Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Meteo Zobacz postaZauważyliście ze jakoś martwo na forum się robi?https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
:D
Skomentuj
-
UWAGI MODERATORA
Zamieszczone przez nowy666 Zobacz postabo bawicie się już tylko w swoim towarzystwie.
Last edited by Marios; 27.06.2019, 12:20.
Skomentuj
-
Nie na temat...Dual. Najbardziej upierdliwe gramofony do naprawy. To jeszcze idler czy już inny napęd? Chodzi plotka że tak specjalnie skomplikowali te gramofony żeby podbudować własne ego . Ja miałem 1228 ale mechanika już była w takim stanie że nie było sensu się w to dalej bawić. Sprzedałem za grosze dalej.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .Heat. Zobacz postaDAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaCo to za pre? :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaToć lato jest :)
Na jesieni się zacznie.
Opowiadaj co to za konstrukcja.
Ale poczekam aż te skończę i ogarnę obydwie pary naraz:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Meteo Zobacz postaNo co ty Marian, SB29SDAC i SB15NRX
Będzie Pan zadowolony :)
Szkoda tylko że NRX-y... Alu znacznie lepsze.
Zamieszczone przez Meteo Zobacz posta
Skomentuj
-
Nie na temat...Tak w ogóle to jeśli chodzi o sb acoustics to nie polecam sb21rdc. Chyba że do 3 drożnych kolumn. Inaczej jest ostry i za jasny zdecydowanie. Widać że 3-cia harmoniczna rośnie jak szalona poniżej ~2-2,5kHz i to niestety słychać w dźwięku.
https://hificompass.com/en/speakers/...sb21rdc-c000-4 tutaj to dobrze widać. Dodatkowo bardzo kierunkowy jest ten głośnik (jak to pierścieniowce mają w zwyczaju)Last edited by Oskar29; 27.06.2019, 22:11.
Skomentuj
-
OGLOSZENIE DROBNE
Jakby ktos mial ochote zrobic projekcik z SB29BAC (berylek z siatka) to jest taka mozliwosc. Wystarczy podeslac tylko sam woferek do kolegi Adam85. Projekcikiem moge zajac sie za jakies dwa tygodnie (z malutkimi przerwami na malutkie wakacje).
Pozdri-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Myślę nad jakąś bejcą, bo trochę za jasne się to wydaje.
PS To te kolumny, w których spartaczyłem wcześniej podfrezowania, teraz jest naklejony front z zakładu na ten stary i mam nadzieję, że więcej przykrych niespodzianek nie będzie, bo pozostało jeszcze wyrównać jego krawędź i okleić resztę ścianek.
Skomentuj
-
SB29SDAC i 17MFC35-8, zwrotkę mam zrobioną od roku, to już kolejne monitorki, w których wykończeniówka bardziej mi dowaliła niż zwrotnice.
Generalnie to ta zwrotka wyszła trochę przekombinowana, ale na razie się zadomowiła, bo lepszych pomiarów i tak nie mam jak zrobić.
Tak to jakoś mniej więcej wyglądało, wartości się trochę różnią, bo coś tam jeszcze poprawiałem na ucho. (TW na odwróconej polaryzacji.)Last edited by ampli; 28.06.2019, 12:16.
Skomentuj
-
Ostatnio siedziałem nad mikrofonem UMIK-1, ponieważ zauważyłem, że teoretycznie ma dwa kanały. Rozkręciłem go na tokarce bo jakiś zgrywus zalał gwint klejem. Generalnie zauważyłem, że ADC jest stereo, więc jeden kanał odłączyłem I chciałem dodać referencję dla sygnału prosto ze wzmacniacza, ale okazało się, że ADC mixuje kanały. Trochę RE i już było wiadome, że ADC działa w trybie zwiększenia SNR o te 3 dB (czyli dodanie sygnału z dwóch ADC i uśrednieniu wartości). Na pokładzie był mikrokontroler PIC do ładowania konfiguracji na EEPROM dla ADC, więc na początku chciałem dumpnąć kod i zmienić tryb pracy ADC, ale okazało się, że procesor jest chroniony przed odczytem. No to go olałem i zgrałem żywcem konfigurację z EEPROM bo ADC jawnie ją czyta. Przerobiłem konfigurację i załadowałem nową z AVRka. Teraz mikrofon pracuje w pełnym dual channel z mikrofonem na jednym kanale a do drugiego idzie gniazdo RCA z sygnałem od wzmacniacza :)
Próba odczytu konfiguracji:
No i się udało:
Gorzej było z zapisem nowej konfiguracji, ponieważ za cholerę nie wiedziałem co to za układ i musiałem zgadywać komendy do zapisania nowych wartości i ograniczeń samej pamięci (np. zapis maksymalnie 16 bajtów w jednym cyklu z powodu stronicowania pamięci).
Po wgraniu zmienionej konfiguracji dla ADC (usunięciu mixowania kanałów i włączenia stereo dla wszystkich altsetów w deskryptorach) zmiana nazwy na Umik-2 i już mamy "In" i "Ref" osobno:
No i całość wygląda nawet nie tak źle:
Last edited by .3lite; 29.06.2019, 20:19.
Skomentuj
Skomentuj