Zamieszczone przez Oskar29
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaale jego wrażliwość na uszkodzenia moim zdaniem, w pewnym sensie go dyskwalifikuje.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNo nie wiem, musiał bym go samemu pomierzyć i przetestować.
Miałem na nim 2way z W170s, no i gdy przesiadłem się na Ushery, a dokładnie 9930, to stwierdziłem że teraz to kopułka "gra".
Może to kwestia cięcia, ale chodzi mi o to aby kopułka odtwarzała również średnicę, a nie tylko "cykanie".
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaAleee, zawsze przeciez mozna go wyciac.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kondrax Zobacz postaA u mnie takie zakupy
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5d12dccb54.jpg
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNo nie wiem, musiał bym go samemu pomierzyć i przetestować.
Miałem na nim 2way z W170s, no i gdy przesiadłem się na Ushery, a dokładnie 9930, to stwierdziłem że teraz to kopułka "gra".
Może to kwestia cięcia, ale chodzi mi o to aby kopułka odtwarzała również średnicę, a nie tylko "cykanie".
i bylo wyraznie slychac ze jedne sa skopane zwrotnice a inne zaczynaja grac
roznica byla olbrzymia i zalezy wlasnie od zwrotnicy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNa papierze to on ma 700hz, ale w rzeczywistości to pobożne życzenie. Głośnik ogólnie dobry w swojej cenie, ale jego wrażliwość na uszkodzenia moim zdaniem, w pewnym sensie go dyskwalifikuje.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez marian Zobacz postaA możesz pokazać swój pomiar powyżej 20kHz i ewentualny filtr na rezonans na około 30kHz?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaCeramik ma wyjść i tańszy beryl, o alu nic nie wiem.
Cena natomiast może być spora, napewno nie adekwatna do reszty głośników, dlatego myślę o SB26ADC-C000-4 oraz SB29SDAC-C000-4, którego "niby" będzie można nisko uciąć.
https://solen.ca/products/speakers/h...b26cdc-c000-4/
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaCiekawi mnie natomiast jak oni chcą zrobić kopułkę z dwóch materiałów bo w tym ceramiku napisane jest aluminium/ceramic dome.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Korund
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaUcieszyłeś mnie :)
Projekt który mam zamiar wykonać na tych głośnikach będzie typowo do rocka i jazzu... tzn. taki jest plan.
Wtajemniczeni widzieli już projekt wizualny, Irek ma pewne obiekcje akustyczne, ale do odważnych świat należy :flapper:
Zastanawiam się jeszcze nad wysokotonówką, chciał bym użyć twardą kopułkę, ale chciał bym też nisko ją uciąć...
Beryl u Lusztiego pod tym względem rozpierdzielał system, ale to nie ten budżet i trzeba kombinować.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaNo właśnie...illuminatory. A w tańszych modelach jest pewnie to samo co w stx'ie .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaMożesz mi wytłumaczyć jak chcesz usłyszeć cokolwiek powyżej 20khz?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNie skomentuję tego, bo byś się obraził.
A tak poważnie, rozmawiałem kiedyś z Pogromcą przez tel i mówił mi, że przy np. Berylach daje się filtr powyżej 20khz na breakeup membrany po to, żeby zniekształcenia były mniejsze w paśmie użytecznym.
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu TapatalkaWszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
Skomentuj