Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
    na co dzień wierce na tokarce w pracy na głębokość 150-200mm
    Jaki materiał....
    U mnie w pracy wierciło się korpusy (40T) go turbin gazowych, materiał bardzo zbliżony do nierdzewki..... Otwory fi100-150 na 300-400 przy zgrubnej obróbce. Tylko jakie to ma znaczenie dla problemu wiercenia nierdzewki w domowych warunkach. Przy użyciu wiertarki stołowej lub co gorsza wiertarki czy wkrętarki z nie precyzyjną regulacją obrotów, bez możliwości ustawienia właściwego posuwu....

Może kolega od "sikania na wiertła", pokaże jak wierci 10 otworów fi8 w nierdzewce 2mm.... wiertką ręczną.....

Skomentuj

Ja wkretarka zezbie w nierdzewce i jakos zyje:

''Domowymi'' narzedziami trzeba sie troche napracowac ale generalnie wychodzi spoko.

Wesolych Swiat chlopaki! Smacznie, zdrowo odpoczywajcie i nad nowymi DIY projektami rozmyslajcie
      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Dzięki Borys
        Również dołączam się do życzeń i życzę smacznego jajka oraz wiosennej dawki projektow:biggrin:

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
          ''Domowymi'' narzedziami trzeba sie troche napracowac
          Otóż to, trzeba się napracować.......

Ja takie blachy z otworami zamawiam cięte laserem albo daję do firmy na punching machine.

Skomentuj

Świeci się :)

Skomentuj

Kolejne "Avalony", tym razem bez dziurek do łatania :)
              Last edited by KonradRak; 31.03.2018, 15:42.
              Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                Kolejne "Avalony", tym razem bez dziurek do łatania :)
                Na czym bedą?

Front robisz z 3 płyt czy narożniki doklejasz od środka?

Skomentuj

Kurde, kusisz tymi trumienkami :P trzeba bedzie cos zrobic w tym stylu.

Skomentuj

Klasyka: SBA23NRX, Satori MR13 i TW29
                    Front, góra i dół 44mm + HDF, od wewnątrz w rogach doklejki 44mm.
                    Pogromco po tych obłościach musisz trochę w ostrość pójść :)
                    Last edited by KonradRak; 31.03.2018, 15:46.

Skomentuj

Pogromco po tych obłościach musisz trochę w ostrość pójść
                      Nie mam absolutnie nic przeciwko

Skomentuj

Klasyka: SBA23NRX, Satori MR13 i TW29
                        Front, góra i dół 44mm + HDF, od wewnątrz w rogach doklejki 44mm.
                        Pogromco po tych obłościach musisz trochę w ostrość pójść :)
                        Jaki litraż dla SB23 ?

Skomentuj

Holgin

Nawet nie wiesz jak mi sie te LEDY podobaja na PCB
                          Mogles jeszcze kilka dodac.
                          Super

Konrad
                          Sprobuj kiedys przezbic troche w sklejce, bardzo wdzieczny material na kolumienki. A moze jakis material hybrydowy MDF + sklejka.

Pozdr
                          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez SeenT Zobacz posta
                            Jaki litraż dla SB23 ?
                            Tu będzie ok. 43L

Sprobuj kiedys przezbic troche w sklejce, bardzo wdzieczny material na kolumienki. A moze jakis material hybrydowy MDF + sklejka.
                            Jest taka szansa, że będę robił pewien ambitny projekt ze sklejki. Czas pokaże...

Skomentuj

Holgin

Nawet nie wiesz jak mi sie te LEDY podobaja na PCB
                              Mogles jeszcze kilka dodac.
                              Super

Pozdr
                              Hehe, dzięki. Ciężko by było dać więcej LEDów - każdy stabilizator ma swojego LEDa, jest od Bluetooth, od Amanero (kontrolka czy jest zasilony) oraz od selektora wejść I2S (każdej wejście ma inny kolor) + złącze IDC jakby kto chciał LEDy na froncie Wyszła niezła choinka.

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                                Sandvik płytka T 60stopni promień naroża nieznany ale wydaje mi się że około 1.2 240 obr posów B2 wybranie końcowe 0.2 mm na strone wydaje mi się że to jakiś specyficzny stop trudno skrawalny lub skopałem parametry skrawania :razz:

Dziś toczenie w mosiądzu 400 obr posów i płyta ta sama fi 65mm grubość 25 mm waga ponad 850 gram taka masa fajnie siedzi na potku można a sama regulacja jest delikatna jak jedwab możliwe że przydała by się większa polerka , mosiężna gałka z mosiężnymi wielkimi wycieraczkami z ciepłym podświetleniem w czarnej masywnej obudowie tak bym to widział

pobierz sobie jakis kalkulator predkosci skrawania. ja uzywam np waltera
                                przelicz sobie zalecane predkosci skrawania na obroty. jestes DUUUZO za nisko! :p
                                przy takich plytkach i takich srednicach powinno byc raczej ok 1000obr jak nie wiecej
                                dla kolorowych smialo mozesz dac namwet MAX!

Skomentuj

2 godziny spędzone na szukaniu błędu, pomiarach, kombinowaniu i przelutowywania generatorów, żeby na koniec okazało się, że to mój DVD ma problem z przesyłaniem danych SPDIF...
                                  Z modułem Bluetooth <->I2S odpaliło od razu :)

TDA1541 wykręcony na 210.9375kHz, obsługujący 192kHz/24 bity, podobnie jak w DACu .3lite, który był prezentowany jakiś czas temu. Analog jako osobny moduł :) Ale nawet na rezystorze 82R da się słuchać

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                                    Jak chcesz zrobić radiatory ? to sie raczej odlewa ciśnieniowo.
                                    to sie "wyciska"
                                    podgrzay wałek aluminiowy jest przeciskany przez "szablon" i wychodzi nam to co sobie zyczymy

oczywiscie mozna tez frezowac. ale wtedy 80% materialu idzie do smieci! :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      pobierz sobie jakis kalkulator predkosci skrawania. ja uzywam np waltera
                                      przelicz sobie zalecane predkosci skrawania na obroty. jestes DUUUZO za nisko! :p
                                      przy takich plytkach i takich srednicach powinno byc raczej ok 1000obr jak nie wiecej
                                      dla kolorowych smialo mozesz dac namwet MAX!
                                      Całkiem możliwe że masz racje , w obróbce skrawaniem dopiero raczkuje a wcześniej frezowałem w sklejce i wypalałem na plazmie więc obróbka skrawaniem jest dla mnie czymś nowym a najgorsze jest to że nie ma czasu na naukę bo jedyny gość który ma X lat doświadczenia i robi na tokarkach, frezarkach analogowych ma tyle roboty że nie ma jak i kiedy mnie podszkolić więc zostałem rzucony na głęboką wodę i muszę sam zdobywać wiedzę .
                                      Dzięki za radę z kalkulatorem to na pewno będzie bardzo pomocne :) co do obrotów to max jakie mogę podać to 1600 a co do płytek to tak czy siak będę musiał kupić sobie swoje do bardziej dokładnej roboty bo tymi co mam nie wiele zdziałam , jakie byś polecił niedrogie do takiej drobnej i dokładnej roboty roboty ??

Skomentuj

dziś znaleziony delikatny defekt wo24 :mad: ewidentnie wada fabryczna tak jak by w ogóle nie było kleju

Skomentuj

Druga wersja C-245, poprawione PCB, lepsze tranzystory, lepszy dzwiek.
                                          Beda po 3 na kanal jak w orginale.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X