Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez chebum Zobacz posta
    Być może wziąć gotowe ćwierćwałki dla rogów?
    Czy znasz źródło takich, żeby miały ze 5 cm? Widziałem tylko takie podłogowe 1,5-3 cm.

Skomentuj

Zamieszczone przez stasio85 Zobacz posta
      Ale jednak ten MDF jest za gruby do robienia łuków.
      To usun troche materialu frezarka w miejscu zagiecia.

Skomentuj

Zamieszczone przez rhalf Zobacz posta
        Czy znasz źródło takich, żeby miały ze 5 cm? Widziałem tylko takie podłogowe 1,5-3 cm.
        5ki nie widziałem, niestety.
        Druga opcja to elastyczna sklejka. Zrobić kąciastę obudowę z MDF i okleić ją warstwą sklejki.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
          Diabeł (Rafał) podkusił no i stało się:

Na tle Usher 8948A:

Precision Devices PDN2450, 24 calowy, 4 sztuki, po dwa na stronę :)

W każdym wypadku jak już budować wysokoefektywny zestaw to niech to będzie z rozmachem
          ŚWIR!!!!
          wpraszam sie na odsluch!!

Skomentuj

Nie rozumiem dlaczego za każdym razem na tym forum jak ktoś wstawia fotke głośnika 18 lub więcej cali to lecą komentarze, wariat, świr itp

Właściwy rozmiar do robienia tego co trzeba

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
              Nie rozumiem dlaczego za każdym razem na tym forum jak ktoś wstawia fotke głośnika 18 lub więcej cali to lecą komentarze, wariat, świr itp

Właściwy rozmiar do robienia tego co trzeba
              bo moim marzeniem jest dowolne wlasne M, a co dopiero wielki dom gdzie swobodnie zmieszcza sie takie glosniki :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                To usun troche materialu frezarka w miejscu zagiecia.
                W Radomiu to jest tylko lotnisko :biggrin: (A raczej jakieś będzie)
                Nie ma frezarki Makity.
                Dzisiaj zamówiłem, więc w środę przyjdzie mi

Dzisiaj kolejny dzień walki z nacięciami. Płyta MDF 10mm odstępy 7mm. Dzisiaj to już mi porządnie wyszły odstępy i głębokość nacieć

Last edited by stasio85; 10.12.2018, 19:51.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                  Już wiem jak grają Vedera :)
                  Tym razem nie udało mi się skończyć wzmacniacza bo wcześniej mój narząd słuchu wchodził w kompresję :)
                  A mi się dzisiaj udało, na kawałku perkusyjnym. Wrażenia trudno opisać, dlatego zapraszam ponownie, bo wczoraj czasu brakło :-). No i taka myśl mi się nasuwa - UcD ;-).

Skomentuj

Ile to posłuchacie głośno, nie idzie zapewne wytrzymać.
                    Oszczędzajcie słuch pany

Skomentuj

Jak zniekształcenia na niskim poziomie, to można słuchać i słuchać.

Skomentuj

Usher przy tym potworku wygląda jak głośnik wysoko tonowy.
                        Ciekaw jestem ile kolumny będą ważyły, to już chyba wózek widłowy będzie potrzebny

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                          Widze ze rok 2019 bedziem rokiem dużych zabawek.
                          No, a na AVS wynajmiemy nie pokój, tylko dach :)

Skomentuj

Do tego już fajnie byłoby iść w końcówkę zasilaną z sieci trójfazowej.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                              Do tego już fajnie byłoby iść w końcówkę zasilaną z sieci trójfazowej.
                              Odwrotnie. Taki potwór nie wymaga dużego wzmacniacza żeby zagrać.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                podeślij mi jakis lynk :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ja miałem robić ale może faktycznie nie warto się bawić...
                                https://allegro.pl/oferta/dyfuzor-bi...zne-7691920294

chyba te :)
                                http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

To generalnie ciekawe jest bo zasadniczo na panele binarne to chyba cały czas jest aktywny patent :)
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                    To generalnie ciekawe jest bo zasadniczo na panele binarne to chyba cały czas jest aktywny patent :)
                                    Z tego co można znaleźć to niektórzy prywatnie też takie robią na CNC ...
                                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                      Jaki jest terytorialny zakres ochrony tego rozwiązania?

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                                        Z tego co można znaleźć to niektórzy prywatnie też takie robią na CNC ...
                                        Prywatnie możesz, sam sobie zrobiłem. Ale zdaje się, że nie można na tym zarabiać. Z tym, że ja na prawie patentowym to tak średnio się znam.

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                                        Jaki jest terytorialny zakres ochrony tego rozwiązania?
                                        Tutaj można więcej poczytać https://www.lens.org/lens/patent/US_5817992_A
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez chebum Zobacz posta
                                          Odwrotnie. Taki potwór nie wymaga dużego wzmacniacza żeby zagrać.
                                          Owszem, mają niezły SPL, ale też spore możliwości mocowe (i szkoda byłoby ich nie wykorzystać).

Skomentuj

Czaruję...
                                          X