Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Widzę marian produkujesz tyle kolumn, że obudowy już służą jako podstawki :)

Skomentuj

I jak tam marian, wracasz do kleju kontaktowego?

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
        Widzę marian produkujesz tyle kolumn, że obudowy już służą jako podstawki :)
        Nie na temat...
        Kolumnowy burżuj , w Amazonce lasy deszczowe znikają pod Mariana obudowy
        Last edited by kokoelloko; 11.07.2019, 09:07.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta

Audio w domu nie było od dłuższego czasu, trzeba było coś poskładać z tego co po szufladach się gromadziło
          Filtr cyfrowy na fpga i DAC na PCM1704 kolegi ologa. Do tego Level Controller kolegi KrisNext.
          Luszti: możesz zdradzic co to za rozbudowany zasilacz?

Skomentuj

Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz posta
            Powiedz jak ten level się spisuje. Mam płytkę i trzeba by się wziąć za zlutowanie. Warto?
            Nie wiem, chwilowo nie mam z czym porównać a i kolumny dopiero szykują się zwrotkowania. Więc trudno mi jakąś opinię formułować.

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
            To domów sobie jeszcze przy okazji płytki do tego Ravenowego bufora na fetach, jak szaleć to szaleć.
            To jest tylko tymczasowe rozwiązanie, docelowo będzie mój preamp, który bufor ma na pokładzie.

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
            Luszti: możesz zdradzic co to za rozbudowany zasilacz?
            Dzieło Ravena z czasów kiedy i jemu i mi jeszcze się chciało :P O szczegóły musisz pytać u źródła.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
              Widzę marian produkujesz tyle kolumn, że obudowy już służą jako podstawki
              Żebyś wiedział... a testowe obudowy do Hipisów służą jako podstawka do sprzętu grającego, który umila mi czas podczas pracy.
              Testowa od MLTL oraz obudowa do suba TL również stoją i się kurzą.
              No bo co mam zrobić z tymi obudowami, no nie wywalę.

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              I jak tam marian, wracasz do kleju kontaktowego?
              Zastanawiam się.
              Jeszcze monitory będę oklejał kontaktowym, wtedy coś napiszę.

Skomentuj

Cześć Wszystkim,

To mój pierwszy post na forum.
                Na początek zabrałem się za SB Monitor SB15NBAC-8 & SB26ADC - projekt by borys - https://diyaudio.pl/showthread.php/2...ojekt-by-borys.

Niestety cyrkiel i frezarka pozostawiają wiele do życzenia (dokładność, luzy).

Proszę napiszcie, które ściany powinienem wygłuszyć?
                Dzięki.
                funkyton

Skomentuj

Powinieneś wygłuszyć boczne ścianki.

Skomentuj

Zamieszczone przez funkyton Zobacz posta
                    Niestety cyrkiel i frezarka pozostawiają wiele do życzenia (dokładność, luzy).
                    Jak będzie kolejne grupowe zamówienie na cyrkle, to zamawiaj, nie będziesz żałować.
                    A na luzy we frezarce nic nie poradzisz.
                    Co do jakości frezowanego otworu to też ma znaczenie materiał i jakość (ostrość) samego frezu. Materiał masz sklejkę, a to się zazwyczaj strzępi nawet gdy frez jest ostry.

Fajny patent na trzymanie formatki.

Zamieszczone przez funkyton Zobacz posta
                    Proszę napiszcie, które ściany powinienem wygłuszyć?
                    Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz posta
                    Panowie, piszcie "wytłumić".
                    Wiem że niektórzy uważają że to to samo, ale lepiej się czyta "wytłumić" (bo ma większy sens) niż "wygłuszyć.

Skomentuj

Planuję budowę nowej końcówki, prawdopodobnie 2x BG7 i myślę nad regulacją głośności, tutaj chciałbym zastosować PGA, tylko co na selektor? Myślałem o przekaźnikach lub też jakimś scalaku, w KD często siedzą po prostu dedykowane multipleksery, ale nie chciałbym żeby wprowadzało to coś do dźwięku.

Skomentuj

Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz posta
                        Tylko boczne, czy górę i dół także?
                        Dzięki.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                        Jak będzie kolejne grupowe zamówienie na cyrkle, to zamawiaj, nie będziesz żałować.
                        Kupiłem już wcześniej inny cyrkiel na ebay, ale otwory montażowe niestety nie pasowały. Chyba sprzedam go tutaj na forum osobie, która ma fezarkę Boscha.

A na luzy we frezarce nic nie poradzisz.
                        Co do jakości frezowanego otworu to też ma znaczenie materiał i jakość (ostrość) samego frezu. Materiał masz sklejkę, a to się zazwyczaj strzępi nawet gdy frez jest ostry.
                        Aktualnie używam frezarki, cyrkla i frezów firmy Westfalia, więc ich jakość chyba jest średnia.

Fajny patent na trzymanie formatki.
                        Ramki warto zrobić grubsze i szersze, aby cyrkiel się nie blokował.

Panowie, piszcie "wytłumić".
                        Wiem że niektórzy uważają że to to samo, ale lepiej się czyta "wytłumić" (bo ma większy sens) niż "wygłuszyć.
                        Dzięki za wskazówkę.
                        Last edited by funkyton; 16.07.2019, 11:25.
                        funkyton

Skomentuj

coś się struga

Skomentuj

Wygląda jak Zephyr :)

Skomentuj

No bo to on :-)

Skomentuj

Powodzenia w budowie.
                                Przy tym Zephyrze mój kręgosłup miał dość.
                                Na szczęście już mam końcówkę.

Skomentuj

Dzięki.

Zrobiłem rysunki z zwymiarowanymi formatkami jak by ktoś chciał
                                  w poziomych przegrodach na rysunku nie ma ujętych skosów 3 stopniowych które stykają się z frontem. Reszta powinna być ok.
                                  https://drive.google.com/open?id=1Gw...NxosVN99xngVn4
                                  https://drive.google.com/open?id=161...9CO_5QosKvBFwc
                                  https://drive.google.com/open?id=1HH...7NyB1I_mBYvK0Y
                                  https://drive.google.com/open?id=18g...QedzKJOU0jeLia

tak dla informacji jak by ktoś budował i kupował w całości mdf, to jedna płyta mdf 22mm 207x280cm starczy na dwie kolumny.
                                  Last edited by magep; 16.07.2019, 22:34.

Skomentuj

Ja jestem już na etapie wykończeniówki.

Tu na zdjęciu jedna warstwa wosku położona, aby zabezpieczyć fornir, no i wiercenie otworów pod terminale i pod wkręty na głośniki.
                                    Pierwszy szlif już był, ostateczne warstwy wosku zaczynam kłaść od jutra.
                                    Myślę że za tydzień już będę przykręcał głośniki.

Skomentuj

Szybkie pytanie. Mierzył ktoś umik1 pomiar bramkowany ? Działa ? Nie ma opóźnienia?

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
                                      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                                      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Kolejny do testowania:

LuSzti zakodził fest, normalnie PDF do obsługi i funkcjnalności.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
                                          Szybkie pytanie. Mierzył ktoś umik1 pomiar bramkowany ? Działa ? Nie ma opóźnienia?

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
                                          Trochę się tym bawiłem z programem REW. Nawet się sprawdza. Jak chcesz pożyczę Ci na kilka dni ,żebyś sam mógł przetestować

Skomentuj

Czaruję...
                                          X