Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SB29ST-C000-4
    SB13PFC25-8
    kolejna dostawa, zobaczymy niedługo co ciekawego z tego wyjdzie
    Last edited by dragon; 29.08.2018, 18:10.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
      SB29ST-C000-4
      A nie czasem SB19ST?

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
      SB13PFC25-8
      Ja czekam na wersję R :)
      Last edited by marian; 29.08.2018, 18:21.

Skomentuj

W klang+tonie jest gotowy projekt na tych głośnikach tylko nie wiem czy z głośnikami w wersji 4 czy 8ohm.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
          W klang+tonie jest gotowy projekt na tych głośnikach tylko nie wiem czy z głośnikami w wersji 4 czy 8ohm.
          w którym numerze ? Widziałem tylko test, niestety projektu nie było.

edit. K+T 4/2017
          Last edited by SeenT; 30.08.2018, 12:17.

Skomentuj

http://www.lautsprechershop.de/index...hifi/ct292.htm

Skomentuj

Chciałbym zobaczyć charki głośników bez podfrezowań, w dodatku z krawędziami wynikającymi z cofniętego frontu :)
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Razem z projektem są ch-ki...ściągnij z neta ten numer i zobacz .

Skomentuj

Swiniak po szlifie. Czekam na kllejonke i osmo.
                  Monitorki się oklejają, zebrano z mojego starego projektu - po 8 latach na strychu jeszcze jest Ok.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                    Chciałbym zobaczyć charki głośników bez podfrezowań, w dodatku z krawędziami wynikającymi z cofniętego frontu :)
                    Można się domyślić jak to wpływa, właśnie kombinuje jak zrobić ręcznie frezowanie pod kosz tego midwoofera :)

Skomentuj

Witam ,małe pytanie mam jaki podział częstotliwości zwrotnicy powinien być dla głośników STX T.10.200.8.ALX GDN-AWX 18-140-15 i niskotonowy W.32.500.8.MC obudowa 50l. Czy można obliczyć wstępnie zwrotnicę bez pomiaru głośników w obudowie ?

Skomentuj

Zamieszczone przez rysiu126 Zobacz posta
                        Czy można obliczyć wstępnie zwrotnicę bez pomiaru głośników w obudowie ?
                        A pomiary skąd weźmiesz?
                        Wszystko można, tylko pytanie czy jest sens. Moim zdaniem NIE
                        marcinsywala.pl
                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Przede wszystkim zły wybór głośników moim zdaniem. Po co tego awx-a męczysz jako sredniotonowy...i to jeszcze w wersji 15ohm?

Skomentuj

Wersja 8ohm , z tym że kiedyś zrobiłem te kolumny wg projektu mx-140 do kina domowego a głośniki niskotonowe były podłączone pod wyjście na sub w kinie domowym . Teraz chciałbym zrobić z tego system trójdrożny z głośnikiem wysoko-tonowym ALX które już mam niestety , a kolumny nie muszą być idealnie zestrojone , mają służyć tylko do nagłośnienia imprezki domowej , do odsłuchu mam Vienny. Może ktoś mi pomóc z obliczeniem zwrotnicy aby głośników nie popalić i w miarę to grało , przepraszam za nie profesjonalne podejście . :)

Skomentuj

Przede wszystkim zły wybór głośników moim zdaniem. Po co tego awx-a męczysz jako sredniotonowy...
                              A co w tym złego?
                              Charakterystykę ma dobrą, a to że ma 6/5" to tylko na plus, bo woofer ma 12".

Zresztą widać że głośniki dobierane na chybił trafił i hi-Endu nie będzie, ale zagrać zagra, o ile będzie odpowiednia zwrotnica, a bez pomiarów takowej nie da się zaprojektować.

Skomentuj

Pokoc zmiana na lepsze

Skomentuj

IMO lepszy by był sredniotonowy jakiś. AWX wcale nie ma za pięknej i równej ch-ki od ~2k wzwyż.

Skomentuj

IMO lepszy by był sredniotonowy jakiś.
                                    Przy 12 calach na dole mocno nie sądzę :)
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

IMO lepszy by był sredniotonowy jakiś.
                                      No widzisz, Twoim zdaniem.
                                      Mniejszy i to jeszcze średniak, nie pasuje do woofera 12"... chyba że woofera utniemy wysoko, co nie jest dobrym pomysłem.

AWX wcale nie ma za pięknej i równej ch-ki od ~2k wzwyż.
                                      Skoro ma równą do 2kHz, to spokojnie się nada.

Jednak ja bym w taki projekt nie szedł, bo to będzie dźwiękowo jakiś Frankenstein.

Skomentuj

No właśnie . Zależy jak wysoko utniemy .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nie myślałem o mniejszym. Bardziej o jakimś dużym sredniotonowym typu 15 czy 18cm.

Skomentuj

Ale co z tego że będzie duży?
                                          Widać nie rozumiesz dlaczego lepiej dać niskośredniotonowca zamiast średniotonowca, do tak dużego woofera.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X