Przecież i tak na górze masz SBA :p
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Ja nie jestem fanem małych kopułek i wyższych podziałów, trudniej się je robi a i często średniaki wcale nie grają tak dobrze wyżej i jednak trzeba pasmo dociągać kopułką. Wolę mieć zapas niż martwić się, że nie mam z czego zrobić odpowiedniego wypełnienia dźwięku. Poza tym jak już pisałem - SBA na górze kupiłem okazyjnie, dwa poniżej ceny jednego, więc szkoda było nie kupić.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaJednak często mniejsza kopułka gra lepiej od większej jeśli się jej zapewni odpowiednie warunki (w miarę wysokie cięcie).
Skomentuj
-
Hermes
Tez mam taka ''maszyne'' z lidla. Do codziennej DIY-owej roboty jest naprawde spoko. Jedyna rzecz wymagajaca poprawy to stolik do wiercenia, najlepiej go przerobic nieco albo dorobic nowy.
A tymczasem RS150-4 dostal nowy/stary domek.
i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaA tymczasem RS150
U mnie obecnie też RS150 tylko że połączy się z 26ADC no i mniejsze ceramiki czyli 15CAC i 26CDC
Zamieszczone przez Hermes Zobacz postaTak, Lidl. Mam ją od 2-3 lat. Robiłem dziury 2mm-22mm i wszystko elegancko.
Nie na temat...Jakby ktoś chciał to PARK do oddania za pół ceny sklepowej ...
Skomentuj
-
Mi wpadły dzisiaj dość szybko maty z Chin
https://www.ebay.com/itm/9x-Self-Adh...72.m2749.l2649
I muszę przyznać ze całkiem niezłe, przyjemny materiał nie za grube, dobrze się naklejają i wulkanizują:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Branża Zobacz posta- mam dziwne wrażenie ze ostatnimi czasu dużo podobnych rzeczy robimy :)
U mnie obecnie też RS150 tylko że połączy się z 26ADC no i mniejsze ceramiki czyli 15CAC i 26CDC
.[/OFFTOPIC]
Robie sobie projekciki z tego co mam na stanie a ze stan jest maly to i projekciki podobne.
Ten RS150 ma taka mala gorke/dolek na przelomie 1k/2k , mozna sie ta gorka troche pobawic i wypchac ja nieco do gory rozjasniajac brzmienie. O ile waskopasmowych nierownomiernosci charakterystyki tak bardzo nie slychac to calosciowa rownowage tonalna
slychac bardzo wyraznie.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaMysle ze klejenie na docisk u mnie juz nie wroci.
Shiet, na zelazko to robota idzie - rowno wszedzie trzyma od razu. Swietna technika.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postana zelazko to robota idzie - rowno wszedzie trzyma od razu.
Też robiłem na żelazko, ale nie ma to jak porządny docisk.
Żelazkiem nie dociśniesz mocno, prędzej je połamiesz.
Żelazka używam teraz np. do próbek forniru, bo nie musi być dokładnie sklejone.
Przy kolumnach musi być porządnie dociśnięte aby było równo i aby nie było widać warstwy kleju na narożnikach obudowy, tam gdzie łączy się fornir.
Oczywiście trzymam kciuki, ale pamiętaj że coś za coś.
Aha, podczas klejenia z dociskiem tak ręce i barki nie bolą, jak przy klejeniu na żelazkoLast edited by marian; 24.02.2019, 15:51.
Skomentuj
Skomentuj