Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ładnie wyglądają te ceramiki tylko strach ich dotykać :P

Skomentuj

W sumie pierwszy raz tak zrobiłem.
      Myślałem ze druty będą jak przedłużenie ścieżek.

Osobiście nie widzę/słyszę jakichs problemów w działaniu, ale jeśli piszecie ze nie jest to ładne to postaram się to poprawic.

Skomentuj

Tomku zobacz sobie na tętnienia napięcia przy punktach połączenia ze wzmacniaczem, a bezpośrednio przy kondensatorach w takim układzie. Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości :)

Skomentuj

Żebym miał czym
          Anyway, po temacie. Fix zostanie zaaplikowany ASAP.

Wrzucę foty jak ogarnę. Nie wiele roboty.

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
            ...i więcej "brzydkich" białych Satori
            Brzydkie białe są śliczne, tylko trzeba dobrze je sparować wizualnie z innymi głośnikami i obudową.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
              Ładnie wyglądają te ceramiki tylko strach ich dotykać :P
              Wydaje mi sie ze jest to AL2O3, najprawdopodobniej membrana na wskors nie jest w pelni ceramiczna (srodek i tak pewnie jest alu).
              i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                Wydaje mi sie ze jest to AL2O3, najprawdopodobniej membrana na wskors nie jest w pelni ceramiczna (srodek i tak pewnie jest alu).
                To by mogło wyjaśniać, dlaczego w SB nie ma ochronnych maskownic, charakterystyki częstotliwościowe i parametry wszystkie też wydają się bardzo podobne do wersji z aluminiowymi membranami. Ceny też są zbliżone.

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvester Zobacz posta
                  To by mogło wyjaśniać, dlaczego w SB nie ma ochronnych maskownic, charakterystyki częstotliwościowe i parametry wszystkie też wydają się bardzo podobne do wersji z aluminiowymi membranami. Ceny też są zbliżone.
                  Pewnie się dowiemy jak ktoś pierwszy uszkodzi membrany :) Celowo aby sprawdzić lub niechcący. Może nie są takie kruche jak w accutonach po prostu. Nie podejrzewałbym że to ten sam skład mineralny. Jeśli to faktycznie tlenek glinu jak sugeruje borys to można obstawiać dużą wytrzymałość i twardość.
                  Wraz z dostawą Ceramików przyszła dobra informacja od dystrybucji SB - głośniki staniały. Więc już ceny nie są podobne do aluminiowych bo te ostatnie mocno staniały :)

Skomentuj

Faktycznie, dobra wiadomość. :) Tylko teraz jeszcze większy problem z wyborem :crying:
                    Muszę w końcu zbudować te borysowe monitory a potem 2.5-way lub MTM, jeżeli będzie wystarczająco dobrze.

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvester Zobacz posta
                      Faktycznie, dobra wiadomość
                      złe bym nie przekazywał :)

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      Brzydkie białe są śliczne
                      a to taka parafraza - nie wszystkim się podoba :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                        Wraz z dostawą Ceramików przyszła dobra informacja od dystrybucji SB - głośniki staniały
                        Jakaś promocja czy to tak na dłużej?

Skomentuj

Na pewno do następnej dostawy. Czy dłużej zależy od koniunktury na rynku. Niektóre pozycje mogą się odznaczyć brakami. Czyli jak zawsze na rynku :)
                          Nie ma co ukrywać porównując do innych marek i cen SB na rynkach zagranicznych ceny są rewelacyjne na tą chwile.
                          Np. podobne konstrukcyjnie i klasowo Ilumi 15WU-8741T00 - 1340 vs SATORI MW16P-8 - 482 ... Daje Sporo do myślenia - prawda :)
                          Last edited by Zap Projekt; 01.03.2018, 09:39.

Skomentuj

Przyczyny dopatrywałbym się raczej w zmianie kursu dolara.

Skomentuj

A reven siedzi i lutuje ravlusy

Produkcja "prawie" seryjna

Skomentuj

Dłuuuugo nic tu nie wrzucałem więc zapodam jakieś foto ostatnich wypocin Było tego więcej ale nie będę wrzucał monotonnych skrzynek:) W ostatnim czasie kusi mnie spłodzić jakieś kolumny

Skomentuj

jak krew z nosa co się za nie wezmę to mnie jakaś choroba dopada ehh...

ale próbuję skończyć potwory :)

Skomentuj

Mały dylemacik mam.
                                    3 drogi do 45m2 .
                                    Lepiej dać 1 x SB29NRX75-6 czy też 2 x SB23NRXS45-8 ?
                                    Dalej budżetowe :
                                    -SB15NRXC30-4
                                    -SB29RDC-C000-4

Skomentuj

BIG ROMAN osobiście wybrał bym 2xSB23... węższe skrzynki i SD pewnie większe.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
                                        węższe skrzynki i SD pewnie większe.
                                        Ale zejście słabsze.

Wszystko zależy od tego co chce się uzyskać.
                                        Jeśli ktoś lubi misiowaty mocny bas no to 29NRX.
                                        Last edited by marian; 01.03.2018, 22:17.

Skomentuj

2x23 mają większe SD niż 1x29 ale zejście będzie słabsze na pewno. 1x34 ma większe SD niż 2x23.

Moim zdaniem musisz zdecydować jaką budę dużą chcesz i to zdecyduje o wyborze chyba. Co ciekawe według strony sb 29 potrzebuje mniejszej budy niż 23...ciekawe. Ja bym wziął chyba 1x29. Większa cewka, większy wychył o wiele, niższy FS, większy MMS...
                                          Last edited by Oskar29; 01.03.2018, 22:46.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X