Piękne - jednak wszystkie kolumnie nie muszą wyglądać jak "trumny" :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
zastanawiam się nad zintegrowaniem obudowy z podstawą monitora. Projekt ma BR do dołu, dlatego tak sobie myślałem, żeby właśnie to zintegrować ze sobą. Dobry pomysł, czy raczej lipa? Myślalem to zrobić na jakichś fajnych dystansach lub kolcach, albo tak jak na jednym z widocznych projektów zrobić to jako całość. st.pngZałączone plikiLast edited by fafik90; 15.04.2022, 09:13.
- 2 polubień
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaCzapki z głów, design nieprzeciętny, dobór przetworników też zacny, ręce same składają się do oklasków
- 4 polubień
Skomentuj
-
Zamieszczone przez fafik90 Zobacz posta
zastanawiam się nad zintegrowaniem obudowy z podstawą monitora. Projekt ma BR do dołu, dlatego tak sobie myślałem, żeby właśnie to zintegrować ze sobą. Dobry pomysł, czy raczej lipa? Myślalem to zrobić na jakichś fajnych dystansach lub kolcach, albo tak jak na jednym z widocznych projektów zrobić to jako całość. st.png
Czy ten temat był już poruszany?
Nawet grafikę sobie przypominam i problem z montażem portu BR.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez allure09 Zobacz posta
O Panie...Czapki z głów, design nieprzeciętny, dobór przetworników też zacny, ręce same składają się do oklasków
DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta
Chyba mam Deja vu :)
Czy ten temat był już poruszany?
Nawet grafikę sobie przypominam i problem z montażem portu BR.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rosayo Zobacz postaFafik90 patrząc tak całkowicie z boku mi bardziej podoba się wariant 1. Zresztą w przypadku BR na dolnej ściance to najwięcej projektów jest właśnie w taki sposób robionych. Tamto drugie wygląda jak "altanka" :) Tylko doniczkę i kwiatki posadzić :P
- 1 lubię
Skomentuj
-
Ja zakończyłem prawie w 100% etap budowy kina. Trzeba tylko jeszcze poskręcać nóżki od subów ale zabrakło śrub. Kupię w poniedziałek, skalibruję wszystko i gra :) oświetlenie stożków ciężko ładnie uchwycić ale wygląda baja. Włącza się wtedy kiedy wzmacniacz jest w trypie pracy. Wyłącza jak przechodzi do trybu standby.
tymczasem pracowałem nad obudową do iampa. Na razie wersja mdf - wylakieruje na czarno. Docelowo wytnę to samo z alu jak wszystko się zmieści.
obudowa taka fikuśna bo potrzeba wewnątrz 125mm na zasilacz a radiatory mają wysokości 100. Postanowiłem wybrnąć z tego 18mm spodem z podfrezowaniem w miejsciu zasilacza i 10mm górą rozwiązaną tak samo.
Otwory na wylot to otwory wentylacyjne. Wewnątrz będzie wklejona blacha perforowana ale przez jej dziurki będzie można oglądać to co najciekawsze :)
a przy okazji wraca projekt seasów magnezowych. Mam już wszystkie formatki. Niektóre się lakierują. Niektóre trzeba posklejać i obić skajem :) ale tymczasem porównanie wielkości z obecnymi peerlessami i wyszły mega mega mega zgrabne i malutkie :
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
podejscie nr 2 do kolumn omnipolarnych
poprzednie metalowe membrany nie brzmialy najlepiejjeszcze tak chamsko miejsce klejenia różni się kolorem :p a co do Alu to poczciwego alu na dole nie wiele słyszałem. Jakieś seasy i np daytony i tutaj w przypadku Daytona to brzmiał bardziej jak papier nie alu. Byłem pod ogromnym wrażeniem tej zmyłki
Skomentuj
Skomentuj