Po ok 2h godzinach grania wyregulowalem PR-kami składową na wyjściu i ustawiłem na 0,00v ( było w jednym 0.18 w drugim -0.24)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Na szybko sklejone w 2 dni z tego co zostało z odpadów płyt. RDNC i 15CAC35-8 w roli odsłuchu przy pracy. Obudowa płytka żeby weszła na ściane biurka i zbytnio nie wystawało, 7L w CL. Zwrotka na szybko ale coś mam pomiar skopany samych głośników i jeszcze raz musze to ogarnąć, ale nawet teraz przy tidal->chromecast audio-> ampli avr1610 gra zajefajnie
Skomentuj
-
CDC po pierwsze, jak kiedyś wspomniał borys jest bardzo czuły na to jaki wzmacniacz go napędza i jak zrobiona jest zwrotka. druga sprawa to jego dźwięk wydaje mi się "ciasny", taki mały, szczegółowy, ale słychać na najwyższej oktawie dodatkowy szelest który wynika z tej dołozonej powłoki ceramicznej - o co chodzi? wystarczy opuszkiem palca przejechać po membranie i to brzmienie szelestu też słychać w graniu - sb26ADC tego nie ma.
RDNC i jego pokrewne po pierwsze większa membrana i materiałowa co daje więcej przestrzeni i ciężaru w brzmieniu - zestaw z taką kopułką gra jak duże kolumny, bardzo fajnie wokale i środek pasma na tym zyskują. O gitarach to już nie wspominam - cięższe przesterowane brzmienia to miód dla moich uszu, zaznaczam że w branży gitarowej zawodowo pracuje od 14 latNajwyższa oktawa trochę spłaszczona i za kotarą, ale jest i słychać. Cykanie da się wyciągnąć ale miękkie.
Fakty są jeszcze takie że przy niższym podziale lepiej sobie radzi RDC czy RDAC.
W tym pułapie cenowym połączenie szmacianej kopułki z CAC do odtwarzania rocka i pokrewnych nie ma sobie równych.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaale słychać na najwyższej oktawie dodatkowy szelest który wynika z tej dołozonej powłoki ceramicznej - o co chodzi? wystarczy opuszkiem palca przejechać po membranie i to brzmienie szelestu też słychać w graniu - sb26ADC tego nie ma.
Mam tego Denona i tylko ta najwyższa góra mnie denerwuje właśnie.
Po podłączeniu innego wzmacniacza szelest na najwyższych częstotliwościach znikał.
Natomiast nie porównywałem tych dwóch głośników ze sobą... myślałem że będzie odwrotnie, że to ADC będzie bardziej "krzykliwy" na skraju pasma.Last edited by marian; 09.01.2020, 16:19.
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaKtoś miał podobnie z kolorem membrany w serii CAC od sb?
Skomentuj
-
Gdzie kupowałem to pomińmy, u jednego z dealerów w polsce ale który to nie istotne, to jest bez znaczenia. Kupowałem wtedy 6szt na raz i trochę leżały w kartonach. Numeracja jak widać, raczej zamyka się w zakresie jednej serii produkcyjnej - odstęp 100numerów to podejrzewam dzienne minimum na linii. No ale tak czy siak jest szansa że obydwa są z różnych rzutów.
Kolor przypomina jak stare sprzęty w białych obudowach które od słońca zmieniły barwe na żółtą.
Skomentuj
Skomentuj