Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaSB29ST-C000-4
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaSB13PFC25-8Last edited by marian; 29.08.2018, 18:21.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaW klang+tonie jest gotowy projekt na tych głośnikach tylko nie wiem czy z głośnikami w wersji 4 czy 8ohm.
edit. K+T 4/2017Last edited by SeenT; 30.08.2018, 12:17.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaChciałbym zobaczyć charki głośników bez podfrezowań, w dodatku z krawędziami wynikającymi z cofniętego frontu :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez rysiu126 Zobacz postaCzy można obliczyć wstępnie zwrotnicę bez pomiaru głośników w obudowie ?
Wszystko można, tylko pytanie czy jest sens. Moim zdaniem NIEmarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Wersja 8ohm , z tym że kiedyś zrobiłem te kolumny wg projektu mx-140 do kina domowego a głośniki niskotonowe były podłączone pod wyjście na sub w kinie domowym. Teraz chciałbym zrobić z tego system trójdrożny z głośnikiem wysoko-tonowym ALX które już mam niestety , a kolumny nie muszą być idealnie zestrojone , mają służyć tylko do nagłośnienia imprezki domowej , do odsłuchu mam Vienny. Może ktoś mi pomóc z obliczeniem zwrotnicy aby głośników nie popalić i w miarę to grało , przepraszam za nie profesjonalne podejście . :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaPrzede wszystkim zły wybór głośników moim zdaniem. Po co tego awx-a męczysz jako sredniotonowy...
Charakterystykę ma dobrą, a to że ma 6/5" to tylko na plus, bo woofer ma 12".
Zresztą widać że głośniki dobierane na chybił trafił i hi-Endu nie będzie, ale zagrać zagra, o ile będzie odpowiednia zwrotnica, a bez pomiarów takowej nie da się zaprojektować.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaIMO lepszy by był sredniotonowy jakiś.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaIMO lepszy by był sredniotonowy jakiś.
Mniejszy i to jeszcze średniak, nie pasuje do woofera 12"... chyba że woofera utniemy wysoko, co nie jest dobrym pomysłem.
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaAWX wcale nie ma za pięknej i równej ch-ki od ~2k wzwyż.
Jednak ja bym w taki projekt nie szedł, bo to będzie dźwiękowo jakiś Frankenstein.
Skomentuj
Skomentuj