Zamieszczone przez Pogromca mitow
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Ponieważ w wersji mojej Toyoty corolla Japończyk zastosował szynę CAN, nie jest dostępny moduł do sterowania z kierownicy nie fabrycznym radio.
Wersja poliftowa już miała sterowanie rezystancyjne i moduły są dostępne.
Ponieważ na Internecie znalazłem tylko 1 warsztat gdzie przerabiają sterowanie CAN na rezystancyjne, postanowiłem, że zrobię je sam jak usłyszałem cenę usługi + modułu.
Moduł kupiłem uniwersalny za 140zl u chińczyka, tak samo przyciski zgodne z oryginałem - silent i diody straw hat bo przyciski są podświetlane.
Płytka jest 1 strona, bo ścieżki zostały zrobione w paincie a nie w specjalnym programie tylko dla tego, że zajechał bym się pomiarami co gdzie leży.
Zostało to wykonane inna metodą ale umieszczę to w dziale z konstrukcjami.
Zostało jeszcze zamontować do auta.
Na blacie działa.
Nie jest to najpiękniejsza płytka ale działa a rzeźba była niesamowita. To nie bylo plug and play.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
Szwagrowi kupilem, chinski t-amp z bluetooth.
Dla czlowieka z plastikowej wiezy na taki zestaw wystarczy.
Jedynie co ssie przy tym ampie, to wtyczka zasilania iskrzy przy podpinaniu - chyba na chwile robie sie spiecie przed bude.
Dwa, modul bluetooth bodajze jest rownolegle na pale wpiety pod RCA
Aczkolwiek slychac przekaznik, to jest szansa ze odlacza RCA - do wybadania.Last edited by tomekk_; 09.11.2018, 15:20.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaWysokotonowy już wybrałeś do tego WG?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postageneralnie jest ciekawie
Zastanawiam się czy za sprawą takiej konstrukcji średniotonowca, nie ma problemu z dociążeniem średnicy, jednocześnie nie sprawiając że wyższy bas (który będzie wytwarzał woofer) będzie zbyt dominujący.
Skomentuj
-
jako że trochę tych głośników się nazbierało trzeba różne warianty powoli testować, a że obudowa uniwersalna z wymiennymi frontami to można się bawić. Od jutra pomiary, dam znać szczegóły później.
- - - - - aktualizacja - - - - -
na szybko jeszcze wrzuciłem pod mikrofon SB26ADC i dziwne rzeczy wychodzą.
na niebiesko sb26 z szparami w podfrezowaniu, na zielono różnice podfrezowania wyrównana taśmą malarska, na czerwono pod tym samym źródłem rs28a. pomiar brany z metra w osi kopułek. Nie mam pojęcia co się dzieje na tych 10kHz..
Skomentuj
-
Taki fajny kawałek historii - Philips CD 100Całkiem nieźle sobie radzi zważywszy na fakt, że posiada przetwornik 14 bitowy (TDA1540) i jest to 35 letni odtwarzacz CD. Musiałem dodać parę kondensatorów do zasilania bo tętnienia były na -80 dBFS i to pomimo faktu, że oryginalne kondensatory trzymały swoje pojemności. Stabilizator -18V używany do bezpośredniego zasilania przetwornika D/A jest zasilany z jednopołówkowego prostownika oraz miał na wejściu kondensator tylko 100 uF a na wyjściu aż 22 uF.
Szkoda, że nie ma tu I2S to wrzuciłbym swój filtr cyfrowy zamiast SAA7030 oraz SAA7000, ale jak będzie czas to pogrzebię z wejściowym formatem i może się uda dopasować
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaTaka historia.
Skomentuj
Skomentuj