Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Spoko blaty , z czego są zrobione ?
    Często w Casto można dostać ścinki grubych laminowanych blatów kuchennych o długości nawet 1 czy 1,5 metra za 20 zł od sztuki na warsztat jak znalazł

Skomentuj

Sklejka 24mm. Lepszym wyjściem była by laminowana, jest droższa i u mnie w okolicy sprzedają tylko w całych arkuszach, więc trochę słabo.
      Muszę te co mam czymś zabezpieczyć, może jakiś lakier do parkietów.

Skomentuj

Dotnij sobie białe hdfki 3mm i połóż luźno. Grosze to kosztuje, co jakiś czas możesz sobie wymieniać na nowe. Ewentualnie panel podłogowy, kolorów i wzorów ogrom, cena też śmieszna.

Skomentuj

Już po wakacjach, dziecko do szkoły, żona do pracy... to może bym coś zbudował. Myślałem o podłogówkach low-cost, 2-5 way na 2x SB16PFCR25-08 i SB29RDC-C000-4 - ma to sens? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
            Już po wakacjach, dziecko do szkoły, żona do pracy... to może bym coś zbudował. Myślałem o podłogówkach low-cost, 2-5 way na 2x SB16PFCR25-08 i SB29RDC-C000-4 - ma to sens? :)
            Czemu by nie , taka alternatywa dla STX'a seri W.18.200.8.MCX_V2 , może w TL ? :)

Skomentuj

Myślałem o podłogówkach low-cost, 2-5 way na 2x SB16PFCR25-08 i SB29RDC-C000-4
              PFCR z tego co czytałem, są lekko zamulone, tzn. przekazują mniej informacji od tych trochę droższych SB, dlatego 29RDC zamienił bym na 29SDAC, który "rozjaśni" dźwięk.

To tylko moje zdanie, bo to kwestia też tego czego oczekujesz... jeśli ma grać łagodnie, no to lepiej 29RDC.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                dlatego 29RDC zamienił bym na 29SDAC
                Dzięki Marian za sugestię. Może rzeczywiście 29SDAC będzie lepszy.

Skomentuj

Będzie tańszy.

Skomentuj

A może 2drogi na SB20PFCR30...? :)

Skomentuj

Karol rób klasyczne 3 way na PFCR 8" i 4". Do tego SB26STCN. Ostatnio tu dziwna moda na forum jakieś 2,5 way i 3,5 way na maleństwach. Nie idź tą drogą! [emoji3]
                      Ze zwrotką oczywiście pomogę.
                      Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Konrad, myślałem o 3-way ale nie chce robić dużych kolumn. Wolę jednak zgrabne obudowy.

Skomentuj

Może na boku głośnik i niskie odcięcie?

Skomentuj

Te SB20PFCR są malutkie. Co za różnica czy obudowa ma 20 czy 23cm szerokości

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                              Co za różnica czy obudowa ma 20 czy 23cm szerokości
                              Różnica jest dość znaczna.
                              3way będą nie tylko szersze ale też głębsze, a może nawet i wyższe, jeśli będziemy musieli gdzieś upchać litraż (dla głośnika basowego i średniotonowego), bo już szerokość i głębokość jest na tyle duża, że musimy zrobić je wyższe aby lepiej wyglądały.

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                                Te SB20PFCR są malutkie. Co za różnica czy obudowa ma 20 czy 23cm szerokości
                                To aż 15%. :o
                                Chyba że Radomiu to żadna różnica....
                                "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                                JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

To zapytajcie swoich kobiet co by wolały: 8 czy 6 cali? [emoji6]
                                  Tak poważnie to SB nie ma nic małego, sensownego 18cm na bas do 3 way. Trzeba by sięgać po Scany lub Wavecory a Karol chce coś po taniości. Mnożenie tych maleństw na froncie to poprawianie samopoczucia a nie basu :)
                                  Przy okazji też się wahałem czy dać 2xSB17NBAC bo konieczny wysoki podział ok. 800Hz ale ogarnę to z większym 23cm:

Skomentuj

Co to za mid? Dayton?

Skomentuj

Tak, aluminiowy RS52.

Skomentuj

To CD1.0?

Skomentuj

Tak, najmniejsza wstęga Founteka.

Skomentuj