Nie idź ta droga, kicha połączenie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Aktualnie mam na stanie te kopulka Daytona. Ona potrafi pieknie sie zgrac na dosc lagodnym filtrowaniu. Z kopulka bedziesz mial wyrownanie czasowe na prostej sciance. Zwrotnica wychodzi dosc prosta i stosunkowo niedroga. Ta wstega ograniczysz mozliwosci daytona, nie tylko z uwagi na gorsze charakterystyki katowe, ale rowniez znacznie wiekszy poziom znieksztalcen w stosunku do dobrej kopulki wysokotonowej.
Skomentuj
-
Jak widziałem pomiary zniekształceń tej wstęgi to myślałem że ktoś błąd popełnił ale okazuje się że one tak mają. Tą alu kopułkę od daytona trzeba dobrze na końcu wyfiltrować bo ten pik na końcu z tego co wiem potrafi być mocno drażniący. Branża robił pomiary tej alu kopułki od daytona u siebie na stronie. W skrócie opisał też ten głośnik.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Znośne zniekształcenia mają tylko większe wstęgi founteka.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaZnośne zniekształcenia mają tylko większe wstęgi founteka.
to chyba jasne że z racji konstrukcji nie można wstęg filtrować tak jak kopułek i porównywać je można z sobą tylko w przypadku wysokich podziałów a tam są lepsze .
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaZ kopulka bedziesz mial wyrownanie czasowe na prostej sciance.https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
:D
Skomentuj
-
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
Skomentuj
-
Pierwsze podejście do budowy wstęgi z nudów i po przeczytaniu wykopalisk z Audiostero na temat budowy wstęgi DIY .
Wstęga alu śniadaniowa Reference120 mm x 15mm x 15um napęd magnesy 6 X 40x15x5 N45 11 KG udzwigu na sztukę + stalowy płaskownik 15x10x120 .
Jak na razie jest bardzo ciekawie chodź trzeba dopracować
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz postaPierwsze podejście do budowy wstęgi z nudów i po przeczytaniu wykopalisk z Audiostero na temat budowy wstęgi DIY .
Wstęga alu śniadaniowa Reference120 mm x 15mm x 15um napęd magnesy 6 X 40x15x5 N45 11 KG udzwigu na sztukę + stalowy płaskownik 15x10x120 .
Jak na razie jest bardzo ciekawie chodź trzeba dopracować"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz postaCiekawi mnie jaka ch-rka by tego wyszła.
Czeka mnie jeszcze zbudowanie trafka głośnikowego do tej wstęgi bo 0.2 ohm nie jest wskazane dla mojego wzmakachodź na starym samochodowym Japońskim tranzystorowym Panasonic'u poszło bez problemów chodź po 40 minutach grania się trochę spocił .
Na tym etapie wiem że muszę poszukać cięszego materiału na wstęgi muszę pobuszować po sklepach za tanimi foliami alu może jakaś mega tania będzie miała grubość poniżej 15 um no i zmniejszyć szczelinę magnetyczna oraz szerokość samej wstęgi .
Może coś ciekawego się z tego urodzi , kilka lat temu Panowie z Audiostero kombinowali z wstęgami i pomiary były całkiem fajne chodź nie idealne .
Myślę że warto poeksperymentować .
Skomentuj
Skomentuj