Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

volumio fajnie działa, ale te jego ścinki webgui mnie denerwują... U mnie na RPi3B+ działa 24/7
    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Jest jeszcze kilka podobnych systemów, ten jest najpopularniejszy i jest dość fajnie przemyślany.
      Na razie jakiś większych ścianek nie doświadczyłem (pierwsze uruchomienie wczoraj) ale i tak myślałem o zwykłym pilocie do niego.

Skomentuj

Kolejny bardzo interesujący setup, w którym miałem okazję uczestniczyć - (fronty). Ostatecznie bardzo podoba mi się forma tych OB.

Wykończenie Frontów: Jabłoń indyjska

Głośniki: Founter Neo Pro5i, KSP 215 Schulz, Goldwood GW1258, Goldwood GW 1858

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
          Ostatecznie bardzo podoba mi się forma tych OB.
          A dźwięk?
          Przy takim zaangażowaniu w adaptację akustyczną i stronę estetyczną mogło być trochę lepsze dopasowanie kolorystyczne.
          Mnie też się podoba taka forma OB.

Skomentuj

Jak dla mnie za wąski front na basie, nawet nie ma "skrzydeł" żadnych ciekawe jak z niskim tonami :)
            A Tobie Jarek już mówiłem profi robota. Like always!
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
              A dźwięk?
              Niestety nie mogę się wypowiedzieć, bo ich nie słyszałem. :(

Skomentuj

Eleganckie ustroje Panie Zółwik.

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                  Głośniki: Founter Neo Pro5i
                  Jak wysoko jest cięta ta wstęga ? I jak stromo ? Jeśli można spytać :)

Skomentuj

Żółwik robił tylko fronty. Reszta to pomyśl właściciela. Całość spięte dsp.
                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

takie tam zworki :

Skomentuj

Wizualnie odgrody bardzo ładne ale szkoda, że od strony akustyczno-technicznej nie do końca przemyślane.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                          ale szkoda, że od strony akustyczno-technicznej nie do końca przemyślane.
                          Rozwiniesz coś więcej?
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Robi się klasa D z PFFC

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                              Rozwiniesz coś więcej?
                              Tego typu glosniki wstegowe maja fatalne charakterystyki kierunkowe na osi pionowej. Tutaj glosnik jest zamontowany bardzo wysoko, do tego moglby byc w offesecie, na co odgrody sa bardzo czule. Przy zestawie 4 droznym nalezaloby inaczej zestawic glosniki na froncie, aby zminimalizowac problemy poza osia odsluchu. Tutaj co prawda mozna troche poprawic aktywnym filtrowaniem, ale tez do konca nie wiemy jakie mozliwosci ma ten system aktywny.
                              Nie bez powodu Fikus stosuje wtege znacznie nizej w swoich kolumnach, aby uniknac takich problemow. Sensowne zgranie tego szerokopasmowca raczej zrobi z niego typowy midbas, bo to zbyt wysoko nie pociagnie i tutaj duza wstega moze sie przydac, jednak nadal zostaje problem jej miejsca na froncie.

Skomentuj

Kolejna część układanki open baffle! 👌

Skomentuj

Sam nie wiem czy to ładne czy brzydkie :mellow: (front i góra/dół chyba pomaluje na czarny mat)

Skomentuj

Trąbki do zabawy :

Coś się tam dłubało kiedyś :

I pora na pcb way :)

Skomentuj

@raven1985 te obudowy miałeś tylko klejone czy też w jakiś inny sposób łączone(kołki, wkręty)?

Skomentuj

klejone tylko

Skomentuj

Robią robotę .

Skomentuj

Czaruję...
                                          X