Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przecież i tak na górze masz SBA :p

Skomentuj

Okazyjnie kupione Ale reszta to już nie SBA
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Specjalnie wybrałeś tego sb na górę czy takiego już miałeś? Bo jak już się bawimy w 3 drożne to można by mniejszą kopułkę dać. Dobrze myślę?

Skomentuj

Ja nie jestem fanem małych kopułek i wyższych podziałów, trudniej się je robi a i często średniaki wcale nie grają tak dobrze wyżej i jednak trzeba pasmo dociągać kopułką. Wolę mieć zapas niż martwić się, że nie mam z czego zrobić odpowiedniego wypełnienia dźwięku. Poza tym jak już pisałem - SBA na górze kupiłem okazyjnie, dwa poniżej ceny jednego, więc szkoda było nie kupić.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Co do zapasu to się zgadza. Jednak często mniejsza kopułka gra lepiej od większej jeśli się jej zapewni odpowiednie warunki (w miarę wysokie cięcie).

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
              Jednak często mniejsza kopułka gra lepiej od większej jeśli się jej zapewni odpowiednie warunki (w miarę wysokie cięcie).
              To że kopułka wtedy "gra lepiej" to oczywiste, ale ważny jest efekt końcowy brzmienia całej kolumny, a lepszy jest wtedy gdy mamy zapas do lepszego sklejenia z drugim głośnikiem.

Skomentuj

Pierwsza próba na frezarce wycięcia prototypowej płytki do konwersji makity na dolnowrzecionową.

Skomentuj

Budujemy kolejny wzmak!

marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Parkside? Jak się sprawuje? Robiłeś otwory pod gwint M3?
                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Tak, Lidl. Mam ją od 2-3 lat. Robiłem dziury 2mm-22mm i wszystko elegancko.
                      Bardzo jestem z niej zadowolony.
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Hermes

Tez mam taka ''maszyne'' z lidla. Do codziennej DIY-owej roboty jest naprawde spoko. Jedyna rzecz wymagajaca poprawy to stolik do wiercenia, najlepiej go przerobic nieco albo dorobic nowy.

A tymczasem RS150-4 dostal nowy/stary domek.
                        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Jak wiertarka stołowa, to tylko z falownikiem, przełożenia też się przydają, ale płynna regulacja obrotów to niezły bajer.
                          U siebie WS15 męczę na 87Hz i użyteczny zakres obrotów jest od kilkudziesięciu do 1400RPM.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                            A tymczasem RS150
                            - mam dziwne wrażenie ze ostatnimi czasu dużo podobnych rzeczy robimy :)
                            U mnie obecnie też RS150 tylko że połączy się z 26ADC no i mniejsze ceramiki czyli 15CAC i 26CDC

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                            Tak, Lidl. Mam ją od 2-3 lat. Robiłem dziury 2mm-22mm i wszystko elegancko.
                            Ja swoją po 2 użyciach zamieniłem na PBD 40, szukałem czegoś precyzyjniejszego i lżejszego i ten model zresztą podobny do wielu wielu innych do mnie nie przemówił.
                            Nie na temat...
                            Jakby ktoś chciał to PARK do oddania za pół ceny sklepowej ...

Skomentuj

Mi wpadły dzisiaj dość szybko maty z Chin
                              https://www.ebay.com/itm/9x-Self-Adh...72.m2749.l2649

I muszę przyznać ze całkiem niezłe, przyjemny materiał nie za grube, dobrze się naklejają i wulkanizują:

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                                - mam dziwne wrażenie ze ostatnimi czasu dużo podobnych rzeczy robimy :)
                                U mnie obecnie też RS150 tylko że połączy się z 26ADC no i mniejsze ceramiki czyli 15CAC i 26CDC
                                .[/OFFTOPIC]
                                A jeszcze cie zaskocze :

Robie sobie projekciki z tego co mam na stanie a ze stan jest maly to i projekciki podobne.
                                Ten RS150 ma taka mala gorke/dolek na przelomie 1k/2k , mozna sie ta gorka troche pobawic i wypchac ja nieco do gory rozjasniajac brzmienie. O ile waskopasmowych nierownomiernosci charakterystyki tak bardzo nie slychac to calosciowa rownowage tonalna
                                slychac bardzo wyraznie.
                                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Lutowanie HDMI, czy to może się udać??🤔

Skomentuj

Jak dobrze polutujesz to się uda.
                                    Lutowałem już takie kable i było ok.
                                    W adapterze HDMI - VGA lutowałem taki kabel 5m i bangla

Skomentuj

Mysle ze klejenie na docisk u mnie juz nie wroci.
                                      Shiet, na zelazko to robota idzie - rowno wszedzie trzyma od razu. Swietna technika.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                                        Mysle ze klejenie na docisk u mnie juz nie wroci.
                                        Shiet, na zelazko to robota idzie - rowno wszedzie trzyma od razu. Swietna technika.

Do takich zadań lepszy jest Rakol GXL-3. Jeszcze lepiej idzie niż D3. Przed klejeniem zaimpregnuj fornir klejem to nie będzie przebitek.
                                        Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                                          na zelazko to robota idzie - rowno wszedzie trzyma od razu.
                                          Idzie, ale z tym "trzymaniem" to ja bym się kłócił.
                                          Też robiłem na żelazko, ale nie ma to jak porządny docisk.
                                          Żelazkiem nie dociśniesz mocno, prędzej je połamiesz.

Żelazka używam teraz np. do próbek forniru, bo nie musi być dokładnie sklejone.
                                          Przy kolumnach musi być porządnie dociśnięte aby było równo i aby nie było widać warstwy kleju na narożnikach obudowy, tam gdzie łączy się fornir.

Oczywiście trzymam kciuki, ale pamiętaj że coś za coś.
                                          Aha, podczas klejenia z dociskiem tak ręce i barki nie bolą, jak przy klejeniu na żelazko
                                          Last edited by marian; 24.02.2019, 15:51.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X