Zamieszczone przez .3lite
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez bawolek Zobacz postajedno zawsze mnie w tej firmie "denerwowało" ... ich przetworniki były i są po prostu paskudne ;p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaFajne, takie vintedżowe
Zawieszenie jest takie sobie... ale membrana jest fajna.Last edited by marian; 18.12.2018, 22:20.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
Ja staram się to robić ale i tak energię i wenę mam po 1 w nocy, jak już dawno powinienem spać.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
Nie na temat...Wena to nie problem, czas na jej realizację to już inna sprawa, dzieci, robota, obowiązki w domu, zostaje trochę między 22:00 a 1:00
Wczoraj miałem siąść nad falownikiem swojego CNC, a do 23:00 ogarniałem papiery do księgowego ^^
Po tym + całym dniu pracy, tak oczy mnie bolały że już tylko na wiosło miałem chęci i brzdękałem do północy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bawolek Zobacz postajedno zawsze mnie w tej firmie "denerwowało" ... ich przetworniki były i są po prostu paskudne ;p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marcin V Zobacz postaWygląda podobnie jak kabel do falownika, jednostronnie się uziemia w większości przypadków.
https://www.audiophonics.fr/en/blog-...o-cs-331b.html
i teraz doczytałem......krok 9 Osłona ekranu połączona w ten sposób skutecznie usunie zakłócenia elektromagnetyczne (EMI) i radiowe (RFI) do ziemi. To połączenie może być wykonane tylko na stronie wtyku Schuko, trochę jak pływająca masa.
czyli ekran powinien być połączony z przewodem PE tylko po stronie wtyczki
Skomentuj
-
Ogółem zwykle się podpina od strony falownika (źródła), więc tak.
A przewody zasilające "coś" stosuje się*po to by ochronić otoczenie od zakłóceń generowanych przez taki napęd, a nie na odwrót, tak samo filtry zasilające, główne ich zadanie to to by falowniki nie siały jak nawiedzone po sieci. Dlatego że takie urządzenia generują niesowicie skomplikowane przebiegi by utrzymać zadane parametry pracy silnika, a przy tym niesamowite zakłócenia.
Mi falownik jak ekranowania nie miałem, resetował*monitor ^^
Skomentuj
-
Przy audio tak, ale przy tym co opisywałem z reguły na odwrót, są nawet specjalne zestawy do uziemiania mocowane do falowników.
Czego w sumie nie dopisałem to nie wiem co przy zasilaniu wzmacniacza miało by dać to że rzuci się 1m ekranu, na ostatnim odcinku kabla zasilającego, jak większość śmieci w sieci energetycznej pochodzi z urządzeń podłączonych do tej sieci.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marcin V Zobacz postaCzego w sumie nie dopisałem to nie wiem co przy zasilaniu wzmacniacza miało by dać to że rzuci się 1m ekranu, na ostatnim odcinku kabla zasilającego, jak większość śmieci w sieci energetycznej pochodzi z urządzeń podłączonych do tej sieci.Między innymi taka jest idea DIY.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lonevolf Zobacz postaWitam zarabiam se kabelek do i-ampa i mam pytanko, czy ekran kabla powinien byc polaczony z uziemieniem ??Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
Skomentuj
-
Szkoda, że głośnik już nie produkowany :(
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postaZawsze jak oglądam drogie kolumny ustawione pod samą ścianą, w narożniku w "pustym" salonie z gołymi ścianami, to zastanawiam się co jest priorytetem dla posiadacza takiego sprzętu. Czy wygląd, świadomość ceny jaką zapłacił, marka, podporządkowanie design-owi wnętrza, bo na pewno nie przekaz audio.
Frezarka jest :
Pora zabrać się za jakąś robotę :)
A tymczasem :
Pro naprawa :
I pro dizajn :
Jeśli ktoś myśli, że ten żółty kond obok dławika to element filtru na wyjściu to się myli .
On jest na zasilaniu .
Ten elektrolit pod dławikiem jest filtrze .
W czasie pracy nagrzewa się do takiej temperatury, że nie można go dotknąć .
A ti tylko drobny wycinek rozwiązań z tego suba . eh.
Prawo JBL.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaPora zabrać się za jakąś robotę
Może wkrótce uda się sprawdzić głośnik w OB
Skomentuj
Skomentuj