Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
    Podstawy sam rzeźbiłeś czy z STX?
    Front malowany?
    Podstawy no cóż, zamawiane w STX, a fronty to akurat dzieło kolegi Żółwik (któremu bardzo dziękuje za super wykonanie tych frontów) nie malowane, lecz oklejane eko-skórą czy skajem oczywiście jak kto woli a tak ogólnie reszta moja:)

Pozdrawiam.

Skomentuj

cnc to jednak fajna sprawa

prezenty dla moich bratankow
      dxf pobrany z sieci, uproszczony, poprawiony, dolozylem "okienka" i wyslany do frezowania
      wyszlo taniej i lepiej niz to co sprzedaja na allegro
      https://allegro.pl/oferta/duza-polka...0cm-6842025035
      ten jest wiekszy ale jednak wyglada nieco slabo
      https://allegro.pl/polka-na-resoraki...556238149.html
      a to kupila siostra. badziew wycinany drutem ze styroduru :(

Skomentuj

ten schemat paki, fajny byłby na szufladki do rezystorów
        Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          Czym innym jest bas, jaki jestem w stanie zaakceptować, a czym innym jest bas, który uznałbym na dzień dzisiejszy za doskonały. To cholernie skomplikowany temat, który ma wiele zaleznosci, do tego dochodza gusta muzyczne i doświadczenie w odsłuchu realnych instrumentów i przede wszystkim akustyka pomieszczenia.
          Dlatego, zawsze podkreślam, że to jest bardzo indywidualne. Nie ma doskonałego dźwięku, może być najlepszy dla kogoś, a dla innej osoby już nie koniecznie. Kryteria oceny przypuszczam, że u każdego będą nieco inne. Jednak doświadczenie i pewne obycie z tą dziedziną nakierowuja, jakie kryteria są tymi bardziej pożądanymi.
          Last edited by Adam_85; 24.12.2018, 09:06.

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Czym innym jest bas, jaki jestem w stanie zaakceptować, a czym innym jest bas, który uznałbym na dzień dzisiejszy za doskonały. To cholernie skomplikowany temat, który ma wiele zaleznosci, do tego dochodza gusta muzyczne i doświadczenie w odsłuchu realnych instrumentów i przede wszystkim akustyka pomieszczenia.
            Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
            Dlatego, zawsze podkreślam, że to jest bardzo indywidualne. Nie ma doskonałego dźwięku, może być najlepszy dla kogoś, a dla innej osoby już nie koniecznie. Kryteria oceny przypuszczam, że u każdego będą nieco inne.
            Obaj macie rację.

Ja tylko dodam, że jeśli ktoś pisze że dla niego sprzęt X gra najlepiej basem, to trzeba jeszcze podać w jakim pomieszczeniu ten sprzęt grał oraz jakie dźwięki (jakie nagrania, instrumenty) były przez niego odtwarzane.

Dobry bas wydobywający się z kolumn to taki, który nie przekłamuje rzeczywistości.
            Ja jeszcze takiego nie słyszałem.

Skomentuj

Na święta trzeba sprzątać... :) i przed też by wypadało ...:) Yamaha gra teraz jak trzeba po czyszczeniu
              Last edited by Cebanczyk; 24.12.2018, 17:10.

Skomentuj

w końcu podłączyłem LM4702
                tak pod choinkę :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

cnc to jednak fajna sprawa

prezenty dla moich bratankow
                  dxf pobrany z sieci, uproszczony, poprawiony, dolozylem "okienka" i wyslany do frezowania
                  wyszlo taniej i lepiej niz to co sprzedaja na allegro
                  https://allegro.pl/oferta/duza-polka...0cm-6842025035
                  ten jest wiekszy ale jednak wyglada nieco slabo
                  https://allegro.pl/polka-na-resoraki...556238149.html
                  a to kupila siostra. badziew wycinany drutem ze styroduru :(

Paweł, gdzie wysłałeś do frezowania ?

Skomentuj

Jest na rynku dostepny jakis system pomiarowy?
                    Tak zeby pasmo glosnikow pomierzyc, calego zestawu.

Cos co moge kupic z pudla i dziala.
                    Czy niestety trzeba drucic JIGa, szukac karty dzwiekowej etc?

Skomentuj

Clio Pocket https://loudspeakershop.eu/clio-pock...wy-p-2424.html
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

O shiet!

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                          O shiet!
                          A co myślałeś? Że audio to tani sport i za 39.99zl kupisz? [emoji23][emoji23]
                          To jest pocket czyli wersja mniejsza, normalna jeszcze droższa.
                          Sam mikrofon pomiarowy dobry z plikiem do mikrofonu to koszt 400-600zl na xlr czy usb.
                          Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                          Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Easy, grzebie po ebay.

Skomentuj

Easy, grzebie po ebay.
                              Grzeb. Grzeb [emoji23]

Najtaniej to wm61a ale podróbek masa i plik jest uniwersalny a nie dedykowany do mikrofonu.

Sprzęt pomiarowy to najmniejszy pikuś.
                              Pomiary inna para kaloszy. To nie jest zabawa na 15 min nauki.
                              To jest orka godziny czytania i prób i błędów.

Skomentuj

No co ty ;p

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
                                  Sprzęt pomiarowy to najmniejszy pikuś.
                                  Pomiary inna para kaloszy. To nie jest zabawa na 15 min nauki.
                                  To jest orka godziny czytania i prób i błędów.
                                  Dokładnie.
                                  Sama myśl o rozstawieniu sprzętu do pomiaru, mnie już zniechęca do robienia tych pomiarów... :sleep:
                                  Co innego jak ktoś ma specjalne pomieszczenie gdzie ów sprzęt jest już rozstawiony, wszystko podłączone i tylko stawiamy kolumnę w miejscu wyznaczonym.

Skomentuj

No co ty ;p
                                    Pożyjemy zobaczymy [emoji23]

Polecam obadać takie rzeczy jak manual od programów limp, arta, lspcad lub vituix.
                                    No i obowiązkowo manuale yoshiego na naszej głównej do speakerworkshop.
                                    Do tego strona linkwitza i już masz z górki [emoji23][emoji23][emoji23]

Skomentuj

Jest na rynku dostepny jakis system pomiarowy?
                                      W sumie to jest ich dosc sporo, ale dostepne u nas to np

http://www.daytonaudio.com/index.php...asurement.html

Skomentuj

Dzieki.
                                        Spoko chlopy, ja tego nie potrzebuje do projektowania pro-zwrotek.

Easy ;-)
                                        Krzysiu je robi ;p

Predze wlasna ciekawosc i chec poznania pewnych zagadnien.

Skomentuj

Dzieki.
                                          Spoko chlopy, ja tego nie potrzebuje do projektowania pro-zwrotek.

Easy ;-)
                                          Krzysiu je robi ;p

Predze wlasna ciekawosc i chec poznania pewnych zagadnien.
                                          [OFFTOP]
                                          Rozwijaj się w audio a nie zatrzymuj jak większość [emoji16]

Wczoraj przeczytałem na forum CA jak jeden z czołówki startujących w SPL buduje skrzynki do aut oceniając wielkość obudowy po budowie głośnika (zawieszenie, magnes itp.)
                                          Śmiałem się dłuższą chwilę [emoji23][emoji23][emoji23]

Nie mam chęci w tym startować ale coś czuje, że mógłbym ostatniego miejsca w ich zawodach nie zająć a zbliżyć się ....[emoji23]

Skomentuj

Czaruję...
                                          X