Zamieszczone przez kokoelloko
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Przy długości 3 metrów i przekroju 5mm2 fakt straty na sygnale są niewielkie ale jeśli nie zaszkodze systemowi to może pewne aspekty ulegną poprawie tak jak pisał Hermes ' Ja mam 16mm2 i dopiero "teraz" czuć przestrzeń grania ' nie wiem czy to faktyczny zysk czy sugestywne odczucie ale biorąc to że Hermes ma X razy lepsze doświadczenie odemnie śmiem skłaniać się do możliwości sprzawdzenia jego wypowiedzi w praktyce z drugiej strony nie ma co popadać w jakieś utopijne paranoje ale być może te setne części spadków napięcia i mocy mogą w jakiś sposób wpływać na niuanse brzmieniowe i rozdzielczość dzwięku w sposób który nie do końca rozumie
Skomentuj
-
Nie na temat...Wy tam się martwicie o przekrój kabla...a wygrzewanie to co ? https://web.archive.org/web/20160926...sights-20.html
Skomentuj
-
Nie przesadzacie z tymi grubościami ? Dobrej czystości miedź o tym przekroju to już spory wydatek a jeśli dobrze pamiętam 2,5mm to już około 20A po co komu więcej w normalnym systemie jeszcze przy długościach jakiś używamy w domu - średnia statystyczna z sprzedaży to 4m długości
Pracuje niekiedy na scenie przy koncertach i wydarzeniach 4mm obsługuje nieraz 2-4 subassy i 6kW przez kilka godzin i kable się nawet nie zagrzeją i to przy sporych długościach kilkudziesięciu metrów.
Bas wiadomo lubi grube kable ale na średnie a szczególnie wysokie lubię dawać cieńkie kabelki lub wstążki celowo.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaNie polecam flashowac klonów amanero, umieraja :P
Skomentuj
-
Nie na temat...Co Wy wiecie o kablach ja gram na takich z CA, 25mm2. Wspaniale maskuje detale w relacji do wszystkich wspomnianych tutaj kabli, idealnie słychać śpiew sroki pospolitej, wręcz taki ochrypły, gardłowy i dość cichy. Najbardziej jest to słyszalne i odczuwalne podczas każdego codziennego powitania dnia kakaowym okiem :) Brzmienie jest cudownie dociążone i przy baroku kameralnym nie brakuje wysokich tonów...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaZastosuj przewód o przekroju 1mm2 i później podłącz 4mm2. Albo daj przewód 2,5mm2 solid core a później linkę. Będą różnice, ale podtrzymuje to co napisałem. Proste rzeczy do sprawdzenia, nie wymagają wiele wysiłku i pieniędzy. Kabel nie musi być drogi by dawał przyjemność z odsluchu. Mój się sprawdza, aż za dobrzeRaczej zmiana z 2x0,5 mm2(czy ile ma jakaś najtańsza hama do bi-wiringu w media markcie przecięta na pół - 2 żyły na jedną kolumnę, 2 na drugą) na coś konkretniejszego zrobiła różnicę. Ojciec kupił to używane, 350 zł za 5 m kabla z końcówkami neutrika - z ciekawości sprawdziłem potem ile to nowe kosztuje. Jemu to pewnie bez różnicy, bo słucha cicho, ale ja lubię posłuchać "trochę" głośniej niż on... Ale na "audiofilskie" kable z "audiofilskimi" napisami bym nie wydał więcej niż na kable jakiejś normalnej marki. 120 zł za metr kabla to i tak dużo
Skomentuj
-
Uwaga, Uwaga :) "Updejt" :)
I-AMP
Kondensatorki w OPS :)
Dyskusja https://diyaudio.pl/showthread.php/2...l=1#post512515
FAQ https://diyaudio.pl/showthread.php/2...l=1#post512519Last edited by gavron04; 20.02.2018, 07:47.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
Zobaczymy, czy bedzie boom. Aczkolwiek blacha trzymie trany tak wiec - conajwyzej jakis efekt :P.
Skomentuj
Skomentuj