Nie martw się, też już graty w trzecim pokoju zaczynam rozstawiać bo nie nadąrzam naprawiać:p
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Trochę mało miejsca się robi w "odtwarzaczu", ale DAC na SPDIF pójdzie do modernizacji (może kiedyś) a teraz gra sobie PCM5102, dobra alternatywa jak komuś nie chce się robić porządnego toru analogowego, bo szumy tak na ucho są porównywalne a może nawet mniejsze niż w przypadku AD1852 z filtrem wyjściowym na "losowych elementach", dodatkowo perfekcyjnie działający muting, żadnych trzasków pomiędzy przełączaniem kawałków.
Wiem, że takiego DACa niektórzy z forum mogą uznać za pogardę, ale za te pieniądze i stopień skomplikowania (podpięcie I2S), jest to na prawdę niezły sprzęt, na AS nawet ktoś wspominał, że kość pojawiała się także w niektórych sensownych klockach.Last edited by ampli; 03.01.2019, 21:32.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
mialem nic nie robic, nic nie naprawac, brac sie za hobby...
a tu 3 osoby wpadly :(Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mIKI Zobacz postaprzecież to też szeroko pojęte Twoje hobby, chyba, że już nie:))
przyjemniej jakaś kasa wpadnie na Twoje pomysły
i tez bym chcial sie tym zajac
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaNie martw się, też już graty w trzecim pokoju zaczynam rozstawiać bo nie nadąrzam naprawiać
Zamieszczone przez kondrax Zobacz postaNo magnat to od razu w kosz
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kondrax Zobacz postaO tym mówiłem, że można własnie bez wpisywania Delta Z, że ta druga metoda jak w SW, usuwanie predelay (znaczy w SW program robi to sam)
Ta... przyznaj się ile razy czytałeś instrukcje po fakcie Znam manuale
Uczuliłem tylko na te Z i Y, bo dużo osób to pomija, sam to niestety na początku robiłem, a jak widzę tym majstrów z SW... Tak, sam zaczynałem od Speakerworkshop, "...ale świat poszedł do przodu, pojawiły się komputery, amfetamina, samoloty..."
Niestety SW się zatrzymał parę lat temu, nie pokazuje fazy akustycznej, brak mu wpisywania własnie Z i Y, oraz nie potrafi symulować pomiaru z większej odległości niż był wykonany, pomiar.
Nawet miałem o to lekką sprzeczkę z Lusztim, ale każdy tam swoje filozofie ma i ja trzymam się swojej, a innych szanuje.
Co do ustawiania parametru Y to nie wiem czy nie powinno być to wykorzystywane w połączeniu z pomiarem głośników każdego z osobna na jego osi . Jeżeli ustawimy jakoś mikrofon np na wysokości wysokotonowca i go nie ruszamy to różnica fazy wynikająca z odległości Y dla woofera jest już zawarta w pomiarze i wyciąganie odległości pomiaru od centra akustycznego (to co Pogromca opisywał w tutorialu aby uchwycić równicę delayów miedzy głośnikami do poprawnego przeprowadzenia symulacji) też będzie zawierać w sobie tą równicę wynikającą z Y. Dokładanie tego na symulacji drugi raz będzie zwyczajnie błędne.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaPotajemnie przed zona szybko zbilem budkie testowa.... ciiii
Biore sie za zwrotnice"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz postai mierzyć w połowie wyskości pomieszczenia
powinna byc rozna odleglosc
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postai miec rezonans od podlogi i od sufitu?
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postapowinna byc rozna odleglosc
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postapawel_luk
Zalatwie jakas dluga deske i wstawie na podnosnik tylko nie wiem czy takie wielkie basy podnosnik dzwignie
Jaką masz wysokość pomieszczenia?
Musisz tylko kupić wysoki statyw, jak Pogromca pisze i zobaczysz, że będziesz mógł stosować dłuższą bramkę."Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaAluminiowy (w całości) horn do kompresora na który w sumie jeszcze pewnie trochę poczekam:
Poradzi grać wysokie nuty? Przewraca w "laser" na wysokich częstotliwościach?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez chebum Zobacz posta940/950 planujesz? Słuchałeś już go?
Poradzi grać wysokie nuty? Przewraca w "laser" na wysokich częstotliwościach?
Mój wybór padł na berylowy Radian 475BePB.
Większość kompresorów ma problem ze spadkiem przy wyższych częstotliwościach, ale to nie będzie żadnym problemem przy wzmacniaczu DSP. No i właśnie po to będzie cyfrowa korekcja aby wyrównać spadek dipola jak i kompresora
Skomentuj
Skomentuj