Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
    W moim wypadku też PHL'e 1120:

Kompresorek też zamówiłem, ale wykonywany na specjalne zamówienie, więc oczekiwanie do dwóch miesięcy. Chyba jedyny kompresorek z berylową kopułką Zostanie tylko 10-12 cali w ilości 4 sztuk, ale tutaj akurat jest ogromny wybór. Zależy jak PDN będzie ucięty.
    jedno zawsze mnie w tej firmie "denerwowało" ... ich przetworniki były i są po prostu paskudne ;p

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
      jedno zawsze mnie w tej firmie "denerwowało" ... ich przetworniki były i są po prostu paskudne ;p
      Fajne, takie vintedżowe, mnie bardziej wkurzałby kształt kosza przy frezowaniu, choć w dobie CNC nie jest to najmniejszy problem (o ile ma się dostęp).

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
        Fajne, takie vintedżowe
        Noooo :)
        Zawieszenie jest takie sobie... ale membrana jest fajna.
        Last edited by marian; 18.12.2018, 22:20.

Skomentuj

Witam skąd bierzecie wenę twórczą? Ja pół roku nic, o tyle...

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
            Witam skąd bierzecie wenę twórczą? Ja pół roku nic, o tyle...
            Musisz jeść Olimp chela mag b6 forte z 1 rano i 2 przed snem. Mniej pić kawy. I alkoholu i przetworzonego żarcia.
            Ja staram się to robić ale i tak energię i wenę mam po 1 w nocy, jak już dawno powinienem spać.
            Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
            Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Nie na temat...
              Wena to nie problem, czas na jej realizację to już inna sprawa, dzieci, robota, obowiązki w domu, zostaje trochę między 22:00 a 1:00
              Wczoraj miałem siąść nad falownikiem swojego CNC, a do 23:00 ogarniałem papiery do księgowego ^^
              Po tym + całym dniu pracy, tak oczy mnie bolały że już tylko na wiosło miałem chęci i brzdękałem do północy.

Skomentuj

Witam zarabiam se kabelek do i-ampa i mam pytanko, czy ekran kabla powinien byc polaczony z uziemieniem ??

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Czy tam jest uziemienie we wtyczce?
                  Ja uziomu nie podłączam do audio.
                  Last edited by thomas; 19.12.2018, 17:42.

Skomentuj

Wygląda podobnie jak kabel do falownika, jednostronnie się uziemia w większości przypadków.

Skomentuj

No wyglądają jak głośniki za 1,4 euro a nie na 140 euro.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                        Wygląda podobnie jak kabel do falownika, jednostronnie się uziemia w większości przypadków.
                        znalazłem taki poradnik
                        https://www.audiophonics.fr/en/blog-...o-cs-331b.html
                        i teraz doczytałem......krok 9 Osłona ekranu połączona w ten sposób skutecznie usunie zakłócenia elektromagnetyczne (EMI) i radiowe (RFI) do ziemi. To połączenie może być wykonane tylko na stronie wtyku Schuko, trochę jak pływająca masa.
                        czyli ekran powinien być połączony z przewodem PE tylko po stronie wtyczki

Skomentuj

Ogółem zwykle się podpina od strony falownika (źródła), więc tak.
                          A przewody zasilające "coś" stosuje się*po to by ochronić otoczenie od zakłóceń generowanych przez taki napęd, a nie na odwrót, tak samo filtry zasilające, główne ich zadanie to to by falowniki nie siały jak nawiedzone po sieci. Dlatego że takie urządzenia generują niesowicie skomplikowane przebiegi by utrzymać zadane parametry pracy silnika, a przy tym niesamowite zakłócenia.
                          Mi falownik jak ekranowania nie miałem, resetował*monitor ^^

Skomentuj

Zwykle ekran podłącza się z masą po stronie odbiornika.

Skomentuj

Przy audio tak, ale przy tym co opisywałem z reguły na odwrót, są nawet specjalne zestawy do uziemiania mocowane do falowników.

Czego w sumie nie dopisałem to nie wiem co przy zasilaniu wzmacniacza miało by dać to że rzuci się 1m ekranu, na ostatnim odcinku kabla zasilającego, jak większość śmieci w sieci energetycznej pochodzi z urządzeń podłączonych do tej sieci.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                                Czego w sumie nie dopisałem to nie wiem co przy zasilaniu wzmacniacza miało by dać to że rzuci się 1m ekranu, na ostatnim odcinku kabla zasilającego, jak większość śmieci w sieci energetycznej pochodzi z urządzeń podłączonych do tej sieci.
                                Zawsze możesz po prostu sprawdzić Między innymi taka jest idea DIY.

Skomentuj

Dostałem ładne zdjęcia więc pomyślałem sobie, że Wam pokaże raz jeszcze :)

Gotowy setup z podstawami i założonymi soczewkami:

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                                    Witam zarabiam se kabelek do i-ampa i mam pytanko, czy ekran kabla powinien byc polaczony z uziemieniem ??
                                    Ekran zawsze podłączasz tylko od strony zasilania czyli w tym wypadku tylko po stronie wtyczki
                                    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                                      Dostałem ładne zdjęcia więc pomyślałem sobie, że Wam pokaże raz jeszcze :)

Gotowy setup z podstawami i założonymi soczewkami:

Zawsze jak oglądam drogie kolumny ustawione pod samą ścianą, w narożniku w "pustym" salonie z gołymi ścianami, to zastanawiam się co jest priorytetem dla posiadacza takiego sprzętu. Czy wygląd, świadomość ceny jaką zapłacił, marka, podporządkowanie design-owi wnętrza, bo na pewno nie przekaz audio.

Skomentuj

Mają swój styl tak jak Audaxy :)
                                        Szkoda, że głośnik już nie produkowany :(

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                                        Zawsze jak oglądam drogie kolumny ustawione pod samą ścianą, w narożniku w "pustym" salonie z gołymi ścianami, to zastanawiam się co jest priorytetem dla posiadacza takiego sprzętu. Czy wygląd, świadomość ceny jaką zapłacił, marka, podporządkowanie design-owi wnętrza, bo na pewno nie przekaz audio.
                                        Akurat umieszczenie ich pod ścianą nie jest takie głupie no chyba, że możesz je odsunąć na 2m i więcej .

Frezarka jest :

Pora zabrać się za jakąś robotę :)

A tymczasem :
                                        Pro naprawa :

I pro dizajn :

Jeśli ktoś myśli, że ten żółty kond obok dławika to element filtru na wyjściu to się myli .
                                        On jest na zasilaniu .
                                        Ten elektrolit pod dławikiem jest filtrze .
                                        W czasie pracy nagrzewa się do takiej temperatury, że nie można go dotknąć .
                                        A ti tylko drobny wycinek rozwiązań z tego suba . eh.
                                        Prawo JBL.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                          Pora zabrać się za jakąś robotę
                                          Ja dzisiaj na szybkości wpadłem do Castoramy kupić płytę OSB 1 m x 2 m:

Może wkrótce uda się sprawdzić głośnik w OB

Skomentuj

Czaruję...
                                          X