Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A stare płytki to też dobry pomysł, swego czasu rekreacyjnie podmieniałem pamięci w jakiś lekko ubitych routerach i też można co nieco poćwiczyć, tym bardziej że układ po takiej zabawie łatwo sprawdzić czy działa.

Można też wziąć cokolwiek i np zrzucić hotem wszystko jak leci a potem się bawić.

Skomentuj

Makita trochę dziś popracowała :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

Na co ci tyle ramek na zdjęcia [emoji23][emoji6]
        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

Opowiadaj jak się tym rzeźbi

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
            Opowiadaj jak się tym rzeźbi
            Całkiem spoko, jestem zadowolony.
            Jest w miarę cicha, trzyma cały czas obroty.
            Trzeba się przyzwyczaić do jej wielkości jeśli wcześniej miało się tą tradycyjną. Kilka razy się złapałem na tym że próbowałem chwycić ją w miejscu przez które widać frez... chwila nieuwagi i po palcach.
            Mógł by być trochę większy skok na goleniach.

Skomentuj

Ile za nią dałeś? Nówka, używka?

Skomentuj

Nówka, 799zł.
                O Frezarkach to lepiej pogadać tu: https://diyaudio.pl/showthread.php/2...cionowe/page54

...nie będziemy zaśmiecać tego tematu

Skomentuj

Frezował ktos sklejke normalnie frezara gornowrzecionowa, bardzo ja obrywa?

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                    Frezował ktos sklejke normalnie frezara gornowrzecionowa, bardzo ja obrywa?
                    pali raczej. trzeba obroty zmniejszyc

Skomentuj

Tani frez z marketu styka spokojnie na parę kolumn że sklejki. Jak chcesz na dłużej to tylko frez spiralny. Z paleniem jest problem jak za wolno frezujesz. Co do prędkości to zawsze ustawiam na max.
                      Last edited by Pogromca mitow; 19.01.2019, 23:16.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        Tani frez z marketu styka spokojnie na parę kolumn że sklejki. Jak chcesz na dłużej to tylko frez spiralny. Z paleniem jest problem jak za wolno frezujesz. Co do prędkości to zawsze ustawiam na max.
                        - dokładnie frez ostry i wysokie obroty. Niskie obroty to szarpanie materiału - frez tępy to palenie :). No i należy mieć wprawie w posuwie z odpowiednia prędkością i płynnością

Skomentuj

Ok, super.
                          Nie sadzilem ze się nie będzie dało tego zrobić.

Do tej pory głównie mdf, wiorowka i fornir. Sklejka się nie bawiłem.

Skomentuj

Ostry frez i nic nie pali, nie mam regulacji obrotów na frezarce i problemu nie ma.
                            Niestety frez długo nie pozostanie ostry, jeśli to zwykły frez do drewna, marketówki trochę pożyją jakiś bosch trochę dłużej, ale pewnie najlepsze będą zawodowe frezy spiralne do sklejki.

Skomentuj

Generalnie problemem nie jest jakieś przyspieszone zużycie frezu, bo szybciej zajedziecie frezy w kiepskim mdf lub płycie wiórowej niż w sklejce. Problem jest z kierunkiem włókien i jeśli frez traci swoja ostrość, to frezując w poprzek włókien frez nie docina materiału i trzeba do później precyzyjnie zeszlifować te farfocle :)

Skomentuj

Pojawił się finalny puzelek jeśli chodzi o mojego dipola:

Zastanawiam się nad wywaleniem tej siateczki, która i tak dupy nie urywa. W home audio raczej nie ma dużego sensu tak jak w przypadku PA.

Skomentuj

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                    Pojawił się finalny puzelek jeśli chodzi o mojego dipola:

Zastanawiam się nad wywaleniem tej siateczki, która i tak dupy nie urywa. W home audio raczej nie ma dużego sensu tak jak w przypadku PA.
                                    Zostaw, uwierz że to tam bez powodu nie jest :)

btw, jak wykombinujesz sensowny sposób na wyciszenie szumów w driverze przy aktywnym podziale to daj znac :)
                                    Last edited by dragon; 22.01.2019, 15:27.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                                      Zostaw, uwierz że to tam bez powodu nie jest
                                      Chyba głównie na robaki w PA :)

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                                      btw, jak wykombinujesz sensowny sposób na wyciszenie szumów w driverze przy aktywnym podziale to daj znac
                                      Co ma cyfrowy podział do szumów? Nie rozumiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                        Pany, kolega ma wzmaka harman kardon hk 670.
                                        Wszystko fajnie, ale przy cichym słuchaniu gra na jeden kanał. Po gwałtowniejszym ruchu potencjometru włącza się drugi. Czasem podczas regulowania głośności cos "potrzeszczy".
                                        Myślałem, że potencjometr padł, ale to nie to.
                                        Ktoś coś?
                                        Panowie, mieliście racje. To były przekaźniki.
                                        Dzięki!
                                        marcinsywala.pl
                                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                          Chyba głównie na robaki w PA :)

Co ma cyfrowy podział do szumów? Nie rozumiem.
                                          Oj przy montażu dziwne rzeczy się dzieją i lepiej potem nie rozbierać drivera żeby wyciągać niechciane obiekty :)

To pozwól że najpierw spytam jak planujesz regulacje głośności ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X