Zamieszczone przez bawolek
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaPogromca
Zaczyna to jakos wygldac powoli ??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz posta
W sumie to nie mierzylem ponownie tylko poprzestwialem troszke bramki przy eksporcie plikow. Kurde ale to jest fajne narzedzie"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
-
Mój pierwszy w życiu zestawik prawie ukończony. Niestety nie mogę sprawdzić maksimum możliwości wzmacniacza bo nie posiadam takich kolumnMonitorki z projektu Borysa bardzo mi przypasowały. Co prawda są jeszcze niedokończone ale wrzucam małą pokazówkę :) Z góry przepraszam za syf w mieszkaniu ale niestety budowanie sprzętu w kawalerce jest mało komfortowe .
Nagrywane telefonem więc jakość mizerna. Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lonevolf Zobacz postamajstry takie wzmocnienia wystarcza ?? tam na dole tiw 200xs siedzi mdf 19mm front 38mm i wzmocnienia tez z 19
1. Pionowe poprzeczki (w komorze wofera) zapomnij, ze skleisz precyzyjnie. Jak się upierasz przy tych pionowych to zrób identycznie jak poziome.
2. Poziome lepiej aby były symetryczne, czyli bez wycięcia tego boku łączonego z frontem. Zrób je też grubsze na 25mm (nawet 30mm-lepiej usztywni boczne ścianki) skoro masz MDF19.
3. Przegrodę poziomą dla średniego zrób z tego samego MDF19 i pociągnij do samego końca (tylnej ścianki). Jeśli przez to brakuje Ci objętości dla wofera to zwiększ wymiar głębokości i tyle. Pionowe wzmocnienie dla średniaka prawdopodobnie możesz przesunąć bliżej środka bo coś duża ta komora wyszła (może być ale nie musi).
4? Ja bym tych pionowych usztywnień nie dawał, przerost formy nad treścią.Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaNie musisz pogrubiać MDF do 22mm. Chodziło mi ten wymiar:
Last edited by lonevolf; 08.04.2018, 15:33.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaTrzy wystarczą bo z odgrodą średniaka masz cztery belki na 1000mm. No i zrób pełny profil tam na górze i przesuń przegrodę pionową do środka. To podparcie w dwóch małych punktach nie wzbudza zaufania.
brakuje jeszcze paru kondkow rezy mam tylko zapomniałem wyciagnac
Skomentuj
-
Jak mnie oko nie myli to Satori MR13. Po co go pchać w taką objętość skoro konstrukcja wymusza mniejszą? To nie ma znaczenia czy zagra w 9L czy 15L. Przesuwaj - będzie dobrze.
Teraz zauważyłem, że to jakiś gotowy projekt bo elementy już zakupione. Pewnie nie chcesz zmieniać objętości bo w oryginale korektor RLC policzony jest dokładnie na średniaka w objętości 12L.Last edited by KonradRak; 08.04.2018, 16:32.Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
Skomentuj