2. Poziome lepiej aby były symetryczne, czyli bez wycięcia tego boku łączonego z frontem. Zrób je też grubsze na 25mm (nawet 30mm-lepiej usztywni boczne ścianki) skoro masz MDF19.
                              3. Przegrodę poziomą dla średniego zrób z tego samego MDF19 i pociągnij do samego końca (tylnej ścianki). Jeśli przez to brakuje Ci objętości dla wofera to zwiększ wymiar głębokości i tyle. Pionowe wzmocnienie dla średniaka prawdopodobnie możesz przesunąć bliżej środka bo coś duża ta komora wyszła (może być ale nie musi).
                              4? Ja bym tych pionowych usztywnień nie dawał, przerost formy nad treścią.
                              Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

szybka korekta komora sredniaka MDF 19mm wzmocniena 4x MDF 22mm

komora sredniaka 12l na tiwa zostaje po odjeciu wszytkich wzmocnien cos kolo 42.8 litra jezcze port glosnik i zwrotnica
                                Last edited by lonevolf; 08.04.2018, 13:36.

Skomentuj

Nie musisz pogrubiać MDF do 22mm. Chodziło mi ten wymiar:

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                                    Nie musisz pogrubiać MDF do 22mm. Chodziło mi ten wymiar:
                                    ok juz sie robi dac 4 wzmocnienia czy 3 wystarcza ?? zrobiłem 19 mm i szerokosc 25mm

Last edited by lonevolf; 08.04.2018, 15:33.

Skomentuj

Trzy wystarczą bo z odgrodą średniaka masz cztery belki na 1000mm. No i zrób pełny profil tam na górze i przesuń przegrodę pionową do środka. To podparcie w dwóch małych punktach nie wzbudza zaufania.

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                                        Trzy wystarczą bo z odgrodą średniaka masz cztery belki na 1000mm. No i zrób pełny profil tam na górze i przesuń przegrodę pionową do środka. To podparcie w dwóch małych punktach nie wzbudza zaufania.
                                        przesunac nie da rady bo juz jest 12 litrow pogrubie te z tylu

brakuje jeszcze paru kondkow rezy mam tylko zapomniałem wyciagnac

Skomentuj

Jak mnie oko nie myli to Satori MR13. Po co go pchać w taką objętość skoro konstrukcja wymusza mniejszą? To nie ma znaczenia czy zagra w 9L czy 15L. Przesuwaj - będzie dobrze.

Teraz zauważyłem, że to jakiś gotowy projekt bo elementy już zakupione. Pewnie nie chcesz zmieniać objętości bo w oryginale korektor RLC policzony jest dokładnie na średniaka w objętości 12L.
                                          Last edited by KonradRak; 08.04.2018, 16:32.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X