Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Taka nagość nawet na desce wygląda pięknie.

Skomentuj

Kolejna klasa D na gotowo:

marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Generuje się 500W w D do suba... będą dwa.
        Obudowa z Audiophonics.
        Last edited by maxdila; 16.03.2019, 10:25.

Skomentuj

warto by pomyslec o grafice

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
            Ja dzisiaj robiłem małe przemeblowanie DACa na nową deseczke 😉

Co to za kabelki wyjściowe z DAC'a ? Te przezroczyste ?

Skomentuj

Zamieszczone przez devshin Zobacz posta
              To Krzysiu musi podpowiedzieć...
              @Luszti pomóż :)
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Szczerze to nie wiem, dostałem je od znajomego właśnie do takich połączeń. Nie wiem co to i skąd :/
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                  Kolejna klasa D na gotowo:
                  Co to za moduły? Preamp do korekcji impedancji wejściowej jest potrzebny?

Skomentuj

Zamieszczone przez devshin Zobacz posta
                    to jakiś klasyczny w.cz. - przez proporcje stawiam na RG316
                    najczęściej stosuje się takie do produkcji pigtaili

ogólnie przewody w.cz. świetnie się spisują - po prostu są dużo "dokładniej" wykonane, czystsza miedz, gęstsza plecionka na ekranie (ze względu na częstotliwość)

polecam tez rg174 używałem do wszystkich sygnałowych połączeń w iampie - często można ten przewodzik spotkać w antenach GPS lub dobrej jakości antenach na pasmo LTE

Skomentuj

Kolejny maly kroczek, wazne ze do przodu:

Tym razem zdecydowalem sie na stary sprawdzony sposob czyli szablon i frez kopiujacy, zdecydowanie lepsze rezultaty niz cnc.
                      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Nie spac !!. Zwiedzac !!

Skomentuj

Borys co tam tworzysz?

Skomentuj

Już prawie na gotowo:
                            Klaska D + OB

marcinsywala.pl
                            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez magep Zobacz posta
                              Borys co tam tworzysz?
                              A story generalnie wyglada tak, zrobilem sobie polke nad biurkiem, niestety miala ona dosc mala glebokosc wiec potrzebowalem zrobic dosyc plytkie monitory, cos ala SF elipsa.
                              Zabralem sie za monitory. W miedzyczasie zmienil sie plan z polka i przerobilem ja na glebsza wersje wiec juz nie potrzebuje robic monitorow w ''elipsie'' ale jak juz zaczalem to skoncze.

Skomentuj

Była pora na tokarkę to i czas na frezarkę CNC Chiński projekt na łożyskach kulkowych z polem roboczym 60x40, czwarta oś, wrzecionowo 2,2 kW chłodzone cieczą i system wodny. Głównym jej zadaniem u mnie to praca w metalach, więc bez namysłu miało być wszystko chłodzone cieczą:

Pierwszy projekt to tylny panel do mojego wzmacniacza 8 kanałowego Plik dxf zaprojektował kolega Hermes a ja zamieniłem go na g-code dla maszyny:

Przy napisach miałem mały zastój chłodziwa (właściwie to kombinowałem pomiędzy stałą cieczą a mgłą cieczową z kompresorem), ale i tak wyszło całkiem nieźle

Skomentuj

Taki panelik do wzmacniacza z pozostałości Sonego wykonany na frezarce CNC łącznie z frezowaniem wkładek z plexy 15mm. Efekt na żywo fajny, gałki muszę wypolerować.

Tył wynicany na laserze:

A tu kolejny już Symek dla kolegi i selektor z bt do wzmacniacza Sony.

Pozdr.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                    Była pora na tokarkę to i czas na frezarkę CNC Chiński projekt na łożyskach kulkowych z polem roboczym 60x40, czwarta oś, wrzecionowo 2,2 kW chłodzone cieczą i system wodny. Głównym jej zadaniem u mnie to praca w metalach, więc bez namysłu miało być wszystko chłodzone cieczą:

Pierwszy projekt to tylny panel do mojego wzmacniacza 8 kanałowego Plik dxf zaprojektował kolega Hermes a ja zamieniłem go na g-code dla maszyny:

Przy napisach miałem mały zastój chłodziwa (właściwie to kombinowałem pomiędzy stałą cieczą a mgłą cieczową z kompresorem), ale i tak wyszło całkiem nieźle
                                    daj znac czy przyjmujes zlecenia. mam chetnego na niewielkie serie

Skomentuj

Jak nabiorę wprawy to pewnie będę mógł coś zaoferować

Skomentuj

Dla odmiany, małe pierdzidełka ze sklejki, na Visatonach :)

Skomentuj

Nie moge sie zdecydowac na fornir do monitorkow z czarnymi glosnikami. Jasny fornir to bambus - po prawej z paskami orzecha a po lewej z szpachla. Ciemniejszy to oliwa - lewa ze szpachla, prawa strona z paskami bambusa.

Dziekowac

Skomentuj

Czaruję...