Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja do takich rzeczy i do zwrotek mam LT-125 z ZDZ w Łodzi - taki lokalny patriotyzm :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ja ja kupilem za lebka, lokalnie. Wiele lat nia lutowalem.
      Masakrycza. Wymienilem na slabszy model jakis czas temu, ciezka w cholere i latwo pali wszystko

Skomentuj

Mam wyzwanie dla kogoś . Polutujcie taką małe SMD . Te zdz są fajne, ale do płytek czy do większości innych rzeczy one się nie nadają. Chyba że właśnie taką sytuacja jak tutaj albo zwrotnica. Chociaż ja lutowałem też zwrotkę w pająku na 25W stacji ersy więc się da wszystkim jak się chce .

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
          Mam wyzwanie dla kogoś . Polutujcie taką małe SMD . Te zdz są fajne, ale do płytek czy do większości innych rzeczy one się nie nadają. Chyba że właśnie taką sytuacja jak tutaj albo zwrotnica. Chociaż ja lutowałem też zwrotkę w pająku na 25W stacji ersy więc się da wszystkim jak się chce .
          Proszę bardzo.

Skomentuj

O kurde . Nie cierpię takiej cyny jak masz . Wolę taka zwykła z cynela bezołowiową z topnikiem razem. Mało jest tam tego topnika i dobrze się lutuje mi tym . Dobrze ci się z taką ilością kalafoni lutuje? Szacun że ci się udało polutowac . Jaką moc ma ta zdz?
            Last edited by Oskar29; 05.03.2018, 21:08.

Skomentuj

Napiszę tu ponieważ tematy o barwie z E450 już zamknięte, czy ktoś wie albo ma może płytkę (gołą lub nieskończoną) do barwy z E450? Było zamówienie grupowe ale wtedy jeszcze nie miałem clona E450. Obecnie mam uruchomiony pre z E408 z barwą od E406.

Potrzebuję też płytkę na 5 wejść RCA na przekaźnikach czy ktoś ma? Może być goła.
              A może znajdą się chętni na grupowe na takie płytki (pre E408, brawa E450, wejścia RCA)?

Skomentuj

O kurde . Nie cierpię takiej cyny jak masz . Wolę taka zwykła z cynela bezołowiową z topnikiem razem. Mało jest tam tego topnika i dobrze się lutuje mi tym . Dobrze ci się z taką ilością kalafoni lutuje? Szacun że ci się udało polutowac . Jaką moc ma ta zdz?
                Cyny używam takiej https://www.tme.eu/pl/details/lc60-1...e-druty/cynel/
                Nadmiar kalofonii zmywam. Dobrze mi się lutuje. Lutuję tą lutownicą już od 16lat jak dobrze pamiętam
                Nie widzę żadnego problemu w lutowaniu takich maleństw tą lutownicą. Oczywiści układów scalonych SMD nie lutuję;p
                Lutownica ma 75W

Skomentuj

Adzik94
                  To moja ulubiona lutownica (najlepsze sa te stare z ''zawodowki'' z Łodzi), nawet nabylem sobie takie fajne specjalne ostre groty, pieknie sie tym lutuje.
                  Mam dwie, jedna czysta 100tka i jedna z przelacznikiem 75/100.
                  Last edited by borys; 05.03.2018, 21:29.
                  i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                  https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

I ja taką posiadam z ZDZ Łódź

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                      Adzik94
                      To moja ulubiona lutownica (najlepsze sa te stare z ''zawodowki'' z Łodzi), nawet nabylem sobie takie fajne specjalne ostre groty, pieknie sie tym lutuje.
                      Mam dwie, jedna czysta 100tka i jedna z przelacznikiem 75/100.
                      Hehe czerwona to moja pierwsza lutownica;]
                      W sumie to mam trzy lutownice ZDZ 2x75 i 100W. Najlepiej jednak mi się lutuje tą czerwoną.
                      Stacji lutowniczej się jeszcze nie dorobiłem.

Skomentuj

No ja właśnie wolę swoją stację ersy . Pomimo że ma 25W to lepiej mi się tym lutuje i nie przegrzeje niczego :P . Taka transformatorowa może być fajna do jakiś większych pól i jak się nie chce czekać na rozgrzanie lutownicy. Do zwrotnic też jak znalazł jest :) .

Skomentuj

Czy szanowna komisja akceptuje? :P

Wam cos pokazac, korewa

- - - - - aktualizacja - - - - -

Kabelki sygnalowe zaglutowalem just in case.

Skomentuj

Witam zdjęcia trochę słabe ale co tam

Skomentuj

Jestem ciekaw jak to będzie grało. Jak się zawiedziesz to będzie słabo :p .

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                              Czy szanowna komisja akceptuje? :P

Wam cos pokazac, korewa

Kabelki sygnalowe zaglutowalem just in case.
                              Można by te kabelki od trafa skrócić :flapper: .

Też może taką zdz sobie sprawię . Te nowe to już pewnie nie to samo?

Skomentuj

Te nowe to już pewnie nie to samo?
                                Moja ma dwa lata, z aktualnej produkcji i chodzi jak burza.
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jak się zawiedziesz to będzie słabo
                                  Nie sądzę. Miałem ten dac Lusztiego przez parę dni u siebie. Do tej pory się ślinię.

Skomentuj

Nie jestem elektronikiem, nigdy nie lutowałem takich małych części, ale słyszałem że lutownice transformatorowe nie nadają się do delikatnej elektroniki ponieważ mogą ją uszkodzić.

Skomentuj

Zgadza się transformatorówką ma silne pole magnetyczne które może uszkadzać półprzewodniki.

Skomentuj

Ostatnie korekty i będzie można odbierać klocki :biggrin:

Skomentuj

Zamieszczone przez lemosek Zobacz posta
                                          Zgadza się transformatorówką ma silne pole magnetyczne które może uszkadzać półprzewodniki
                                          No teraz to pojechałeś.
                                          Czyli trafa też nie można w pobliżu elektroniki montować w obudowie bo ją uszkodzi?
                                          Tu nie chodzi o pole tylko o brak kontroli nad temperaturą i możliwość przegrzania elementu.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X