Zamieszczone przez Adzik94
Zobacz posta
Pozdrawiam.
Zamieszczone przez Pogromca mitow
Zobacz posta
Czym innym jest bas, jaki jestem w stanie zaakceptować, a czym innym jest bas, który uznałbym na dzień dzisiejszy za doskonały. To cholernie skomplikowany temat, który ma wiele zaleznosci, do tego dochodza gusta muzyczne i doświadczenie w odsłuchu realnych instrumentów i przede wszystkim akustyka pomieszczenia.
Zamieszczone przez Adam_85
Zobacz posta
Dlatego, zawsze podkreślam, że to jest bardzo indywidualne. Nie ma doskonałego dźwięku, może być najlepszy dla kogoś, a dla innej osoby już nie koniecznie. Kryteria oceny przypuszczam, że u każdego będą nieco inne.
Ja tylko dodam, że jeśli ktoś pisze że dla niego sprzęt X gra najlepiej basem, to trzeba jeszcze podać w jakim pomieszczeniu ten sprzęt grał oraz jakie dźwięki (jakie nagrania, instrumenty) były przez niego odtwarzane. Dobry bas wydobywający się z kolumn to taki, który nie przekłamuje rzeczywistości. Ja jeszcze takiego nie słyszałem. | ![]() |
Zamieszczone przez kondrax
Zobacz posta
Sprzęt pomiarowy to najmniejszy pikuś.
Pomiary inna para kaloszy. To nie jest zabawa na 15 min nauki. To jest orka godziny czytania i prób i błędów. Sama myśl o rozstawieniu sprzętu do pomiaru, mnie już zniechęca do robienia tych pomiarów... :sleep: Co innego jak ktoś ma specjalne pomieszczenie gdzie ów sprzęt jest już rozstawiony, wszystko podłączone i tylko stawiamy kolumnę w miejscu wyznaczonym. | ![]() |
Skomentuj