Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Piotr chyba muszę se coś poskładać :)
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Piter
      Poskladasz i gdzie ty to wszystko bedziesz trzymal Kobita cie pogoni z domu razem z gratami i tyle.

A tymczasem usher9950 byl i juz go nima
      SB trzeba na rozowo przemalowac bo juz na biale nie moge patrzec. Slucha sie bardzo przyjemnie.

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Moje dalsze przygotowania do składania wzmacniaczy.
        Musiałem zrobić nowe stanowisko bo wymyśliło mi się że potrzebuję nową frezarkę (zośka to nie frezarka).
        Było tak:

Jest tak, ale to nie ostateczna forma.

Skomentuj

Fajny bunkier, ale miejsca na nogi to za wiele sobie nie zostawiłeś.

Skomentuj

Może wygląda jak bunkier ale jest tam sporo miejsca, 4 drożne kolumny kiedyś jak byl jeszcze piec zrobiłem w tym "bunkrze".
            Co do stołu to na na nogi miejsca nie ma bo nie miało być, to jest stół warsztatowy a nie laboratoryjny :]
            Stół do siedzenia możesz sobie obczaić kilka postów wcześniej: https://diyaudio.pl/showthread.php/3...l=1#post526527
            Jest dokładnie za prawą ścianą w pomieszczeniu obok.
            Jak by mi się odwidziało stać przy nim na stare lata to albo chlastu chlastu profil i masz otwór na nogi albo odkręcam te poprzeczki i przykręcam 4ry krótkie po prawej i lewej zostawiając w środku miejsce.
            Profile konstrukcyjne to masa możliwości a drogą kupna nabyłem ich tonę a może dwie.

Skomentuj

To się nazywa "przydasie" ^^

Skomentuj

Dzisiaj pierwsze wióry

na początek otwory + pod frezowanie dla 187 muf w stole roboczym

Po ustawieniu geometrii maszyny i skasowaniu wszelkich luzów mechanicznych , osiągi w dokładności pozycjonowania oraz szybkości przejazdów nie ziemskie :)

Skomentuj

Kurde maszynka fajna, nie powiem że podobna do mojej bo moja to 1/3twojej.
                  Moje g. warte uwagi :]
                  - zrób osłony od środka bo będzie pylić na śruby i wałki
                  - elektronika na wierzchu to nie najlepsza opcja, ładniej by wyglądała w szafie elektrycznej (jak coś to za półdarmo mam nowe ritale ale musiał być podać wymiar)

Wszystko wyżej do skasowania jeśli miałeś zamiar to i tak zrobić.

Koniecznie wrzuć filmik z jakiegoś frezu w MDF.
                  Last edited by maxdila; 17.02.2019, 09:18.

Skomentuj

na 2 Zdjęciu choć tego nie widać jest pleski 5mm po bokach a co do pylenia pisałem wcześniej ,jest już odciąg docelowy do niej

Skomentuj

To gdzie ten filmik z pracy ?

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila Zobacz posta
                        To gdzie ten filmik z pracy ?
                        Specjalnie dla Ciebie :P

https://drive.google.com/open?id=1nb...N3YXDe-3UsEnrx

Przeca musze jak materiał zamocować do obróbki

Skomentuj

a z czasem bedziesz mogl zmienic silniki krokowe na serwa?

Skomentuj

Tak ,ale nie zamierzam tego , dodam enkodery na osie X/Y zamiast serwa ,przejazdy 5m-6m/min bez utraty kroków są dla mnie aż nadto :)

Skomentuj

No ładnie ale coś mi podpowiada że to nie full tej maszyny.

Wrzeciono jak na powietrzne to cicho chodzi.

Jak będziesz miał ciecie frezem w MDF to wrzuć video.

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila Zobacz posta
                                No ładnie ale coś mi podpowiada że to nie full tej maszyny.

Wrzeciono jak na powietrzne to cicho chodzi.

Jak będziesz miał ciecie frezem w MDF to wrzuć video.
                                Dokładnie , wąskie "gardło" to sterowniki TB6600 (co widać na video) orginalne ,zasilane napięciem 42V z trafo ok 650W (ich max) mają prąd wyjściowy 4.5A (jak silniki) ale niestety RMS prądu to 4.5 / 1.41 ~3.2A na cewkę silnika . Więc sterowniki jako 1 polecą do wymiany ,pewnie dając 4A na cewkę RMS , Feed rate osiągneło by ok 8000-9000 (wszystko dzięki śrubom kulowym 2010 w osiach X/Y , oś Z ma 1605 )

Po południu mam już przygotowany projekt "afiszu" dla sąsiada na działkę (180cm / 45cm) :) to coś nagram .

Skomentuj

Zamieszczone przez gothye Zobacz posta
                                  Dzisiaj pierwsze wióry

na początek otwory + pod frezowanie dla 187 muf w stole roboczym

Po ustawieniu geometrii maszyny i skasowaniu wszelkich luzów mechanicznych , osiągi w dokładności pozycjonowania oraz szybkości przejazdów nie ziemskie :)
                                  Niezła maszynka, można zapytać jakie są orientacyjne koszty zbudowania czegoś takiego ?

Skomentuj

Na chwile obecną wyłożyłem ok 10k

Skomentuj

Zamieszczone przez gothye Zobacz posta
                                      Tak ,ale nie zamierzam tego , dodam enkodery na osie X/Y zamiast serwa ,przejazdy 5m-6m/min bez utraty kroków są dla mnie aż nadto
                                      a ja narzekam na 20m w nowym ploterze :p
                                      nie mowiac juz o 10m w tokarce!
                                      teraz 30m to standard. a 60m w napedach linowych dopiero wrazenie robi!

Skomentuj

Panowie ktoś wie gdzie coś takiego dostać (o ile na sprzedaż):
                                        https://youtu.be/F7Fnd46wZhw?t=206

Skomentuj

Widziałem to na ali

Skomentuj

Czaruję...
                                          X