Ja do takich rzeczy i do zwrotek mam LT-125 z ZDZ w Łodzi - taki lokalny patriotyzm :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaMam wyzwanie dla kogoś. Polutujcie taką małe SMD
. Te zdz są fajne, ale do płytek czy do większości innych rzeczy one się nie nadają. Chyba że właśnie taką sytuacja jak tutaj albo zwrotnica. Chociaż ja lutowałem też zwrotkę w pająku na 25W stacji ersy więc się da wszystkim jak się chce
.
Skomentuj
-
O kurde. Nie cierpię takiej cyny jak masz
. Wolę taka zwykła z cynela bezołowiową z topnikiem razem. Mało jest tam tego topnika i dobrze się lutuje mi tym
. Dobrze ci się z taką ilością kalafoni lutuje? Szacun że ci się udało polutowac
. Jaką moc ma ta zdz?
Last edited by Oskar29; 05.03.2018, 21:08.
Skomentuj
-
Napiszę tu ponieważ tematy o barwie z E450 już zamknięte, czy ktoś wie albo ma może płytkę (gołą lub nieskończoną) do barwy z E450? Było zamówienie grupowe ale wtedy jeszcze nie miałem clona E450. Obecnie mam uruchomiony pre z E408 z barwą od E406.
Potrzebuję też płytkę na 5 wejść RCA na przekaźnikach czy ktoś ma? Może być goła.
A może znajdą się chętni na grupowe na takie płytki (pre E408, brawa E450, wejścia RCA)?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaO kurde. Nie cierpię takiej cyny jak masz
. Wolę taka zwykła z cynela bezołowiową z topnikiem razem. Mało jest tam tego topnika i dobrze się lutuje mi tym
. Dobrze ci się z taką ilością kalafoni lutuje? Szacun że ci się udało polutowac
. Jaką moc ma ta zdz?
Nadmiar kalofonii zmywam. Dobrze mi się lutuje. Lutuję tą lutownicą już od 16lat jak dobrze pamiętam
Nie widzę żadnego problemu w lutowaniu takich maleństw tą lutownicą. Oczywiści układów scalonych SMD nie lutuję;p
Lutownica ma 75W
Skomentuj
-
Adzik94
To moja ulubiona lutownica (najlepsze sa te stare z ''zawodowki'' z Łodzi), nawet nabylem sobie takie fajne specjalne ostre groty, pieknie sie tym lutuje.
Mam dwie, jedna czysta 100tka i jedna z przelacznikiem 75/100.Last edited by borys; 05.03.2018, 21:29.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaAdzik94
To moja ulubiona lutownica (najlepsze sa te stare z ''zawodowki'' z Łodzi), nawet nabylem sobie takie fajne specjalne ostre groty, pieknie sie tym lutuje.
Mam dwie, jedna czysta 100tka i jedna z przelacznikiem 75/100.
W sumie to mam trzy lutownice ZDZ 2x75 i 100W. Najlepiej jednak mi się lutuje tą czerwoną.
Stacji lutowniczej się jeszcze nie dorobiłem.
Skomentuj
-
Jestem ciekaw jak to będzie grało. Jak się zawiedziesz to będzie słabo :p .
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaCzy szanowna komisja akceptuje? :P
Wam cos pokazac, korewa
Kabelki sygnalowe zaglutowalem just in case.
Też może taką zdz sobie sprawię. Te nowe to już pewnie nie to samo?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaTe nowe to już pewnie nie to samo?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaJak się zawiedziesz to będzie słabo
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lemosek Zobacz postaZgadza się transformatorówką ma silne pole magnetyczne które może uszkadzać półprzewodniki
Czyli trafa też nie można w pobliżu elektroniki montować w obudowie bo ją uszkodzi?
Tu nie chodzi o pole tylko o brak kontroli nad temperaturą i możliwość przegrzania elementu.
Skomentuj
Skomentuj