Zamieszczone przez jamess8
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaI ten czerwony wykres to który filtr?
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaBranża: z ciekawości, jakiej piły używasz widocznej na zdjęciu wyżej ?Last edited by Zap Projekt; 22.11.2020, 16:38.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaale zniwelowac je mozna tylko z lozyskiem, a wtedy moze lozysko sie odgniesc w drewnie
Skomentuj
-
- efekt końcowy po oszlifowaniu i polakierowaniu.
frez jest łożyskowany - na Jesionie nie zostawia żadnych śladów - to twarde drewno. Frez jest niesymetryczny więc w zależności jaki efekt chcemy uzyskać frezujemy tylko wybrane strony, obie lub mieszanie. frez z jednej strony zaokrągla większy profil ale płytko z drugiej mniejszy ale głęboko. A jak chcemy pół okrągłe rogi to lecimy wszystko dookoła.
Jak nie zapomnę wrzucę Wam pomiary tych Moreli. Najbardziej ciekawy jestem tego TSCW 636 Titanium SupremeLast edited by Zap Projekt; 23.11.2020, 18:05.
Skomentuj
-
Jak Wam łożyska odgniatają ślad na drewnie czy fornirze, to się odkręca łożysko i uzywa łożyska z ograniczeniem z zestawu frezarki, które się nie obraca przy frezowaniu. To odbijanie łożyska na materiale powstaje często od mikrodrgań, które są przenoszone na frez z łożyskiem w wyniku słabej jakości tulei mocującej lub słabej jakości frezu, które powodują bicie narzędzia. To tez powód, przez który szybko rozpadają się te tanie frezy z łożyskami.Last edited by Pogromca mitow; 23.11.2020, 19:02.
Skomentuj
-
Do gitary raz zabawiłem się w kierunkowy kabel, ale z perspektywy czasu chyba jednak bardziej uniwersalny do mono niezbalansowanego jest instrumentalny, z reguły też mają gęściejszy ekran (jak się podepnie nie z tej strony, to jest nawet gorzej niż na bezkierunkowym).
Tutaj Klocuszek AC106 i wtyki Roxtone, kupiłem je z czystej ciekawości, bo ładnie wyglądały. W porównaniu do Reana trochę mniej miejsca w środku, więc bardziej trzeba się nakombinować lutownicą, ale za to otwór na przewód jest idealny do tego Klotza, bo Reany mają 8mm i są trochę luźne (dobre jak ktoś się bawi w oploty, mi się akurat nie chce).
Do tego wpadały jeszcze Speakony ze wspomnianej firmy i zwykły wtyk zasilający Legranda, z jego plusów spokojnie da się wpakować przewód 1.5mm2 w tulejkach, bo sporo wtyczek, to taka padlina, że trzeba żyły owijać wokół śrubki i to mnie wybitnie wkurza, dodatkowo jak ktoś nie w temacie, to może pomyśleć, że bolce są pozłacane.
Jak mi się będzie nudziło to może wpadnie na zasilanie taki ekranowany, z niego już spokojnie kable za 10-15k można robić hehe.
https://www.tim.pl/przewod-sterownic...135303-bebnowy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaJak mi się będzie nudziło to może wpadnie na zasilanie taki ekranowany, z niego już spokojnie kable za 10-15k można robić hehe.
https://www.tim.pl/przewod-sterownic...135303-bebnowy
Ciekaw jestem czy ekranowany kabel zasilający miałby wpływ ze względu na bliskość kabli sygnałowych.
Skomentuj
-
Te kable są stosunkowo miękkie, chyba że wrzuciłoby się na takiego jeszcze wąż ogrodowy, to wtedy owszem.
Co do ekranu, jakiś minimalny sens może to mieć podczas użytku końcówki z zasilaczem impulsowym, jakąś odrobinę syfu która by mogła wpływać na inne urządzenia może zatrzyma (szczególnie jakby od wszystkich klocków taki kabel zrobić).
Skomentuj
-
Panowie, gdzie znajdę nazwę lub szt. do kupienia ustrojstwa podobnego jak tutaj.
https://c.allegroimg.com/s1024/0c511...9025223386c72c
Wiele osób wykorzystuje ten przełącznik do budowy drabinki na rezystorach, w końcu DIY - można się pobawić.Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"
Skomentuj
-
Dzisiaj projekt w skali mini, na weekendzie skleiłem sobie taki wzmacniacz do słuchawek. Ficzery:
- wymienne "końcówki mocy" - jest mnóstwo pomysłów na to jakich scalaków używać w charakterze konia napędowego słuchawek. Zwykle gdy na forach pojawiały się projekty z użyciem jakiegoś nowego układu, autorzy projektowali wszystko od nowa, łącznie ze sterowaniem, zasilaniem itp. Ja podszedłem do tego inaczej - jak zachce mi się wyprobować jakąś nowość, to po prostu podmienię płytkę (shielda) zawierającą tylko koniec mocy, a cała reszta zostaje na płytce głównej :)
- jedno wejście liniowe i jedno bluetooth z aptX
- sterowanie również z pilota
- sterowanie on/off poprzez fizyczne podniesienie/odłożenie słuchawek na specjalny uchwyt (ten jeszcze nie powstał, ale hardware jest przystosowane)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postapasek postępu jedno oczko dalej :)
Jakaś zwortka na pierwszy strzał.
Prosta szkoda, że nie gra to na tym za dobrze :)
Z jaja bas jest przyzwoity chodziarz trochę monotonny ale może się rozkręci .
Jak dla mnie closed jest OK .
SPL niski spokojnie miejsce na drugie jest.
Zobaczy sie BR i będzie cd.
Skomentuj
-
Nie na temat...pytanko, ktoś ma jakieś ciekawe propozycje jak rozwiązać podłączenie kolumn które mają zaciski wejściowe na sprężynkę? Jak to rozwiązać najlepiej, aktualnie mam 2,5mm pobielony i wpięty, ale raczej pełną powierzchnią to on nie styka.. Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"
Skomentuj
Skomentuj